SÖNDAG 23 SEPTEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Retail United rekryterar 70 säljare i Norden och Baltikum

Hjalmar Olofsson, Nordic Project Manager Sony Mobile och Gabrielle Lind-Val, Project Manager Nespresso tillsammans med Andreas Broman, VD Retail United.
Kommunikationsbyrån Retail United erbjuder allt från analys och strategi till reklam och aktivering i butik. Byrån har 150 fält- och butikssäljare ute på uppdrag av olika kunder och söker nu ytterligare 70 säljare över hela Norden och Baltikum för kunder som Nespresso, Playstation, Orkla och SONY och expanderar därmed kraftigt utanför Sveriges gränser.

– Vi får fler och fler uppdrag som omfattar Norden och Baltikum. Många globala företag ser det som en marknad och vill ha en nordisk hub. En del är också befintliga uppdrag som utökas. Det går bra för våra uppdragsgivare och vi växer med dem, säger Andreas Broman, vd för Retail United.

Retail United söker allt från seniora butikssäljare till demopersonal och personer som ska besöka och utveckla butiker och utbilda personal. Till någon som gillar gaming och TV-spel kan man till exempel erbjuda ett roligt extrajobb – kanske vid sidan av studier – som företrädare för Playstation hos återförsäljare i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Norrköping. Eller kanske passar man bättre som en av Nespressos Coffee Advisors vilka ska bjuda på kaffe och berätta om produkten på hemelektronikavdelningar runtom i Sverige. Ett annat exempel är rollen som Service Delivery Manager som ska ansvara för SONY Mobiles outsourcade service- och reparationsnätverk i Finland och Baltikum.

Det handlar för byrån om att rekrytera rätt personer, ge dem rätt utbildning och sedan placera rätt person på rätt plats utifrån kunskap om butikens trafikmönster och kundprofil.

Lokala aktörer har inte alltid den storlek som krävs för att kunna tillhandahålla verktyg och metoder för att koordinera och styra säljarbetet över flera marknader på det sätt som Retail United kan göra.

– Vi har ett team av controllers och dataanalytiker, som också växer just nu. De har i uppdrag att plocka in sälj- och marknadsdata, analysera denna och därefter dra slutsatser och ge riktlinjer för hur våra kunder bör fokusera och investera i olika länder, kedjor eller enskilda butiker, säger Andreas Broman.

Andreas Broman
vd
andreas.broman@retailunited.se
072-888 18 66
2018-09-18
Aventics greppar tag om det mestaAlla Opels personbilar WLTP-certifieradeÖver 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersonerBuss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresseProduktuppdatering för Mazda CX-3Netsecure utbildar om det nya NIS-direktivet den 26 oktoberEffektiv övervakning av transporterMed rätt typ av teknisk utrustning blir mötena både mer effektiva och kreativa. Martin Edofsson leder Smart City ConnectionSAP: Försörjningskedjor måste bli mer intelligentaIVECO Daily Blue Power - Mästare i Hållbarhet: International Van of the Year 2018.Malmö Stads miljöbyggpris tilldelas LINK arkitekturJennie Sahlsten ny vd och koncernchef för Erlandsson ByggÅkare, öka era intäkter med CargoSpace24!ebm-papst visar ny fläkt för kylning av järnvägs­applikationer på mässan InnoTransStart för ny satsning på kvinnor i techindustrinLogistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko
2018-09-17
MLT presenterar nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontrollCanon får guld i hållbarhet från EcoVadisCanon lanserar PROGRAF TM-serienHär är framtidens bil – självkörande, utsläppsfri och uppkoppladJenny Larsson är ny distriktschef i Cementa region SydIrisity inleder samarbete med DahuaCecilia Ceder ny vd för Fairtrade SverigeABAX värvar ännu en anställd från världens största telematikföretagQuality Hotel View expanderar – endast 2,5 år efter öppningen Vinnarna av Årets byggnadsvårdare 2018Årets Företagare i Blekinge 2018 går till Roger Olsson De vann Härnösands företagspriserBilfinger visar på stort ägarskap och högt engagemangVärldspremiär för nya Yaris GR SPORTPolarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018ExTe fyller 120 årFlytande våtmarkTornstadens första projekt med MKB Fastighets AB i MalmöDe första eldrivna lastbilarna har levereratsInspireras till forskning i PiteåToppnotering för fjärrkyla under rekordvarm sommar Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti
2018-09-14
Vad händer egentligen i Göteborg den 9-11 oktober?Nu blir vi ÄNNU grönare!ABB och Nobel Media tillkännager internationellt partnerskapCM-seminarium på Business Arena 2018ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätetInterEast rekryterar marknadsansvarig Sigma Technology tror på LoRaWAN™Allmänhet och Skövdeskolor bjuds in till en fredag i sann forskarandaPeab Asfalt jubilerarKraftig resandeökning för Tåg i BergslagenEntreprenör utsedd för kulturhuset i BergsjönIKEA siktar på nollutsläpp för hemleveranser i fem storstäder till 2020Isabellestipendiet – för en mer jämställd byggbransch Produkter i världsklass förutsätter ett effektivt och väl sammanhållet IT-stöd Woody Bygghandel fortsatt aktiva på miljöområdet Orio Logistics satsar på e-handelslogistikEn medicinsk revolution inom ortopedin – nu på USÖHelt nya insikter om elKomposthink bokashi omvandlar matrester till jordförbättring och växtnäring!Premiär för Kia ProCeed: Skapar eget segmentRätt produkter för precision i flödesmätning och regleringSnabbt växande marknadsintresse för Moniers integrerade solenergitakHauschild+Siegel från Malmö vinner Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab
Annonser