SÖNDAG 18 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ralph Riber lämnar sin position som VD och koncernchef

Ralph Riber lämnar sin position den 7 augusti.
Ralph Riber lämnar sin position som VD och Koncernchef för Internationella Engelska Skolan i Sverige Holdings II AB (IES) per den 7 augusti. CFO Fredrik Åkerman har av IES styrelse utsetts till tillförordnad VD och Koncernchef från samma dag. Fredrik Åkerman har sedan 2013 varit CFO för IES och har lång erfarenhet som VD och CFO i större organisationer. Rekrytering av ny VD och Koncernchef inleds omgående och kommer att ledas av styrelsens ordförande Per Båtelson. 

”Jag vill uttrycka stor tacksamhet för vad Ralph har åstadkommit under sina fyra år som VD för IES med att ytterligare professionalisera och utveckla IES. Under Ralphs ledarskap har koncernen haft en mycket positiv utveckling, genomfört en börsnotering och vi har idag en stabil plattform för vårt fortsatta arbete. Huvudägarna och styrelsen finner därför tidpunkten lämplig för ett VD-byte nu när IES tar nästa steg i utvecklingen för att ta tillvara våra stora framtida tillväxtmöjligheter”, säger Per Båtelson, ordförande i IES.

”Jag vill personligen tacka Ralph Riber för hans stora insatser för Internationella Engelska Skolan under de viktiga åren med ny huvudägare och sedan börsnotering. Jag har särskilt uppskattat hans hårda och övertygade arbete för att säkra vad vi står för, med ordning i skolan, internationell karaktär och höga akademiska ambitioner”, kommenterar Barbara Bergström, grundare av IES.

”Det har varit många spännande år att tillsammans med IES alla medarbetare utveckla verksamheten och bygga de strukturer som är viktiga för att skapa en stabil verksamhet. IES är en unik organisation med ett starkt koncept som har alla förutsättningar att utvecklas vidare. Det har varit mycket stimulerande att först som styrelsemedlem följa IES utveckling och därefter leda verksamheten tillsammans med mycket kompetenta medarbetare”, kommenterar Ralph Riber, VD och koncernchef för Internationella Engelska Skolan.

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Hähnel, IR-ansvarig IES
Telefon: 070 605 6334
E-post: johan.hahnel@engelska.se 
2018-03-13
Order på 105 MSEK till OCS från världsledande inom fordonsindustrinMiljöhänsyn sätter fart på byggandet i träNy prognos Q2: Rejält minskad sysselsättning i byggbranschenNy prognos Q2: Ökad sysselsättning inom tillverkningsindustrinUppstickare firar fem år med ElgigantenHenrik Granström ny VD för snabbväxande 24StorageNy VD och koncernchef till C.A.G MOHV Kungsholmen välkomnar ny delägareInvigning av ny industriutbildning i AlingsåsKarin van der Salm ny vd på GryaabFörsta spadtaget för nya bostäder i Täby parkNy generalsekreterare för Friskis&SvettisLesjöfors Automotive AB blev Årets leverantör 2017Daloc tidiga med CE-certifiering av branddörrarInlandsbanans vd nominerad till Årets samhällsbyggareTekniska verken välkomnar nytt lagförslag om vattenkraftPrecision med grön laserteknik från FLEXGarvat designföretag valde modern stil med RingUpNya Ford Fiesta ST levererar körglädje med hjälp av avancerad teknikGrävarbeten i Tannefors för en framtidssäker infrastrukturMarkus sköter sitt företag med hjälp av smarta lösningar från RingUpTarasso utser Dženana Poljo till ny VDNy väg förbättrar trafikflödet i VälsvikenPatrik Philipsson ny försäljningsdirektör på ITS NordicResultat enligt plan för MittSverige Vatten & Avfalls bolagFramtiden AB fortsätter klättraSkanska investerar cirka 580 miljoner kronor, i nytt kontorsprojekt i Oslo, NorgeNorrlänningar flitigast i landet med att använda svenskt byggmaterialGjut unika och kreativa skapelser med weber vitbetongWihlborgs + Fintechbolag = Säkrare samhälleDENIOS lanserar nytt utdragbart kemikalieskåp för maximerad förvaringIRC AB levererar säkerhetslösning till läkemedelsföretagIRC AB i Björbo ingår i ett partnerskap med tyska Hartmann & König AG.
2018-03-12
Skolbesök ska locka unga till industrin Mekom utökar och omorganiserar för att bättre möta efterfråganLVD offentliggör stor beställning av unik synchro-form kantpressAudi, Italdesign och Airbus visar flygande elbilen Pop.Up Next i GeneveEU-anpassning av skördemaskiner kan ge svensk humleproduktionNu blir det möjligt för alla att flyga med 100 procent biobränsleHela Sverige kan flyga grönt på svensk skogSju av tio småföretagare vill se större satsningar på digitaliseringNy HR-chef stärker HSBs nya nationella organisationTailor Store får ny vdWebsteps omsättning ökar med 21% i SverigeNorrköping är en av landets mest digitala kommunerWinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VDWibax expanderar i MalmöHelt kompromisslös – nya Hyundai Kona ElectricOBOS bygger 21 radhus och kedjehus i KlagshamnDanish Agros uppköp av sex maskinhandlare i Danmark godkänt av konkurrensverketBondtech AB utnämnda till årets inkubatorsbolagHon blir ny distriktsidrottschef i HallandDEFA och Relacom i stark allians kring elbilsladdningVarulagerkapaciteten ökas i Gävle hamnMilitary Work rekryterar Christopher JohanssonMercedes testar nya elsuven i Arjeplog
2018-03-09
Rekord för UFABNu är träindustrin hetare än på länge!Världspremiär på Underhållsmässan!Carlstad Machinetools introducerar SGS – Smart Glasses Service!Nytt 5G-samarbete med EricssonKivra slår rekord, över 37 000 nya användare på en dag
Annonser