TISDAG 16 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Retail United rekryterar 70 säljare i Norden och Baltikum

Hjalmar Olofsson, Nordic Project Manager Sony Mobile och Gabrielle Lind-Val, Project Manager Nespresso tillsammans med Andreas Broman, VD Retail United.
Kommunikationsbyrån Retail United erbjuder allt från analys och strategi till reklam och aktivering i butik. Byrån har 150 fält- och butikssäljare ute på uppdrag av olika kunder och söker nu ytterligare 70 säljare över hela Norden och Baltikum för kunder som Nespresso, Playstation, Orkla och SONY och expanderar därmed kraftigt utanför Sveriges gränser.

– Vi får fler och fler uppdrag som omfattar Norden och Baltikum. Många globala företag ser det som en marknad och vill ha en nordisk hub. En del är också befintliga uppdrag som utökas. Det går bra för våra uppdragsgivare och vi växer med dem, säger Andreas Broman, vd för Retail United.

Retail United söker allt från seniora butikssäljare till demopersonal och personer som ska besöka och utveckla butiker och utbilda personal. Till någon som gillar gaming och TV-spel kan man till exempel erbjuda ett roligt extrajobb – kanske vid sidan av studier – som företrädare för Playstation hos återförsäljare i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Norrköping. Eller kanske passar man bättre som en av Nespressos Coffee Advisors vilka ska bjuda på kaffe och berätta om produkten på hemelektronikavdelningar runtom i Sverige. Ett annat exempel är rollen som Service Delivery Manager som ska ansvara för SONY Mobiles outsourcade service- och reparationsnätverk i Finland och Baltikum.

Det handlar för byrån om att rekrytera rätt personer, ge dem rätt utbildning och sedan placera rätt person på rätt plats utifrån kunskap om butikens trafikmönster och kundprofil.

Lokala aktörer har inte alltid den storlek som krävs för att kunna tillhandahålla verktyg och metoder för att koordinera och styra säljarbetet över flera marknader på det sätt som Retail United kan göra.

– Vi har ett team av controllers och dataanalytiker, som också växer just nu. De har i uppdrag att plocka in sälj- och marknadsdata, analysera denna och därefter dra slutsatser och ge riktlinjer för hur våra kunder bör fokusera och investera i olika länder, kedjor eller enskilda butiker, säger Andreas Broman.

Andreas Broman
vd
andreas.broman@retailunited.se
072-888 18 66

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser