SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Protolabs förvärvar 3D Hubs

Skapar världens bredaste erbjudande för digital produktion av specialdelar
Överenskommelsens höjdpunkter:
• Omfattande breddning av kunderbjudandet via ett nätverk förstklassiga leverantörer.
• Transformativt förvärv som leder till ökat värde för kunden och gör att Protolabs kan serva sina kunder på ett mer holistiskt sätt.
• Den totala köpesumman på 280 miljoner dollar finansieras med kassamedel och aktier vid avslut, samt upp till ytterligare 50 miljoner dollar i villkorad ersättning.
• Förvärvet av 3D Hubs förväntas öka Protolabs tillväxttakt och vara något utspädande på icke GAAP-vinst per aktie under 2021.
• Transaktionen förväntas vara genomförd i slutet av januari, med förbehåll för sedvanliga stängnings-villkor.

Proto Labs, Inc. (NYSE: PRLB), globalt teknologiföretag och ledare inom digital tillverkning, har tecknat avtal om att förvärva 3D Hubs, Inc. (“3D Hubs”). 3D Hubs är en ledande nätbaserad plattform för tillverkning, som ger ingenjörer on-demandtillgång till ett globalt nätverk av 240 förstklassiga tillverkningspartners. Överenskommelsen skapar världens mest omfattande erbjudande inom digital tillverkning av specialdelar. Avtalet ger Protolabs tillgång till ett nätverk av tillverkningspartners, som innebär att företaget kan erbjuda kunder ökad funktionalitet, jämfört med vad som tidigare varit möjligt, liksom fler alternativ vad gäller prissättning och ledtider.

3D Hubs, med huvudkontor i Amsterdam, erbjuder additiv tillverkning (3D-printing), CNC-fräsning, tillverkning i metallplåt samt formsprutningstjänster, till kunder över hela världen.

“3D Hubs ger Protolabs en plattform att vidareutveckla vår tjänstemodell på så att vi kan ge våra kunder en tidigare aldrig sedd produktionsflexibilitet,” säger Rob Bodor, Protolabs nuvarande VP med ansvar för Nord- och Sydamerika och tillträdande styrelseordförande och Chief Executive Officer. “Våra kombinerade verksamheter kommer att ge branschen en ledande digital tillverkningslösning som kan hantera allt från idé och prototyp till fullskalig slutproduktion av delar.

Tillsammans kan vi genomföra nästan vilket specialtillverkningsprojekt som helst, genom hela produktcykeln.”

3D Hubs grundades 2013 och har underlättat tillverkningen av mer än sex miljoner specialdelar via sin online-plattform. 3D Hubs ger kunderna omedelbara prisuppgifter och återkoppling vad gäller design för att sedan utföra kundernas order via noggrant kontrollerade förstklassiga tillverkningspartners i över 20 länder globalt. Det handlar om mycket stor tillverkningskapacitet, och ett brett utbud av tillverkningsfunktionalitet i varierande, konkurrenskraftiga prisnivåer.

“Hela 3D Hubs team ser fram emot att bli en del av Protolabs och fortsätta revolutionera tillverkningsindustrin genom innovation. Vårt mål på 3D Hubs är att hjälpa företag skapa nya innovativa produkter med hjälp av effektiva och tillförlitliga leverantörskedjor. Vi är övertygade om att vi genom vårt partnerskap med Protolabs tar oss närmare den missionen,” säger Bram de Zwart, medgrundare och CEO på 3D Hubs.

“3D Hubs företagskultur genomsyras av ingenjörskompetens och snabb innovation. Vårt team ser verkligen fram emot att jobba med Protolabs för att utveckla bästa möjliga on-demandlösning för tillverkning,” säger Brian Garret, 3D Hubs medgrundare och Chief People Officer.

Enligt avtalet finansieras den slutliga köpesumman på 280 miljoner dollar med 130 miljoner dollar i kontanter och 150 miljoner dollar i Protolabs stamaktier. Ytterligare 50 miljoner dollar i villkorad ersättning, kommer att betalas ut mot prestationsmål under två år efter avslutad affär, finansierat med 50% i kontanter och 50% i stamaktier. Protolabs har även etablerat en fond för 3D Hubs medarbetare, baserat på att finansiella målsättningar och personalomsättningsmål nås.
Protolabs räknar med att förvärvet av 3D Hubs kommer att öka tillväxttakten och ha en marginellt utspädande effekt på icke GAAP-vinst per aktie under 2021. 3D Hubs intäkter under 2020 beräknas till 25 miljoner dollar och företagets intäkter har en kumulerad årlig tillväxttakt på över 200% sedan 2017. Transaktionen väntas genomförd i slutet av januari, med förbehåll för sedvanliga stängningsvillkor.

“Förvärvet av 3D Hubs är en del av Protolabs utveckling som ledare inom digital tillverkning, genom att hela tiden kunna ta hand om allt fler av våra kunders behov,” säger Vicki Holt, Protolabs Chief Executive Officer. “Protolabs ledande in-house, teknologistödda produktionstjänster kombinerat med 3D Hubs globala nätverk av förstklassiga tillverkningspartners kommer att vara oerhört värdefullt för våra kunder under många år framöver.”

Protolabs anordnar ett konferenssamtal för att diskutera förvärvet av 3D Hubs, tisdagen den 19 januari klockan 8.30 EST. En webcast genomförs samtidigt som kan nås via Protolabs investor relations-sektion på Protolabs website: Konferenssamtalet nås på tel: +1 201-689-8354, eller för deltagare utanför USA på tel: +1 877-709-8150. Ring in minst fem minuter innan start-tiden klockan 8.30 EST. En audio-inspelning kommer att finnas tillgänglig på investor relations-delen av Protolabls website cirka två timmar efter att konferenssamtalet avslutats.

Investor Relations-kontakt
Protolabs
Dan Schumacher, +1 763-479-7240
Director of Investor Relations
daniel.schumacher@protolabs.com
Kontaktinformation
Postadress
Halesfield 8
TF74QN Telford
Besöksadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Storbritannien
Organisationsnummer:
5366160
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Stephan Garber
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 59

Filmer

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN