ONSDAG 17 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rekordomsättning för Zound Industries.

Fortsätter sin tillväxtresa. 2017 blev ytterligare ett rekordår för företaget
Ytterligare ett rekordår för företaget som nådde en omsättning på 1,4 miljarder SEK. Den ökade försäljningen drevs av stark tillväxt på såväl nya som etablerade marknader.

Den konsoliderade omsättningen för helåret 2017 uppgick till 1 403 MSEK vilket innebär en ökning med 35 procent (363 MSEK) från 2016. Resultatet uppgick till 61 MSEK för helåret, en ökning från 13 MSEK 2016. EBITDA uppgick till 105 MSEK (7%).

– Att lyckas växa med lönsamhet år efter år på en oerhört konkurrensutsatt marknad är en enorm prestation. Det är en tydlig vision, fantastiska produkter och bra samarbeten som gör Zound framgångsrikt och väl rustat för framtiden, säger Tommy Jacobson, styrelseordförande Zound Industries.

Zound fortsätter att övertyga inom sina kärnområden och växer snabbare än marknaden inom såväl hörlurar som högtalare. Under året har bland annat en ny trådlös version av den storsäljande hörluren Plattan lanserats och högtalarportföljen kompletterats med Wifi-högtalare från både Marshall och Urbanears.

– Zound är ett bolag med fantastiska, engagerade medarbetare som gör ett otroligt jobb. Under 2017 lanserade vi en rad viktiga produkter som ytterligare stärkt vår position på etablerade marknader, samtidigt som vi ser ett ökat intresse och stark tillväxt på marknader som Ryssland och Kina där det finns en enorm potential, säger Pernilla Ekman, VD på Zound Industries.

Zound har under året haft en god tillväxt i Asien, speciellt i Kina. Kontoret i Shenzhen har förstärkts med ett e-handelsteam och företaget har även öppnat ett försäljningskontor i Hong Kong. Även marknader där Zound sedan tidigare är väl etablerade så som Tyskland och Frankrike har uppvisat stark tillväxt. I början av 2017 öppnade företaget ett kontor i Paris.

Årsredovisningen i sin helhet publiceras senare under våren i samband med årsstämma i Zound Industries International AB.

Gustav Dahlgren
Communications manager
gustav.dahlgren@zoundindustries.com
+46 704 96 93 13
2018-10-12
Makita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrumM3 Bygg erhåller stor samverkansentreprenad åt Svenska Bostäder i Husby
2018-10-10
Billigare emballage till Visma medlemmarHåll ordning på den manuella smörjningen! Sverige laddar för svenskt rekord i VM i TimbersportsBesiktningstekniker till Opus i HalmstadBiogasbolaget och Svealandstrafiken tecknar avtal Pressinbjudan till Persontrafik 2018 "Dagens ErP-direktiv för fläktar fungerar och bör inte förändras"Svenska Retursystem nominerat till Miljöstrategipriset 2018Han är Årets byggchef 2018Robusta antenner för industrins behovSophos Intercept X – nu med integrerat skydd för arbetsstationerPernilla Helmersson i Snåret: ”Översiktsplanen i sin traditionella form är död”Skanska Fastigheter hyr ut 4 400 kvm i Sthlm New Creative Business SpacesSchneider Electric lanserar två nya kompakta motorskyddsbrytare upp till 37 kWConsid optimerar norsk friluftsjättes digitala närvaro Derome och Bovieran inleder nytt samarbeteAhlsells valberedning inför årsstämman 2019Ackumulatortank nytt steg mot fossilfri fjärrvärmeNy vd för Protons provningsverksamhetPressinbjudan: Möt framtidens förpackningar på Scanpack 2018 Nya Merlo Multifarmer 40.9 kommer till Elmia Lantbruk
Annonser