TISDAG 19 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Retail United rekryterar 70 säljare i Norden och Baltikum

Hjalmar Olofsson, Nordic Project Manager Sony Mobile och Gabrielle Lind-Val, Project Manager Nespresso tillsammans med Andreas Broman, VD Retail United.
Kommunikationsbyrån Retail United erbjuder allt från analys och strategi till reklam och aktivering i butik. Byrån har 150 fält- och butikssäljare ute på uppdrag av olika kunder och söker nu ytterligare 70 säljare över hela Norden och Baltikum för kunder som Nespresso, Playstation, Orkla och SONY och expanderar därmed kraftigt utanför Sveriges gränser.

– Vi får fler och fler uppdrag som omfattar Norden och Baltikum. Många globala företag ser det som en marknad och vill ha en nordisk hub. En del är också befintliga uppdrag som utökas. Det går bra för våra uppdragsgivare och vi växer med dem, säger Andreas Broman, vd för Retail United.

Retail United söker allt från seniora butikssäljare till demopersonal och personer som ska besöka och utveckla butiker och utbilda personal. Till någon som gillar gaming och TV-spel kan man till exempel erbjuda ett roligt extrajobb – kanske vid sidan av studier – som företrädare för Playstation hos återförsäljare i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Norrköping. Eller kanske passar man bättre som en av Nespressos Coffee Advisors vilka ska bjuda på kaffe och berätta om produkten på hemelektronikavdelningar runtom i Sverige. Ett annat exempel är rollen som Service Delivery Manager som ska ansvara för SONY Mobiles outsourcade service- och reparationsnätverk i Finland och Baltikum.

Det handlar för byrån om att rekrytera rätt personer, ge dem rätt utbildning och sedan placera rätt person på rätt plats utifrån kunskap om butikens trafikmönster och kundprofil.

Lokala aktörer har inte alltid den storlek som krävs för att kunna tillhandahålla verktyg och metoder för att koordinera och styra säljarbetet över flera marknader på det sätt som Retail United kan göra.

– Vi har ett team av controllers och dataanalytiker, som också växer just nu. De har i uppdrag att plocka in sälj- och marknadsdata, analysera denna och därefter dra slutsatser och ge riktlinjer för hur våra kunder bör fokusera och investera i olika länder, kedjor eller enskilda butiker, säger Andreas Broman.

Andreas Broman
vd
andreas.broman@retailunited.se
072-888 18 66
2019-02-14
Global konkurrens i digitaliseringBASF lanserar ny digital plattform för byggindustrinNy vibrationsövervakning på pappersmaskin i HallstavikIKEA investerar i en av världens största vindkraftsparkerMarkant ökning av kvinnliga forskare inom produktionsteknikFokus på inkluderande och jämställd arbetsplats på Personal & Chef
2019-02-13
Ny Forrester-rapport: 69% av företagen är missnöjda med sitt molnbaserade kundvårdssystem Indikera maskinens statusStationschef till Luleå (Krossvägen)Peab bygger bostäder och galleria i FalkenbergHur utreder man klagomål på inomhusklimatet? Framgångsrik jobbmässa för unga på Svenska MässanStrands i nytt samarbete – med rallystjärnaParker Hannifin lanserar externt övervakad pneumatisk säkerhetsventil för nödstopp och systemfelEngcons slanglösa modulsystem och högflödessvivel är klara för serieleveransROBOYAGI - Klassledande robotprestanda från RYOBI Focus Nordic går på djupet med ny drönaragenturStarkt resultat för Fortnox 2018BMW M tar mark med helt nya X-modellerTekniska museet och Stora Enso bygger Stockholms smartaste byggnad i träStark rekrytering till Assemblin ElNy skräddarsydd vuxenutbildning öppnar för jobb inom industrinRenault F1 Team – 2019Varning: ta det lugnt på sportlovsvägarnaRebl Industries flyttar in i Gothia Science Park
2019-02-12
Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektornStororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?Kraftigt förbättrade parametrar för hållbara transporterNy utmärkelse för skogsvård delas ut på SkogsElmia 100 % förnybar energi till Wibax terminalerNy vd för Förpacknings- och TidningsinsamlingenUpplands Motor har utsetts till årets återförsäljare av elbilarHållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildningSvenske Erik Johansson är ny BMW Motorsport Junior 2019IT och ”Enterprise Mobility” i byggbransch och infrastruktur
Annonser