ONSDAG 16 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rekordförsäljning för både Krone och Söderberg & Haak

Under sitt 51-åriga samarbete med Krone, nådde Söderberg & Haak rekordomsättning under försäljningsåret 2018.
Detta fantastiska resultat är ett bevis för att Söderberg & Haak står som en stabil marknadspartner när det gäller service och framtida investeringar.

2017/2018 avslutade Krone Group sitt räkenskapsår med ännu en omsättning på rekordnivå, 2,1 miljarder Euro, vilket är en signifikant ökning jämfört med föregående års resultat (1,9 miljarder Euro).

Tyskland, som är hemmamarknad, stod för 582,9 miljoner Euro, en ökning av 67,4 miljoner Euro (13,1 %). Commercial Vehicles Division stod för omkring 67,4 % av försäljningen i Tyskland och lantbruksmaskinsdivisionen för 32,6 %.

Försäljningen utanför Tyskland uppgick till 1,5 miljarder Euro, nästan 171 miljoner Euro (12,4 %) mer än föregående år. Nästan 71 % av denna exportförsäljning genererades av trailerdivisionen och 29,1 % kom från lantbruksmaskinsdivisionen.

En av höjdpunkterna under det senaste räkenskapsåret var den uppdaterade halmpelletsskördaren Premos och en annan den nya exakthacken BiG X 1180, som med sina 1156 hästkrafter, är världens starkaste lantbruksmaskin.

Bernard Krone, Managing Director för Krone Group, är nöjd med företagets prestation under räkenskapsåret 2017/2018. ”Att återigen ha ökat försäljningen är ett bevis på vår lyckosamma strategi där vi positionerar oss själva som ett företag som tillhandahåller förträffliga, omfattande tjänster för trailers och lantbruksmaskiner. En snabbt växande befolkning kräver ökad och effektivare livsmedelsproduktion och detta innebär en oundviklig ökning av transportbehovet. Digitaliseringen spelar en viktig roll i detta sammanhang. Redan idag tillhandahåller Krone ett stort utbud av framtidsorienterade lösningar för smarta lantbruksmaskiner och smarta trailers.”Under de senaste tre åren har Söderberg & Haak varit med om en mycket spännande resa, där man har tagit upp fyra nya varumärken: Dal-Bo, Geringhoff, Deutz-Fahr och Komatsu. Dessa fyra varumärken skapar tillsammans med Amazone och Krone det starka Team som Söderberg & Haak är idag.

Andreas Hess, försäljningschef Lantbruk: Vårt nya Team består av lokala entreprenörer, privata återförsäljare och nästan 280 medarbetare som tillsammans gör att vi når nya höjder och rekordförsäljning. Vi finns idag representerade på 38 platser runtom i landet och erbjuder lantbruks- och entreprenadmaskiner samt en förstklassig service med mekaniker utbildade på vår serviceskola i Staffanstorp. Detta tillsammans ligger som grund för vår framgång.
2019-01-10
KeyMan bland Sveriges mest framgångsrika företagPensionärer är de företagare som håller landsbygden vid livIT-bolaget expanderar i Uppsala med ny våningPiteEnergi skapar förutsättningar för ett smartare PiteåStor invigning i GällivareSara Brandt blir ny vice vd på Almi FöretagspartnerSågen som inte darrar av att anta en utmaningActibump framgångsrikt i Australien Ny VD ska vidareutveckla ProcuratorVolkswagen bildar nytt företag inom grön el och laddningslösningar
2019-01-09
Dubbelt jubileum i Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna Bin-picking direkt från pall med PhotoneoNästa steg inom affärsutveckling: digital transformation med människan i centrumBAGA på VA Tour Sweden 2019Låsbart smörjmunstyckeUtökat urval av manöverdon och diametermått för reglerventil GEMÜ 567 BioStar controlHjälper proffsbyggare med utbildning!Bridgestones bästa år som leverantör av originaldelar Ny axialfläkt utvecklat för tuffa applikationsförhållanden i kyltornNya Opel Zafira Life sätter ny standard i klassen33 procent fler uppkopplade prylar 2018Kramp och Söderberg & Haak utvecklar sitt samarbeteJaguaren släpps lös i HalmstadEnergikrav på byggnader kan strida mot klimatlagenElbilen är klimatsmart - åtminstone på lång siktInternationellt samarbete gör Derome starkareScantruck får nytt agentur för amerikanska saxliftarLG berättar om ett bättre liv med hjälp av AI under CES 2019-keynotePressinbjudan: Jordbruksverkets livsmedelsseminarium om hållbar lönsamhetFastighetsmäklarkedjan HusmanHagberg flyttar in i Jönköping.Fredrik Johanson lämnar VD-rollen inom Woody BygghandelÄr VR-headsets och AR-glasögon nästa teknikskifte för hjälpmedel?
2019-01-08
Besiktningstekniker till Opus Bilprovning i BoråsVolvo Cars satte nytt försäljningsrekord 2018; nådde milstolpen 600 000 sålda bilarmySwecon gör maskinägandet lättare hos BellmansNu tar vi nästa stegFörsta lastbilen har rullat igenom APM Terminals nya självservice portLars Westman blir ny affärsområdeschef för RO-Gruppen i StockholmTestbädd ger ringar på vattnet för energiforskningen på ChalmersSvevia växer i Skåne - köper AB Bröderna HallSmart City Sweden plattformen är redo att dras igångEva Kimborn Heivert utsedd till ny VD för Circle K Sverige ABVi testar Framtidens rekrytering och klipper CV:tBristvätten bidrog med 1,9 miljoner kronor till BrisSpänningsfylld världspremiär: Volkswagen visar mobil laddningsstation för elbilarPunktligare avgångar för en attraktiv järnväg Nu är Energikontor Väst en del av InnovatumNy förhandlingschef för LivsmedelsföretagenFörvärv inom industri stärker Assemblin i norrExtend hjälper Altered spara vatten i hela världenMiljoner till ny metod att identifiera växtplanktonEtt nytt teknikår har börjat!Bli en digital ledare för att driva företaget framåt mot framgång
2019-01-07
Moelven bygger skola i Gällivare med giltig dokumentation för grundenPeab bygger bostadshus och parkeringshus i Åbo i FinlandForskningsfonden har beviljat 18 forskningsanslagNETLink® USB CompactCanon lanserar PIXMA TS705Almi Invest investerar 2 miljoner i InviSense innovativa fuktsensorerMakita lanserar 2 st 2x18V kombihammare på 26 mmSvensk Sjöfart välkomnar AtoB@C Shipping som ny medlemByggstart för Daftös rekordsatsning
Annonser