SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rexel blir Svenska Fotboll­förbundets officiella energipartner

Rexel har tecknat ett samarbetsavtal med Svenska Fotbollförbundet för att hjälpa fotbollen att nå sina miljömål.
. Rexel blir i och med detta Officiell Energipartner till SvFF. Inom samarbetet skapas bland annat ett energi-initiativ med målsättning att reducera energiförbrukningen för fotbollens föreningsägda anläggningar.

Avtalet med SvFF sträcker sig mellan 2020 till 2022, vilket löper över tre seniormästerskap; Herr-EM 2020, Dam-EM 2021 samt Herr-VM 2022, och innefattar rättigheter för Rexel till aktivering av partnerskapet via dam-, herr- och ungdomslandslagen.

- Hållbar energi är en viktig fråga för SvFF och vi är väldigt glada över att Rexel bestämt sig för att vara en del i svensk fotbolls energieffektivisering. Vi ser fram emot att ta oss an dessa viktiga utmaningar tillsammans, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

Rexel Sverige är en av världens ledande återförsäljare av elartiklar och lösningar för energieffektivisering. Företaget arbetar nära sina kunder och med fastighetsägare för ökad kostnadskontroll och för att minska byggnadernas klimatavtryck.

Rexels samarbete med fotbollförbundet innebär att det kommer att startas ett nytt energi-initiativ. Initiativet har som målsättning att reducera energiförbrukning och kostnader för fotbollens runt 1500 föreningsägda anläggningar, något som bidrar till att föreningarna kan lägga mer resurser på att utbilda barn och ungdomar.

Rexel har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och miljövänliga lösningar som energi-effektiviserar Sverige. Vägen dit går genom innovativ teknik för smartare fastigheter, energieffektivisering och sol och laddsystem.

Samarbetet med SvFF och Sveriges största idrott – fotbollen – var en självklarhet för Rexel vars ambition är att vara med och bygga ett hållbart samhälle.

- Vi stolta över att få vara en del av Svensk Fotbolls energi-initiativ. Med våra specialistkunskaper inom elektrifiering och energioptimering kommer vi kunna vara med och bidra till att frigöra mer resurser åt svensk fotboll genom att tillsammans effektivisera och modernisera anläggningar, säger Håkan Hedberg, VD på Rexel Sverige AB.

För mer information:
Stefan Abelsted, Chef affärsutveckling SvFF, stefan.abelsted@svenskfotboll.se, 072-2228292.
Håkan Hedberg, Verkställande direktör Rexel, hakan.hedberg@rexel.se, 08-55621457.

Om Rexel
Rexel är en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder med 27.000 anställda och 136 miljarder SEK i omsättning. Rexel Sverige har en stark position genom våra tre varumärken Selga, Storel och Moel. Vi är närmare 800 medarbetare på 62 platser och har en omsättning på ca 5 miljarder SEK (2018). Vi erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader och har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och miljövänliga lösningar som energieffektiviserar Sverige.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN