TISDAG 22 MAJ 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rekordomsättning för Zound Industries.

Fortsätter sin tillväxtresa. 2017 blev ytterligare ett rekordår för företaget
Ytterligare ett rekordår för företaget som nådde en omsättning på 1,4 miljarder SEK. Den ökade försäljningen drevs av stark tillväxt på såväl nya som etablerade marknader.

Den konsoliderade omsättningen för helåret 2017 uppgick till 1 403 MSEK vilket innebär en ökning med 35 procent (363 MSEK) från 2016. Resultatet uppgick till 61 MSEK för helåret, en ökning från 13 MSEK 2016. EBITDA uppgick till 105 MSEK (7%).

– Att lyckas växa med lönsamhet år efter år på en oerhört konkurrensutsatt marknad är en enorm prestation. Det är en tydlig vision, fantastiska produkter och bra samarbeten som gör Zound framgångsrikt och väl rustat för framtiden, säger Tommy Jacobson, styrelseordförande Zound Industries.

Zound fortsätter att övertyga inom sina kärnområden och växer snabbare än marknaden inom såväl hörlurar som högtalare. Under året har bland annat en ny trådlös version av den storsäljande hörluren Plattan lanserats och högtalarportföljen kompletterats med Wifi-högtalare från både Marshall och Urbanears.

– Zound är ett bolag med fantastiska, engagerade medarbetare som gör ett otroligt jobb. Under 2017 lanserade vi en rad viktiga produkter som ytterligare stärkt vår position på etablerade marknader, samtidigt som vi ser ett ökat intresse och stark tillväxt på marknader som Ryssland och Kina där det finns en enorm potential, säger Pernilla Ekman, VD på Zound Industries.

Zound har under året haft en god tillväxt i Asien, speciellt i Kina. Kontoret i Shenzhen har förstärkts med ett e-handelsteam och företaget har även öppnat ett försäljningskontor i Hong Kong. Även marknader där Zound sedan tidigare är väl etablerade så som Tyskland och Frankrike har uppvisat stark tillväxt. I början av 2017 öppnade företaget ett kontor i Paris.

Årsredovisningen i sin helhet publiceras senare under våren i samband med årsstämma i Zound Industries International AB.

Gustav Dahlgren
Communications manager
gustav.dahlgren@zoundindustries.com
+46 704 96 93 13
2018-05-18
Nya rutiner för beställning av märkningsutrustning för djurES Equipment säljer sin egen uppfinning över hela världen
2018-05-17
Maskinerna intar Solvalla 31 maj till 2 juniAhlsell förvärvar svensk distributör inom verktyg och förnödenheterPeab hyr ut till Actic i UlriksdalLernia instiftar Nya journalistpriset för journalistik i SverigeJapanska teknikgiganten Ricoh går in i samarbete med ColoreelUnik teknik för nästa generations fjärrstyrning av lastbilar Maria Mattsson Mähl – Årets kvinnliga Gasell 2018PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa!Stötdämpande golv minskar fallskador med sextio procentI Lidköping finns ett ökat intresse av solelLätt att hitta rätt drivlösningKopplingsapparater för högspänningNorconsult vinner ramavtal kring åtgärdsvalsstudierBRA erbjuder Nextjets resenärer från Göteborg ombokning för 498 kronorSmygprovkörning av Mercedes nya elbil Två IT-projekt vid Karlstads universitet får finansiering från Internetstiftelsen3D-teknik och nytt visningscenter lyfter fram samhällsplaneringNy teknik och nya möjlig­heter i husetNy hållbarhetschef på Svenska RetursystemNextjet ansöker om konkursStockholmsekonomin faller till den lägsta nivån på fem årWycore etablerar bolag i HongkongPressträff om vindkraft­transporter 2018-2019Pelletsmarknaden i Sverige ökade under 2017Dacia firar 10 år i SverigeBCA bygger transportnät för fordonstransporter till och från SverigeInspirationsplattform för kvinnor inom IT lanseras i Helsingborg Indol växlar upp med tre nya modellerEric Lundberg ny VD för Kjell & Company
2018-05-16
Ljusa idéer för industri och butikToyota tar automation till nya höjder Ahlsell offentliggör ett MTN-program med en ram om 5 000 MSEKÖkat stöd för IoT i Dell Boomis integrationsplattformVattenfall påbörjar byggandet av en av Sveriges största vindkraftsparkerInstrumenta AB – ett vasst utvecklingsföretag i PartilleSvensk miljöteknik lockar hela världenGarmin® presenterar Varia Vision™ in-sight displayDe nya lättviktsmästarnaTelia utökar fibersatsning i Lund via förvärvStabil och anrik 70-åring firar hela åretIngram Micro LEASE – låser upp nya affärsmöjligheterLignin nytt supergrönt bränsle för bränslecellOrkla Foods Sverige höjer ambitionen och serverar en ny hållbarhetsstrategi Tyskt pappersbruk väljer Ragn-Sells returpapperKia introducerar 48V mildhybridDrev.se väljer Orio Logistics som partnerHultafors Group förvärvar Johnson Level & Tool Mfg. Co., Inc.Accelerator-bolaget Sellamigo vinnare i pitch-tävlingVDL får leverera 25 elled­bussar till Umeås stadstrafik
2018-05-15
Sverigepremiär för eldriven 25-tonnarePeab bygger akutmottagning på Sunderby sjukhus i LuleåÄntligen utrymme för att växa vidare!Fokus 2018: Smart IndustriNCC bygger trähöghus i ÖrebroStora Enso lanserar biokompositer som förnybar ersättning för plastStålindustrin deltar på Havs- och VattenforumSchneider Electric lanserar ny serie motorskyddsbrytareAssemblin rekryterar från SwecoJan Kilström lämnar Green CargoCBRE GWS ser kraftig tillväxt och anställer försäljningschef
Annonser