SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Protolabs öppnar nytt europeiskt 3D-printcenter

Ökar kapaciteten med upp till 60 procent
Protolabs har 16 november 2021 öppnat sitt toppmoderna 3D-printcenter i Putzbrunn utanför München, Tyskland. I den totalt 6 500 kvadratmeter stora anläggningen finns över 60 3D-printmaskiner som kan genomföra många olika processer som DMLS, Multi Jet Fusion, stereolitografi och selektiv lasersintring. Intresset för 3D-printing har ökat radikalt de senaste åren och Protolabs anläggning kommer att serva kunder inom flera olika branscher som fordonsindustri, medicinteknik, flyg- och rymdteknik samt maskin- och anläggningsteknik.

Totalt har närmare cirka 135 miljoner kronor (13,5 miljoner euro) investerats i anläggningen, inklusive det senaste inom ventilations- och energiförsörjningsteknik. Ytterligare cirka 25 miljoner kronor (2,5 miljoner euro) investeras dessutom i mer maskinutrustning och nya tjänster. Sammantaget ökar Protolabs, som är branschledande på tillverkning av prototyper och mindre serier, sin 3D-printkapacitet med upp till 60 procent. Företaget förväntar sig en genomsnittlig tillväxttakt på 20 procent per år.

"Vi är mycket glada över att nu ha öppnat vårt nya europeiska 3D-printcenter, förklarar Daniel Cohn, VD för Protolabs i Tyskland. "Den nya produktionsanläggningen utökar avsevärt Protolabs kapacitet och möjliggör ytterligare tillväxt för banbrytande 3D-printteknologier i framtiden. Vi kan därmed erbjuda våra kunder ett ännu bättre utbud av tjänster och fortsätta hålla vårt löfte att leverera kvalitetsbearbetade prototyper och små serier på bara några dagar.”

Grönt 3D-printcenter - certifierat enligt ISO14001-standarden

Hållbar utveckling är avgörande för Protolabs och fokus vid planering och uppförande av byggnaden har legat på hållbara koncept och teknologier. Protolabs-anläggningen har lett vägen för banbrytande energistandarder och verksamheten i Putzbrunn har även en detaljerad miljöstrategi med framtidsorienterade produktionsalternativ för att spara resurser och minska koldioxidavtrycket. ISO14001-certifieringen är ett bevis på företagets fokus på hållbarhet inom alla områden.

Dels har energiförbrukningen reducerats markant tack vare tekniker för värmeåtervinning och spillvärmeutnyttjande, liksom intelligent sammankoppling av andra viktiga processtekniska medel för att spara energi och resursförbrukning. Vid anläggningen finns även laddningsmöjligheter för el- och hybridfordon i ett eget parkeringshus där elen kommer från en mix av grön el. Ett annat fokus har varit på ljudnivån i byggnaden. Med moderna filter och ljuddämpare kan Protolabs hålla ljudemissionerna under 26 decibel.

Om Protolabs
Protolabs är en av världens ledande leverantörer av digitala tillverkningstjänster. Det teknikbaserade företaget producerar kundspecifika delar på bara en dag med hjälp av automatiserad 3D-print, CNC-bearbetning, plåtbearbetning och formsprutningsprocesser. Den digitala tillverkningsmetoden möjliggör snabbare tid till marknaden, minskar tillverkningskostnaderna med en flexibel leveranskedja över hela produktens livscykel.

Mer information hittar du på protolabs.se, eller följ @protolabs_emea på twitter.
Kontaktinformation
Postadress
Halesfield 8
TF74QN Telford
Besöksadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Storbritannien
Organisationsnummer:
5366160
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Stephan Garber
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 59

Filmer

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN