ONSDAG 26 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rototilt ökar utvecklingstakten – presenterar fyra uppdaterade tiltrotatorer

Nu släpper Rototilt fyra uppdaterade tiltrotatormodeller – R4, R5, R6 och R8.
De är utrustade med en ny innovativ teknik för ännu längre livslängd, smidigare gång och med ny rotationssensor för en mer exakt positionering.

– Vi jobbar ständigt med förbättringar och väntar inte till en ny tiltrotatormodell innan vi gör nya fördelar tillgängliga på marknaden, berättar produktchef Sven-Roger Ekström.

De världsunika tekniska lösningarna som Rototilt introducerade med sin R-serie har fått ett varmt mottagande med tusentals tiltrotatorer sålda världen över. Men utvecklingsarbetet fortsätter och intensifieras och idag presenterar man en rad nya fördelar för serien:

Ny snäckväxel
De nya versionerna av R5, R6 och R8, har en ny snäckväxel med en förbättrad geometri och snävare tillverkningstoleranser för hjul och skruv vilket ger en mjukare gång med mindre friktion. Den nya snäckväxeln är även utrustad med en ny snäckskruv med inbyggda smörjkanaler som förbättrar och ytterligare ökar livslängden på tiltrotatorerna. Modellerna är dessutom utrustade med en ny högtryckstätning.

Uppdaterat styrsystem och ny gavelsensor
De nya modellerna av R4, R5, R6 och R8, kommer också med en ny gavelsensor som ger förbättrad positionering genom befintlig RPS-funktion. Sensorn i hydraulmotorn ersätts därmed av en rotationssensor i gaveln. Den nya sensorn läser absoluttal med mer exakt precision. Därtill kommer den med en ny mjukvara för det intelligenta styrsystemet Innovative Control System (ICS) som har en rad smarta funktioner. Med den medföljande displayen har föraren även enklare justeringsmöjligheter och bättre överblick av tiltrotatorsystemet.

Även till de nya modellerna finns det patentsökta säkerhetslåset SecureLock som tillval, med konstant övervakning som ser till så att redskapet alltid är säkert kopplat. Allt detta, tillsammans med ett omfattande erbjudande av redskap, gör att Rototilt understryker sitt orubbliga engagemang för att förbättra vardagen för maskinförarna genom att förvandla grävmaskiner till fullfjädrade redskapsbärare som ökar såväl effektivitet som säkerhet.

Tillgängliga på alla marknader
Produktionsstart för de uppdaterade modellerna var månadsskiftet april/maj, och nu finns alla fyra modeller att beställa på Rototilts marknader världen över.

För mer information kring de uppdaterade tiltrotatorerna och Rototilts utvecklingsarbete, kontakta:
Sven-Roger Ekström, Product Manager, Rototilt Group AB
sven-roger.ekstrom@rototilt.com
+46 70 640 31 40

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-19
Horisontella Hyundai maskiner till ProcesskontrollBesiktningstekniker till Opus i NyköpingGnosjö Automatsvarvning attraherar medarbetare på världens största digitala festival och LAN-partyNy serie demoleringsverktyg från Trevi Benne​Maskiner och jobb finns – men inte personalBesök Sveriges största skogsindustriföretag i sommarVolvo On Call blir standard i alla nya VolvobilarWeland förvärvar Compact Store och KodverkstanSchneider Electrics nya spännande produkter för det smarta hemmet!Väderstads rekordår ger anställda bonus Circle K öppnar ny unik station i FlädieRamirent Plc har erhållit godkännande från Konkurrensverket att förvärva Stavdal ABAlmi Invest investerar i MAQs unika vibrationsdämpareSatsning på Team Engcon – ett led i fortsatt framgångCalejo gör AI greppbart för industrin Ford gör bilmattor av plastflaskor – återvinner över än 1 miljard flaskor per årAxfood satsar på solcellerHär är nya BMW 8-serie Gran CoupéBioflygbränsle tankas återigen på Göteborg Landvetter AirportNya Peugeot 2008 SUV - #NEXT GEN SUVEn inkluderande och säker arbetsplats för allaMonica Normark ny chef för Sekab E-TechnologyHyundai lanserar 44 nya miljöbilar och smartphone-teknologi som låter föraren kontrollera demNy arbetschef och projektledare inom Svevias asfalttillverkningVirtual reality testas i SSGs kurserNy kartläggning synliggör utmaningarna med plastSweco ser över masshanteringen och dess klimatpåverkan i OstlänkenHydroscand lanserar pneumatisk PU-slangSmarta elnät ”ett smörjmedel” för omställningenMetsä Group deltar i utvecklandet av utrustning för släckning av skogsbränderVolvokoncernen skriver partneravtal med NVIDIA
2019-06-18
Storsatsning i nya lokaler för Ahlsell NorrköpingABB tillhandahåller högeffektsladdning för en ny era av e-mobilitet i SkandinavienNy IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare driftInnovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors ChinaVatten på landet – avlopp och hälsoskydd med ett sinande grundvattenSTEMMER IMAGING fortsätter sin expansionArbetsskador ökar med inhyrd och säsongsanställd personalNytt resultatrekord för Dachser Nordic EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigeringMitsubishi presenterar Dendo Drive HousePorsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
2019-06-17
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatörFacit och fusk i SSG Entre undantag inom industrin
Annonser