SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rätt teknik för rätt tillfälle- möt årets andra ambassadör Prototal

Prototal tillverkar morgondagens produkter med rätt teknik för rätt tillfälle och alltid nära kunden.
Elmia Subcontractors ambassadör 2021 är stolta över att vara en viktig del i sina kunders framgång och satsar på att ligga i framkant genom investering i teknik och genom förvärv.

– Vi är ett företag som vill stärka våra kunders konkurrenskraft genom att korta deras ”time to market” och att öka flexibiliteten i leveranskedjan, säger Jan Löfving, CEO Prototal.

För att lyfta fram den tillverkande industrin i Sverige och de skickliga underleverantörerna, utser Elmia Subcontractor varje år ett antal ambassadörer. I år är Prototal ett av de företag som stolt representerar mässan och branschen.

Prototal är det största och mest specialiserade företaget i Skandinavien som erbjuder 3d-printning, vakuumgjutning och formsprutning. Ingen annan kan erbjuda den teknikbredd som de besitter. Därmed kan de hantera många typer av utmaningar och behov som kunden har, utan att vara beroende av en viss typ av material eller volym.

– Vi har stor påverkan i våra kunders framgång, genom att vi både tillverkar prototyper och serietillverkar våra kunders produkter, berättar Jan.

Helt digital tillverkning

Tack vare en helt digital tillverkning med 3D-printning, utan några verktyg, så kan Prototal tillverka detaljer först när de behövs, helt enligt kundens behov. Det lager man har är den digitala filen som utgör tillverkningsunderlag, sedan tillverkas den när det behövs och detta sänker kundernas lagerhållningskostnader och miljöpåverkan.

– Vi tillverkar mot de faktiska behoven och detta sker nära kunden. Vi kan vara med både i högvolym som lågvolymsproduktioner tack vare att vi har olika metoder och ett digitalt flöde av tillverknings-underlag och ordrar, säger Jan.

Kan starta varje ny order redan samma dag

Prototal jobbar med en styrd process där olika steg kontrolleras och verifieras så att en korrekt produkt tas fram. Detta tillsammans med kvalitetscertifikat gör att de får tillverka olika typer av produkter.

– Genom att vi tillverkar våra egna aluminiumverktyg för formsprutningen och detaljerna får vi också kontroll på hela processen och tar ett helhetsansvar för processen mot kund, säger Jan Löfving.

För mer information: www.prototal.se

Ett längre reportage om Prototal finns här.
Kontaktinformation
Postadress
Box 6066
55006 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Elmia Subcontractor -Den ledande arenan för kunskap, innovation och framtidens tillverkningsindustri.

Elmia Subcontractor är industrins hjärta. Här träffas branschens experter för att göra affärer, skapa innovationer och utveckla industrin. Här möts kompetenser och expertis från närmare 1.200 utställare från runt 30 länder tillsammans med fler än 11 000 besökare.
Det är här som branschen får syre, energi och kraft framåt.

Genom att samla hela industrins kunskap på ett ställe är detta inte bara en arena där branschnyheter visas upp – utan där de kan skapas och framtidens industri formas. Här sker innovationer och affärer direkt på golvet. På plats. Med glädje. Och med morgondagens lösningar i fokus.

Välkommen 12-14 november 2024.

Kontakter

Fredrika Ottosson
-
Maria Vårenius
036-15 20 00

Filmer

Möt årets ambassadör för Elmia Subcontractor 2022 Jelmtech Produktutveckling

Möt årets ambassadör för Elmia Subcontractor 2022 Jelmtech Produktutveckling
Möt årets ambassadör för Elmia Subcontractor 2022 Lundbergs Pressgjuteri

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Xellas nya byggblock presenteras på NordbyggJames Hardie ställer ut på NordbyggAllt fler svenskar väljer second handKraftig spridning av falska uppdateringarZEISS presenterar mät­tekniklösningar på Elmia
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd