SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

RF-modul ger ökad säkerhet och precision

SATEL-TR49 är en extremt kompakt radiolösning för integration i lösningar som obemannade farkoster, mätinstrument och högprecisions GPS/GNSS-system för lantmäteri eller integration i fordon.
Den integrerbara radion SATEL-TR49 erbjuder hög säkerhet och snabb överföring.

SATEL TR-49 är en mycket kompakt radiomodul på blott 25 gram som har stöd för i stort sett alla marknaders frekvensband. Radion har stöd för 410-475 MHz och 902-928 MHz vilket gör att den passar såväl Europa och Amerika som delar av Asien och Australien. Produkten har en väl genomtänkt integrationsprocess som skall göra integration enkel. Som backup erbjuds spetskompetens inom integration av RF-moduler från tillverkaren SATEL som vägleder genom hela integrationsprocessen.

SATEL TR-49 har upp till 1 W uteffekt och, beroende på marknad, används en enda eller flera kanaler i kombination för att nå högre hastigheter. Genom att radion använder den senaste radiotekniken med en känslig mottagare, en frekvenshoppande radioöverföring i kombination med kryptering kan hög överföringssäkerhet garanteras.

Radiomodulen SATEL-TR49 är kompatibel med SATELs egna produkter samt med produkter från andra tillverkare som Freewave och Intuicom.

Från verkligheten -användning i maskinstyrning
I system för maskinstyrning behövs en högprecisionspositionering för att kunna positionera maskiner utifrån dess GNSS-position och placera in dem i en 3D-designmodell, en konstruktionsritning. De flesta maskinstyrningssystem med precisionsstyrning använder realtids-kinematik (RTK) för att förbättra positioneringsnoggrannheten och effektivisera de olika arbetsplatserna på byggarbetsplatsen. Maskinstyrningssystemen hjälper operatören och förbättrar effektivitet och säkerhet.

GNSS-system har en hyfsad noggrannhet men för att få den precision som behövs måste positioneringssystemets signal korrigeras. Genom att överföra korrektionsdata från en centralt placerad GNSS-mottagare till varje maskin via en pålitlig radiolänk, kan entreprenadarbete med högsta precision utföras. I många av dessa lösningar levererar SATELs radiomoduler den pålitliga uppkopplingen.

I slutänden förbättras arbetskvaliteten och även säkerheten genom att säkerställa att maskinerna inte kolliderar. Maskinstyrning ökar också effektiviteten, allt görs korrekt första gången. Det finns också miljöfördelar, till exempel längre maskinlivscykel och mindre bränsleförbrukning vilket ger minskade koldioxidutsläpp.

Maskinstyrning används inte bara inom entreprenadbranschen, utan även i branscher som smart jordbruk, lantmäteri och obemannade farkoster.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN