TISDAG 20 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Retail United rekryterar 70 säljare i Norden och Baltikum

Hjalmar Olofsson, Nordic Project Manager Sony Mobile och Gabrielle Lind-Val, Project Manager Nespresso tillsammans med Andreas Broman, VD Retail United.
Kommunikationsbyrån Retail United erbjuder allt från analys och strategi till reklam och aktivering i butik. Byrån har 150 fält- och butikssäljare ute på uppdrag av olika kunder och söker nu ytterligare 70 säljare över hela Norden och Baltikum för kunder som Nespresso, Playstation, Orkla och SONY och expanderar därmed kraftigt utanför Sveriges gränser.

– Vi får fler och fler uppdrag som omfattar Norden och Baltikum. Många globala företag ser det som en marknad och vill ha en nordisk hub. En del är också befintliga uppdrag som utökas. Det går bra för våra uppdragsgivare och vi växer med dem, säger Andreas Broman, vd för Retail United.

Retail United söker allt från seniora butikssäljare till demopersonal och personer som ska besöka och utveckla butiker och utbilda personal. Till någon som gillar gaming och TV-spel kan man till exempel erbjuda ett roligt extrajobb – kanske vid sidan av studier – som företrädare för Playstation hos återförsäljare i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Norrköping. Eller kanske passar man bättre som en av Nespressos Coffee Advisors vilka ska bjuda på kaffe och berätta om produkten på hemelektronikavdelningar runtom i Sverige. Ett annat exempel är rollen som Service Delivery Manager som ska ansvara för SONY Mobiles outsourcade service- och reparationsnätverk i Finland och Baltikum.

Det handlar för byrån om att rekrytera rätt personer, ge dem rätt utbildning och sedan placera rätt person på rätt plats utifrån kunskap om butikens trafikmönster och kundprofil.

Lokala aktörer har inte alltid den storlek som krävs för att kunna tillhandahålla verktyg och metoder för att koordinera och styra säljarbetet över flera marknader på det sätt som Retail United kan göra.

– Vi har ett team av controllers och dataanalytiker, som också växer just nu. De har i uppdrag att plocka in sälj- och marknadsdata, analysera denna och därefter dra slutsatser och ge riktlinjer för hur våra kunder bör fokusera och investera i olika länder, kedjor eller enskilda butiker, säger Andreas Broman.

Andreas Broman
vd
andreas.broman@retailunited.se
072-888 18 66
2018-11-15
Best Transport rustar för rekordvolymer under Black WeekEffektiv steglös R32 utomhusdel nu med värme- och kylproduktionVolvo och BMW överraskar med nya konceptbilar på eCarExpoMitsubishi Motors i Tyskland - störst växande märke i oktober 2018 (+63,3%)Populär kran nu med 7,3 m räckvidd!Smarta allianser – industrins nyckel till IoTFortsatt samarbete med My Dream Now: Tre nya klasscoacher från ForsenFull kontroll, färre lastbilar och mer godsNy standard visar hur man hanterar tillförlitligheten i system
2018-11-14
Gnosjö Automatsvarvning presenterar idéer för att framtidssäkra svensk legotillverkningSkandinaviska Områdesskydd öppnar kontor i GöteborgSverigepremiär för Pumps & Valves på Malmömässan!Opus Bilprovning etablerar i Malmö Skanska förser mobila byggarbetare med robusta Toughpad-datorerFettmätaren, angår alla som smörjer manuellt...Klaravik utsedd till Gasellföretag 2018Snart öppnar Besikta för tungtrafik i NorrköpingHur du väljer rätt arbetsbyxaebm-papst gasfläkt i effektiv och miljövänlig högtryckstvätt Forskare vill testflyga svenskt biobränsle 2021Blåkläder lanserar två nya flamkollektioner! App låter bilägaren besikta skadan på distansChristina Lindbäck, NCC i Snåret: Agenda 2030 är som en affärsplan för samhället. Konkreta tips för att höja innovationskraftenQamcom blir Gasell - IgenHelen lämnade försäkringsbranschen för VVS-yrketProMeister Solutions och Lärande i Sverige tar nästa steg i framgångsrikt utbildningssamarbete Pressinbjudan: Kronprinsessparet besöker Höganäs och Cortus EnergyNytt revolutionerande koncept sätter människor i centrumAGA lanserar ny produkt för snabbkylning av flytande livsmedel
2018-11-13
Komplett utbildning som tar dig från första kontakt till färdig leverans med nöjda kunder!Större flexibilitet med ny serie överströmsrelänVBN Components får tyskt innovationsprisMekanisk verkstad för Er som ställer hårda krav har fått sin 3:e Biglia installeradPålitligt korrosionsskydd från Henkel.CEJNs teamledares kommentar till The Next Generation: "Vårt ansvar är att hålla dig säker"20-åriga Stella bryter manlig norm i byggbranschenGrunden Bois är årets Number 10 stipendiatLesjöforsfjädrar i framtidens mänskliga robotarBilia förvärvar en auktoriserad serviceverksamhet för BMW i NorgeNytt industrimagasin vinter 2018 ute nu!Hyundai och Vodafone inleder samarbete om uppkopplade bilarEldrivna truckar testas i produktion i Bolidens AitikgruvaLåt oss presentera: Fredagens gäster i Defas podstudioHet marknad för begagnade bilar trots färre försäljningar Arbeta i HD med nya High Demand pro18-v batterierFörsäljningsrekord på Gekås Ullared ger bidrag till Missing PeopleSvenska chefer underkänner sitt eget cv BMW + vinterhjul =gratis vinterhjulYrkesgymnasiet ökar med 25 procent Så ser företagandet ut i din kommunMakita lanserar sladdlös kaffemaskin på 12/18VEntreprenörskap hos Sigtuna Kommun20-åring med hjärta för kunskap och kvalitetWidrikssons lanserar ytterligare tjänster inom IT-logistik och transportÖkad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
Annonser