ONSDAG 19 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

RF-modul ger ökad säkerhet och precision

SATEL-TR49 är en extremt kompakt radiolösning för integration i lösningar som obemannade farkoster, mätinstrument och högprecisions GPS/GNSS-system för lantmäteri eller integration i fordon.
Den integrerbara radion SATEL-TR49 erbjuder hög säkerhet och snabb överföring.

SATEL TR-49 är en mycket kompakt radiomodul på blott 25 gram som har stöd för i stort sett alla marknaders frekvensband. Radion har stöd för 410-475 MHz och 902-928 MHz vilket gör att den passar såväl Europa och Amerika som delar av Asien och Australien. Produkten har en väl genomtänkt integrationsprocess som skall göra integration enkel. Som backup erbjuds spetskompetens inom integration av RF-moduler från tillverkaren SATEL som vägleder genom hela integrationsprocessen.

SATEL TR-49 har upp till 1 W uteffekt och, beroende på marknad, används en enda eller flera kanaler i kombination för att nå högre hastigheter. Genom att radion använder den senaste radiotekniken med en känslig mottagare, en frekvenshoppande radioöverföring i kombination med kryptering kan hög överföringssäkerhet garanteras.

Radiomodulen SATEL-TR49 är kompatibel med SATELs egna produkter samt med produkter från andra tillverkare som Freewave och Intuicom.

Från verkligheten -användning i maskinstyrning
I system för maskinstyrning behövs en högprecisionspositionering för att kunna positionera maskiner utifrån dess GNSS-position och placera in dem i en 3D-designmodell, en konstruktionsritning. De flesta maskinstyrningssystem med precisionsstyrning använder realtids-kinematik (RTK) för att förbättra positioneringsnoggrannheten och effektivisera de olika arbetsplatserna på byggarbetsplatsen. Maskinstyrningssystemen hjälper operatören och förbättrar effektivitet och säkerhet.

GNSS-system har en hyfsad noggrannhet men för att få den precision som behövs måste positioneringssystemets signal korrigeras. Genom att överföra korrektionsdata från en centralt placerad GNSS-mottagare till varje maskin via en pålitlig radiolänk, kan entreprenadarbete med högsta precision utföras. I många av dessa lösningar levererar SATELs radiomoduler den pålitliga uppkopplingen.

I slutänden förbättras arbetskvaliteten och även säkerheten genom att säkerställa att maskinerna inte kolliderar. Maskinstyrning ökar också effektiviteten, allt görs korrekt första gången. Det finns också miljöfördelar, till exempel längre maskinlivscykel och mindre bränsleförbrukning vilket ger minskade koldioxidutsläpp.

Maskinstyrning används inte bara inom entreprenadbranschen, utan även i branscher som smart jordbruk, lantmäteri och obemannade farkoster.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
2019-06-11
Komatsu bandschaktare schaktar krossmaterial i StockholmSnowflakes nya marknadsplats för datautbyte ska bryta ner databarriärer Vagnar för kontor & konferensrumCEJNs guide till kopplingar för olika testmiljöer
Annonser