SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säker och snabb infästning av sandwichpaneler

SFS nya panelskruv SXC16 för sandwichelement mot stål
SFS i Strängnäs lanserar två nya skruvar för montage av sandwichpaneler. SXC16 heter den nya panelskruven för infästning mot stålkonstruktioner och MDC är panelskruven som gäller när sandwichpaneler ska fästas mot betong. SFS har bland annat ökat diametern på SXC16 vilket gör att utdragsvärdet har ökat med 30 procent jämfört med tidigare skruvar. Nya MDC för betonginfästning har en nyutvecklad gänga som minimerar risken för sprickbildning i betongen. Båda skruvarna har en nyutvecklad och patenterad asymmetrisk gänga under huvudet som optimalt låser och vädertätar mellan bricka och panel.

– På vårt utvecklingscenter utvecklar våra ingenjörer kontinuerligt våra produkter med målet att hela tiden överträffa våra kunders förväntningar, säger Fredrik Malmberg, kommunikation- och varumärkesansvarig på SFS i Strängnäs. De nya fästsystemen är inte något undantag, de är klassledande inom respektive infästningsområde trä, stål och betong.

Anpassningen av gängdiametern från 5,5 till 5,8 mm samt den patenterade gängstigningen på nya SXC16 är ett exempel på innovation och ständiga förbättringar. Förändringarna har ökat utdragsvärdet i tunna material med hela 30 procent samt bidragit till högre dimensionerande värden överlag.

Panelskruvens nya gänggeometri tillsammans med den nyutvecklade borrspetsen gör dessutom att det går snabbare att montera panelerna.

Nya SXC16 finns i längder anpassade för paneler mellan 50–300 millimeters tjocklek och tillverkas i rostfritt A2- och A4-stål.

– Våra nya system uppfyller med råge de krav som finns för sandwichsystem, säger Fredrik Malmberg. Infästningarna ska givetvis behålla sin funktion under byggnadens hela livstid utan att försvagas. De ska även underlätta monteringsarbetet av sandwichpaneler.

SFS nya MDC är en självgängande skruv för betong och murverk som förborras med 6 millimeter innan fastsättning av panelen. Skruven har en optimerad gänggeometri vilken ger en hög dimensionerande värden. Den nyutvecklade spetsen bidrar till ett rent skär utan sprickbildning i betongen och ger skruven ett maximalt utdragsvärde.

MDC som är tillverkad i rostfritt A4-stål har en gängdiameter på 7,5 millimeter och finns i längder för paneler mellan 50–300 millimeters tjocklek.

– Att lära känna våra kunders behov är av största vikt för oss.

Endast genom att förstå de olika krav som kunderna ställer kan vi skapa system och produktserier som uppfyller framtidens och våra kunders behov. Det är vad vi kallar - Att uppfinna framgång tillsammans, avslutar Fredrik Malmberg.

För ytterligare information:
SFS intec AB
Fredrik Malmberg, Marknadskommunikatör
E-post: fredrik.malmberg@sfs.biz
Tel. direkt: 0152 - 71 50 34
Tel. vxl: 0152 - 71 50 00
Adress: Olivehällsvägen 10, 645 42 Strängnäs
Hemsida: www.sfsintec.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN