SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säker med Kipp i 100 år

Heinrich Kipp Werk och dess framgångsrika historia
Med sin tillverkning av spätzlemaskiner lade Christian Kipp för 100 år sedan grunden till dagens företag. Sedan dess har KIPP utvecklats till tillverkare av mekaniska komponenter: spännteknik, standardelement och manöverdelar. KIPP-produkterna används idag på många olika områden inom maskinkonstruktion och i industrin.

Milstolpar under de senaste 100 åren

1919 – Allt börjar med en spätzlemaskin
Företagets grundare Christian Kipp startade sina mekaniska verkstäder redan 1919 och började 1922 utveckla olika slags hushållsmaskiner. Hans späzlemaskin på tre ben blev särskilt populär. Dessa maskiner används än idag. På KIPP är vi stolta över att spätzlepressarna fungerar lika bra efter flera decennier.

1952 – Låsspaken kommer ut på marknaden
Efter 2:a världskriget övertog sonen, Heinrich Kipp senior, företaget och utvecklade KIPP låsspak. En helt ny produkt som för första gången tillverkades industriellt. Med låsspakarna var det enkelt att spänna fast och lossa verktygen – med finjustering.

1973 – Företaget får en ny byggnad
Detta år innebar ännu en viktig vändpunkt i KIPPs historia. Företaget flyttade in i en ny byggnad där produktion, administration och montering fanns under samma tak. Man såg till att bygga extra stort för att det växande företaget skulle få plats.

1986 – Plastprodukter med metallbaserad kuggning
I mitten av 1980-talet började man använda plastmaterial i tillverkningen. Till en början uppfyllde det nya materialet dock inte KIPPs höga kvalitetsstandard. Produkterna hade metallbaserad kuggning för att bli stabilare och hålla längre. Sortimentet utökades med manöverdelar som stjärnvred, knoppar och vingskruvar. Kombinationen av svarvade delar och formsprutad plast är fortfarande en av KIPPs kärnkompetenser.

2001 – Helautomatiserat logistikcentrum tas i drift
När företagets gamla lokaler till slut ändå blev för små byggde man nya med ett integrerat logistikcentrum. Det helautomatiska höglagret var det första i branschen och gjorde att KIPP kunde leverera sina varor ännu snabbare.

2019 – Digitalisering och internationell tillväxt
Idag har HEINRICH KIPP WERK sammanlagt över 400 anställda på sitt tillverkningscentrum i Tyskland och 9 handelsföretag runt om i Europa och Nordamerika. Företaget satsar på digitalisering i processer och produktion. I de nya byggnaderna finns garanterat plats för framtidsprojekt och stabil tillväxt.

KIPP har under de senaste 100 åren präglat marknaden med sina nydanande produkter. Vi är en tillförlitlig partner i branschen och utökar därför hela tiden vårt sortiment med innovativa komponenter. Bland våra senaste nyheter finns:

NATURE grip av bioplast, MEDI grip med antibakteriellt verkande silverjoner och FEATURE grip med integrerade sensorer.
Kontaktinformation
Postadress
Skrantahöjds Vägen 40f
69146 Karlskoga
Besöksadress
Skrantahöjds Vägen 40f
69146 Karlskoga
Region
Karlskoga
Örebro län
Sverige
Organisationsnummer:
559071-4662
Grundat: Ej angivet
Anställda: 650
Välkommen till Kipp Scandinavia AB

Kipp är en tysk tillverkare och leverantör, vi har varit en kvalitetspartner till industrin i över 100 år.
Som er leverantör kan vi erbjuda ett omfattande produktsortiment med mer än 65 000 artiklar inom områdena standardelement, spännteknik och manöverdelar.

Vårt säte- maskinpark och vårt lager förlagt i Tyskland. Vi har stor egentillverkning och kan även gör specialanpassade lösningar till våra kunder. Det garanterar snabba reaktionstider och kortare transporter och höga kvalitetskontroller. Vi arbetar hela tiden med produktutveckling där vi förfinar utan att låta kvaliteten förändras. För oss är det viktigt att alltid hålla en hög standard och för att säkra kvaliteten utförs kontinuerliga kvalitetskontroller av såväl produktion, förpackning och leverans.

Vi fokuserar på miljön i vår produktion och gör även en del förnyelsebara produkter som kan återvinnas och återanvändas.

Vi har ett helt nytt lager- och logistikcentrum sedan 2023 vilket ger trygg och snabb levaranssäkerhet, vilket är viktigt då vi har kunder i hela världen.

På vår hemsida kan ni enkelt hitta produkter och beställa direkt via vår webshop.
Vi erbjuder även CAD-ritningar för alla våra produkter.

Vårt svenska försäljningskontor ligger i Karlskoga. Vi har öppet alla vardagar och där kan ni prata med våra tekniska säljare, fråga om produkter, be om offert och även lägga order direkt via telefon eller mejl. Vi har alltid korta svarstider.

Välkomna in på vår hemsida för få veta mer om oss och om våra produkter: www.kipp.se

Kontakter

Petronella Greek
Marknad & försäljning i Sverige
072-555 66 95

Filmer

Kipp Exenterspännare

Kipp Exenterspännare
Kipp Nollpunktssystem
Kipp Nollpunkts spännsystem UNI lock
Kipp bygelhandtag ovala, löstagbara
Kipp Uni lock
Kipp gänginsatser och monteringsverktyg
Kipp självjusterande pendelstöd
Kipp Handrattar
Kipp NOVOnox Hygienic

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Stationära backchuckar från norelemEnviros pyrolysolja fram­gångsrikt återvunnen
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd