SÖNDAG 15 SEPTEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rototilt ökar utvecklingstakten – presenterar fyra uppdaterade tiltrotatorer

Nu släpper Rototilt fyra uppdaterade tiltrotatormodeller – R4, R5, R6 och R8.
De är utrustade med en ny innovativ teknik för ännu längre livslängd, smidigare gång och med ny rotationssensor för en mer exakt positionering.

– Vi jobbar ständigt med förbättringar och väntar inte till en ny tiltrotatormodell innan vi gör nya fördelar tillgängliga på marknaden, berättar produktchef Sven-Roger Ekström.

De världsunika tekniska lösningarna som Rototilt introducerade med sin R-serie har fått ett varmt mottagande med tusentals tiltrotatorer sålda världen över. Men utvecklingsarbetet fortsätter och intensifieras och idag presenterar man en rad nya fördelar för serien:

Ny snäckväxel
De nya versionerna av R5, R6 och R8, har en ny snäckväxel med en förbättrad geometri och snävare tillverkningstoleranser för hjul och skruv vilket ger en mjukare gång med mindre friktion. Den nya snäckväxeln är även utrustad med en ny snäckskruv med inbyggda smörjkanaler som förbättrar och ytterligare ökar livslängden på tiltrotatorerna. Modellerna är dessutom utrustade med en ny högtryckstätning.

Uppdaterat styrsystem och ny gavelsensor
De nya modellerna av R4, R5, R6 och R8, kommer också med en ny gavelsensor som ger förbättrad positionering genom befintlig RPS-funktion. Sensorn i hydraulmotorn ersätts därmed av en rotationssensor i gaveln. Den nya sensorn läser absoluttal med mer exakt precision. Därtill kommer den med en ny mjukvara för det intelligenta styrsystemet Innovative Control System (ICS) som har en rad smarta funktioner. Med den medföljande displayen har föraren även enklare justeringsmöjligheter och bättre överblick av tiltrotatorsystemet.

Även till de nya modellerna finns det patentsökta säkerhetslåset SecureLock som tillval, med konstant övervakning som ser till så att redskapet alltid är säkert kopplat. Allt detta, tillsammans med ett omfattande erbjudande av redskap, gör att Rototilt understryker sitt orubbliga engagemang för att förbättra vardagen för maskinförarna genom att förvandla grävmaskiner till fullfjädrade redskapsbärare som ökar såväl effektivitet som säkerhet.

Tillgängliga på alla marknader
Produktionsstart för de uppdaterade modellerna var månadsskiftet april/maj, och nu finns alla fyra modeller att beställa på Rototilts marknader världen över.

För mer information kring de uppdaterade tiltrotatorerna och Rototilts utvecklingsarbete, kontakta:
Sven-Roger Ekström, Product Manager, Rototilt Group AB
sven-roger.ekstrom@rototilt.com
+46 70 640 31 40

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-09-09
Luna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationerIVL släpper bok om elavfall för gymnasietKramp och Oljan i Mellerud satsar på butik intill VästerrådaPeafowl Solar Power och Liqway vann SKAPA-priser för Uppsala länMed arbetsmiljö, miljö och kvalitet i fokus Kommunala initiativ positiva för elbilsutvecklingenVolkswagen och Northvolt bildar samriskbolag för batteriproduktion
2019-09-06
ABB-teknik ger seniorer möjligheten till självständigt och rikt livFem missuppfattningar om markbaserad reningNyheter från ABB för framtidens smarta hem och byggnaderHubSpot lanserar omdesignad appmarknadsplats Robotar och röststyrning – om kunden själv får väljaFreemelt tar in 15 MSEK i en investeringsrunda ledd av IndustrifondenMarknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankarHeidelbergCement och Equinor ingår avsiktsförklaringSchneider Electric Sverige rekryterar nya cheferJessica Petrini blir HR-chef för TyrénskoncernenTekniska Verken i Linköping AB digitaliserar elnätet ytterligare.Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvm till Postnord TPLSå påverkas Norden av orkanen Dorian Circle K ska bli störst i Sverige på snabbladdning – lanserar egna laddareKemibranschen samlas i Lund 16-17 oktoberInnovativ drivteknik från ebm-papst Småländsk arkitektur bakom global batterifabrikSommarens hetaste byggprojekt - rykande färsk lista för hela Sverige!Karl Kloste ny inköpschef i SveviaRyobi lanserar flexibel lödning på ONE+batteri!Sydkoreanskt intresse för svensk fjärrvärmeteknik
2019-09-05
Kompetensförsörjning på agendan när Berendsen fick besökDu kommer väl?Leax ser affärsmöjligheter med Subcontractor ConnectPåminnelse pressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtidRedo för oljespill? Läs spillguidens ABCKom ihåg att förpackningen är en del av produkten!Schneider Electric utökar Easy UPS 3-serien Derome och Riksbyggen tecknar rikstäckande ramavtal​Hydroscand fyller 50 årHelhetslösningar från WeberMakita lanserar kompakt och lätt 12V borrskruvdragare Real Rails och Green Cargos transportsamarbete minskar klimatutsläppenKasthall välkomnar ny försäljningsdirektörVäxjö Energi inspirerar 250 högstadieelever till jobb i teknikbranschenMiljöarbetet ger resultat - fler Svanenmärken till KBM ProfessionalÖresundskraft och Mölndal Energi först i KlimatdialogenFramtidssäker fläktlösning när kraven på bostadsventilation blir tuffareSkoogs Bränsle tecknar avtal som leverantör åt SveaskogVälkommen Simon och Petter!EUROMAT 2019 kopplar ihop materialvärldenFler än 30 000 förbokningar av Volkswagens nya elbil ID.3 1st Edition
2019-09-04
EJOT blir valet för betonginfästning hos BevegoNy sugkopp för hantering av livsmedelsförpackningar Opus öppnar ytterligare en bilprovning i MalmöNCC bygger 67 klimatsmarta hyresrätter i HelsingborgTyréns hjälper Skandinaviens största hamn att expanderaBilmarknaden augusti 2019Load Up North summeras – stort intresse för nästa mässa
Annonser