TISDAG 21 AUGUSTI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rekordomsättning för Zound Industries.

Fortsätter sin tillväxtresa. 2017 blev ytterligare ett rekordår för företaget
Ytterligare ett rekordår för företaget som nådde en omsättning på 1,4 miljarder SEK. Den ökade försäljningen drevs av stark tillväxt på såväl nya som etablerade marknader.

Den konsoliderade omsättningen för helåret 2017 uppgick till 1 403 MSEK vilket innebär en ökning med 35 procent (363 MSEK) från 2016. Resultatet uppgick till 61 MSEK för helåret, en ökning från 13 MSEK 2016. EBITDA uppgick till 105 MSEK (7%).

– Att lyckas växa med lönsamhet år efter år på en oerhört konkurrensutsatt marknad är en enorm prestation. Det är en tydlig vision, fantastiska produkter och bra samarbeten som gör Zound framgångsrikt och väl rustat för framtiden, säger Tommy Jacobson, styrelseordförande Zound Industries.

Zound fortsätter att övertyga inom sina kärnområden och växer snabbare än marknaden inom såväl hörlurar som högtalare. Under året har bland annat en ny trådlös version av den storsäljande hörluren Plattan lanserats och högtalarportföljen kompletterats med Wifi-högtalare från både Marshall och Urbanears.

– Zound är ett bolag med fantastiska, engagerade medarbetare som gör ett otroligt jobb. Under 2017 lanserade vi en rad viktiga produkter som ytterligare stärkt vår position på etablerade marknader, samtidigt som vi ser ett ökat intresse och stark tillväxt på marknader som Ryssland och Kina där det finns en enorm potential, säger Pernilla Ekman, VD på Zound Industries.

Zound har under året haft en god tillväxt i Asien, speciellt i Kina. Kontoret i Shenzhen har förstärkts med ett e-handelsteam och företaget har även öppnat ett försäljningskontor i Hong Kong. Även marknader där Zound sedan tidigare är väl etablerade så som Tyskland och Frankrike har uppvisat stark tillväxt. I början av 2017 öppnade företaget ett kontor i Paris.

Årsredovisningen i sin helhet publiceras senare under våren i samband med årsstämma i Zound Industries International AB.

Gustav Dahlgren
Communications manager
gustav.dahlgren@zoundindustries.com
+46 704 96 93 13
2018-08-16
Rafed Elbasam - ny affärschef på ArconaStabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljningNy VD i OutnorthÖresundskraft tar ställning i plastfråganInicio antagna till Reach for Change AcceleratorHandbok för smarta hantverkareStolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värdeAutoexperten öppnar nya anläggningar i samarbete med KvdbilMiljörivarna stärker sin position genom partnerskap med Drive700 000 användare - SolidSport spränger ny gränsDags för konferens eller kick-off?Beckmans Designhögskola nyrekryterar till programmet Visuell kommunikationDags att digitalisera era fraktbokningar!Lokal fjärrvärme inspirerar internationelltMässorna du inte får missa. Föranmäl dig och få fritt inträde!Så får du bidrag till elbilsladdning genom KlimatklivetSparbanksgruppen på väg mot sina målSJ lanserar ny rösttjänst för Google AssistentSjälvkörande lastbil från Mercedes-Benz på ELMIA Spoon öppnar kontor i NordnorgeÅrjäng är nästa hållplats för Nettbuss Bus4You
2018-08-15
STOREBRO Machine Tools AB säljer maskiner från tyska SPINNERNya material & ytbeläggningar gör entré i våra badrumTre byggnader nominerade till årets TräbyggnadsprisMälarenergi byter ut alla elmätare i regionen.Ny platschef i BranäsSmarta elnät – Reviderad standard för gränssnitt för nätdriftNytt ramavtal med Svevia för asfaltsbeläggningWürth Group stänger första halvåret 2018 med en försäljning på 6,8 miljarder EuroÖstersundsföretag tilldelas kvalitetspris av HusqvarnaMidroc och Serneke utvecklar ny stadsdelUtbyggnaden av Norrköpings hamn fortsätterArkitema får rikstäckande avtal med Akademiska HusTimecut rekryterar ny VD från Svensk FastighetsförmedlingMolninvesteringarna ökar kraftigt – och IaaS mest av allaSensata Crydoms nya 45 mm breda statiska reläer för 45 & 60 A ACBesök oss på elmia lastbil 2018Ny yh-utbildning inom sportdesign i ÅrePeab Asfalt erhåller nytt uppdrag i Ludvika
2018-08-14
Kungen besöker Trä & Teknik på Svenska MässanNyskapande fjäder i självvärmande nappflaska Scantruck laddar för Elmia Lastbil Ny medlem i koncernledningen på InterrollDen lilla stegmotor­styrningen SMCI33 är till stor hjälp vid maskinoptimering20 augusti sista ansökan för Nordic Edtech AwardsPetzl DUO S - Ny ljusstark jägarlampaInnovation som grunden till framgång!Tack för en lyckad maskinmässa på SolvallaHitachis storsäljare på Entreprenad LiveFrida Ronge blir ambassadör för hållbart fiskeAltia i nytt samarbete med Hernö GinSvenska priser på Mercedes V6-pickupHumanoid robot senaste medarbetaren på TUITid att uppgradera din gamla spänningsreferens till Fluke 732C/ 734CStörre avrop gällande infotainment till kollektivtrafikenSå mycket mer än det "gamla visitkortet" av papperBilfinger fortsätter arbetet med att certifiera sina projektledareSträngbetong levererar brobalkar till ny bro i HärnösandFem fastighetsutvecklare kraftsamlar för Luleås framtidDigitalisering förbättrar vården50 år med fjärrvärme i TranåsStark orderingång förbättrade orderstocken
Annonser