SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rörlaserskärning – kompetens och kapacitet i världsklass

Rörlaserskärning används till att skära rör med hög precision och är en kostnadseffektiv och snabb bearbetningsmetod för håltagning, girning eller liknande rörbearbetningar.
Rörlaserskärning gör det möjligt att skära rör, balkar, standard- och specialprofiler med en väldigt hög precision. Rörlaser är en konkurrenskraftig process som är helt överlägsen vid komplex bearbetning av rör. Det är fullt möjligt att skära detaljer som tidigare varit tvungna att fräsas fram. Eftersom allt görs rationellt och i ett tempo, så öppnar det upp helt nya möjligheter för konstruktörer och designers, då tekniken ger dem möjlighet att radikalt utveckla konstruktionerna.

Användningsområdena för bearbetade rör och profiler är många. Rörlaserskärning erbjuder ett obegränsat tillverkningsspektrum och unika utformningsmöjligheter för exempelvis bilbranschen, möbelindustrin, arkitektbranschen och övrig industri.

Unika konstruktionsmöjligheter
Rörlaser kan i kombination med planlaser öppna upp för sofistikerade konstruktionslösningar, där man utnyttjar precisionen i respektive process får att åstadkomma tappning. Tappning är en smart knutpunkt som gör det möjligt att fixera rör och plåt med varandra. Genom att använda tappning så sparar man mycket tid och får en bättre precision i nästkommande operationer såsom t. ex. montering eller svetsning.

Många av våra maskiner är utrustade med ett rörligt skärhuvud vilket möjliggör 3D-skärning. Med hjälp av 3D-skärning så kan t. ex. fogberedning inför kommande svetsning, försänkning av hål eller fasskärning utföras. På så vis kan rörlasertekniken även här bidra till att göra nästkommande monterings- eller svetsprocess effektivare. Vi har även möjlighet att utföra gängning direkt i maskin vilket kan göra det möjligt att undvika ett efterbearbetningstempo, det blir kostnadseffektivt och ger korta ledtider.

Modern maskinpark med stor flexibilitet
Weland har en av världens modernaste och mest omfattande maskinparker för rörlaserskärning för att kunna tillgodose marknadens olika krav och behov. Vi har en stor produktionskapacitet samlad under ett tak vilket möjliggör bra service och snabba leveranser. Vi kan skära rör upp till 18 000 mm längd och 508 mm i diameter. Weland har ett omfattande lager av råmaterial på lager för att snabbt kunna leverera.
Kontaktinformation
Postadress
Anderstorps­vägen 24
33236 Gislaved
Besöksadress
Anderstorps­vägen 24
33236 Gislaved
Region
Gislaved
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556566-0114
Grundat: 1999
Anställda: 58
Välkommen till Weland Solutions AB!

Weland Solutions AB ingår i Weland-koncernen med en omsättning på ca 3,4 miljarder kronor och ca 1300 anställda. Vi konstruerar, tillverkar och marknadsför pålitliga och driftsäkra lösningar för effektiva lagersystem. Huvudkontor, produktion och utveckling ligger i Gislaved. Våra huvudsakliga produktgrupper är hissautomater och tillbehör till dessa.

Weland Solutions är en ledande leverantör av hissautomater i Sverige. Vi levererar kundanpassade och optimerade hissautomater, Med rätt produkter på rätt plats är det enkelt att effektivisera hela produktionen.

Vårt koncept är samma sedan starten – att leverera svensktillverkade produkter som effektiviserar lagerhantering och logistik. Vår styrka är vår höga kompetens och lyhördhet. Vi arbetar alltid nära våra kunder och försöker alltid tillgodose deras behov. Weland Solutions strävar efter att alltid leverera så effektiva lösningar som möjligt.

Senaste annonser från Weland Solutions AB

Se alla företagets 1 annonser »

Certifieringar

AAA

Kontakter

Lars Andreasen
Försäljningschef
0734-425541
Mikael Svensson
Säljare Syd
0371-52 30 40
Peter Johansson
Säljare Norr
0371-52 30 40

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN