TORSDAG 17 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rekordomsättning för Zound Industries.

Fortsätter sin tillväxtresa. 2017 blev ytterligare ett rekordår för företaget
Ytterligare ett rekordår för företaget som nådde en omsättning på 1,4 miljarder SEK. Den ökade försäljningen drevs av stark tillväxt på såväl nya som etablerade marknader.

Den konsoliderade omsättningen för helåret 2017 uppgick till 1 403 MSEK vilket innebär en ökning med 35 procent (363 MSEK) från 2016. Resultatet uppgick till 61 MSEK för helåret, en ökning från 13 MSEK 2016. EBITDA uppgick till 105 MSEK (7%).

– Att lyckas växa med lönsamhet år efter år på en oerhört konkurrensutsatt marknad är en enorm prestation. Det är en tydlig vision, fantastiska produkter och bra samarbeten som gör Zound framgångsrikt och väl rustat för framtiden, säger Tommy Jacobson, styrelseordförande Zound Industries.

Zound fortsätter att övertyga inom sina kärnområden och växer snabbare än marknaden inom såväl hörlurar som högtalare. Under året har bland annat en ny trådlös version av den storsäljande hörluren Plattan lanserats och högtalarportföljen kompletterats med Wifi-högtalare från både Marshall och Urbanears.

– Zound är ett bolag med fantastiska, engagerade medarbetare som gör ett otroligt jobb. Under 2017 lanserade vi en rad viktiga produkter som ytterligare stärkt vår position på etablerade marknader, samtidigt som vi ser ett ökat intresse och stark tillväxt på marknader som Ryssland och Kina där det finns en enorm potential, säger Pernilla Ekman, VD på Zound Industries.

Zound har under året haft en god tillväxt i Asien, speciellt i Kina. Kontoret i Shenzhen har förstärkts med ett e-handelsteam och företaget har även öppnat ett försäljningskontor i Hong Kong. Även marknader där Zound sedan tidigare är väl etablerade så som Tyskland och Frankrike har uppvisat stark tillväxt. I början av 2017 öppnade företaget ett kontor i Paris.

Årsredovisningen i sin helhet publiceras senare under våren i samband med årsstämma i Zound Industries International AB.

Gustav Dahlgren
Communications manager
gustav.dahlgren@zoundindustries.com
+46 704 96 93 13
2019-01-11
Marcus Nilsson blir ny affärsområdeschef för Veidekke AnläggningMidsona ställer om till fossilfria transporter med Transportinitiativet
2019-01-10
En värdefull regel för att välja rätt fräsverktygKasta loss för vridspjällsventilen GEMÜ 480 VictoriaTänk smart använd HARTKlaravik når ny milstolpe: auktioner för över en miljard under 2018Återvinningsföretaget Remeo går i bräschen för cirkulär ekonomiPorttelefonen är bara början på våra smarta hem Castellum uppför ny anläggning för Mekonomen i MalmöCES 2019: BMW visar upp den dolda tekniken i framtidens interiörOptidev bakom tekniken för PostNords SameDayKeyMan bland Sveriges mest framgångsrika företagPensionärer är de företagare som håller landsbygden vid livIT-bolaget expanderar i Uppsala med ny våningPiteEnergi skapar förutsättningar för ett smartare PiteåStor invigning i GällivareSara Brandt blir ny vice vd på Almi FöretagspartnerSågen som inte darrar av att anta en utmaningActibump framgångsrikt i Australien Ny VD ska vidareutveckla ProcuratorVolkswagen bildar nytt företag inom grön el och laddningslösningar
2019-01-09
Dubbelt jubileum i Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna Bin-picking direkt från pall med PhotoneoNästa steg inom affärsutveckling: digital transformation med människan i centrumBAGA på VA Tour Sweden 2019Låsbart smörjmunstyckeUtökat urval av manöverdon och diametermått för reglerventil GEMÜ 567 BioStar controlHjälper proffsbyggare med utbildning!Bridgestones bästa år som leverantör av originaldelar Ny axialfläkt utvecklat för tuffa applikationsförhållanden i kyltornNya Opel Zafira Life sätter ny standard i klassen33 procent fler uppkopplade prylar 2018Kramp och Söderberg & Haak utvecklar sitt samarbeteJaguaren släpps lös i HalmstadEnergikrav på byggnader kan strida mot klimatlagenElbilen är klimatsmart - åtminstone på lång siktInternationellt samarbete gör Derome starkareScantruck får nytt agentur för amerikanska saxliftarLG berättar om ett bättre liv med hjälp av AI under CES 2019-keynotePressinbjudan: Jordbruksverkets livsmedelsseminarium om hållbar lönsamhetFastighetsmäklarkedjan HusmanHagberg flyttar in i Jönköping.Fredrik Johanson lämnar VD-rollen inom Woody BygghandelÄr VR-headsets och AR-glasögon nästa teknikskifte för hjälpmedel?
2019-01-08
Besiktningstekniker till Opus Bilprovning i BoråsVolvo Cars satte nytt försäljningsrekord 2018; nådde milstolpen 600 000 sålda bilarmySwecon gör maskinägandet lättare hos BellmansNu tar vi nästa stegFörsta lastbilen har rullat igenom APM Terminals nya självservice portLars Westman blir ny affärsområdeschef för RO-Gruppen i StockholmTestbädd ger ringar på vattnet för energiforskningen på ChalmersSvevia växer i Skåne - köper AB Bröderna HallSmart City Sweden plattformen är redo att dras igångEva Kimborn Heivert utsedd till ny VD för Circle K Sverige ABVi testar Framtidens rekrytering och klipper CV:tBristvätten bidrog med 1,9 miljoner kronor till BrisSpänningsfylld världspremiär: Volkswagen visar mobil laddningsstation för elbilarPunktligare avgångar för en attraktiv järnväg Nu är Energikontor Väst en del av InnovatumNy förhandlingschef för LivsmedelsföretagenFörvärv inom industri stärker Assemblin i norrExtend hjälper Altered spara vatten i hela världenMiljoner till ny metod att identifiera växtplankton
Annonser