SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Proton Engineering håller hjulen rullande

Tänk för en sekund att Sveriges alla lastbilar skulle stanna.
Plötsligt skulle 89 procent av alla inrikes godstransporter stå stilla. Proton Engineering är en viktig kugge som håller den tunga trafiken i rullning, inte bara i Sverige utan i hela världen.

– Vi är en viktig länk i kedjan, en jätteviktig kugge i hjulet, som ser till att lastbilstrafiken fungerar ute i hela världen, säger Iosif Hampel, Sales Manager.

Proton Engineering är en integrerad del av den tunga fordonsindustrins försörjning i Sverige, Europa, Sydamerika och även delar av Asien. Många av de komponenter som tillverkas är mediebärande rör och rörkonstruktioner, alltså rör som transporterar exempelvis vatten, kylning, bränsle och olja.

Komponenterna utgör kritiska delar av både motor och växellåda och kvalitetskraven är extremt tuffa. Fel får inte förekomma.

– Tänk dig om du skulle ha ett läckande bromsrör när du kör en fullastad långtradare på motorväg i Tyskland i 90 km/timmen. Det får inte hända. De komponenter vi levererar gör skillnad, säger Iosif.

Proton Engineering levererar också rörkonstruktioner och huv-kit som hjälper och bygger strukturen på tunga fordon som hjullastare och dumpers. Även här är säkerheten en bärande fråga.

– Våra komponenter är funktionskritiska. Vi måste hålla hårt på kundens standard och säkerhetskrav, säger Iosif.

En viktig faktor som också gör skillnad för kunden är behovet av att få sina leveranser i rätt tid.

– Och det är något som vi verkligen kan känna stolthet över. Vår leveranssäkerhet ligger oftast på hundra procent, säger Caritha Bardh, ansvarig för logistik, planering och anskaffning.

Hur lyckas man med en sådan bedrift?

– Kommunikation i alla led är A och O. Hårt arbete och nära kommunikation mellan inköp, planering och produktion. Då ser man tidigt vad som är på gång och kan flagga om något går på tok. Då är det också lättare att lösa akutorders som nu och då kommer in, säger Caritha.

Det gemensamma affärssystemet där man kommunicerar både med underleverantörer och kunder hjälper också till att säkra leveranserna.

– Kommunikation via EDI underlättar för oss alla och gör det lättare att planera körningen, säger Caritha.

På vilka andra sätt känner ni att ni får vara med och göra skillnad i vardagen på jobbet?

– Vi är ju en ganska liten organisation utan skarpa gränser, inget ”vi och dom”, utan alla hjälper varandra, säger Iosif.

Caritha håller med:
– Ser man att någon har mycket så frågar man om man kan avlasta. Vi jobbar mycket med att känna ett personligt ansvar.

– Vi har också fått in fler kvinnor här och det gör skillnad, fortsätter Iosif. Vi har andra diskussioner, en annan dynamik i gruppen, och det är bra.

Iosif Hampel
Sales Manager

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd