TISDAG 16 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säljstart för nya Kia Sportage

Introduktonspriserna startar på 269 900 kronor för 1,6 T-GDI AWD Advance.
Kia Sportage med nya drivlinor, 48 V mildhybrid, uppdaterad design och de senaste assistanssystemen går nu att beställa.

Premiär hos återförsäljarna helgen 15-16 september.

Kia öppnar nu försäljningen av Kia Sportage med nya drivlinor med bland annat en 48-volts dieselmildhybrid, mer uttrycksfull design och de senaste assistanssystemen. Den kompakta suven Sportage är Kias bästsäljande modell i Europa. Den senaste generationen presenterades 2016 och nu introduceras ett nytt utseende och en rad förbättringar på modellen.

De stora nyheterna börjar på motorsidan med en ny 1,6-liters dieselmotor på 136 hästkrafter och 320 Nm i maximalt vridmoment. Motorn driver på alla fyra hjulen via en sexväxlad manuell växellåda alternativt en sjuväxlad DCT dubbelkopplingslåda.

Den större dieselmotorn på 2,0 liter förses med ett ett 48 V-mildhybridsystem, EcoDynamics+. Hybridiseringen innebär sänkt förbrukning och dämred även sänkta utsläpp.

Fördelarna är att det med relativt ekonomiskt överkomlig teknik går att sänka koldioxidutsläppet med upp till 7 procent (NEDC-körcykeln) respektive 4 procent (WLTP).

Hjärtat i mildhybridsystemet är en kombinerad generator/startmotor, MHSG (Mild-Hybrid Starter-Generator), som via en rem är kopplad till motorns vevaxel. När MHSG arbetar som motor ger den 16 hästkrafter, som ger extra kraft vid acceleration och bilen upplevs extra vridstark.

Släpper föraren upp gaspedalen börjar enheten istället att agera generator. Vid inbromsning återvinns bromskraften som lagras i ett litiumjonbatteri på 0,44 kWh som sitter monterat under bagagerumsgolvet. När bilen närmar sig ett stopp (i farter under ca 30 km/h) och föraren anlägger lätt på bromspedalen stannar dieselmotorn helt, men bilen fortsätter att rulla.

Systemet fungerar som ett utvecklat start/stopp-system som avlastar förbränningsmotorn och ger extra kraft. Sportage 2,0 CRDi MHEV med åttaväxlad automatväxellåda har har en sammanlagd effekt på 185 hästkrafter och 400 Nm i vridmoment från 1 750 varv/min.

Kia Sportage erbjuds även med bensinmotor på 1,6 T-GDi på 177 hästkrafter. Alla drivlinor är anpassade till gällande reglemente Euro 6d TEMP.

Sportage har fått uppdaterad design. I fronten är stötfångaren omarbetad med nya luftinsläpp samt ny huvudstråkastare med LED-teknik. Baktill utmärker sig det nya ljusarrangemanget med ett tvärgående reflektorband och C-formad signatur.

Även stötfångaren har fått sig ett lyft med en integrerad kromlist. Nya 17-tumsfälgar och fem nya lackkulörer hör också till nyheterna.

Det sportiga GT Line-utförandet kännetecknas utvändigt bland annat av den mörktonade grillen och kromlisterna på trösklarna och på bakluckan, dimljus med iskubsform samt de unika 19-tumsfälgarna.

Interiört uppdateras Sportage med en ny ratt och ett reviderad instrumentering. Inramningen av den 8 tum stora infotainmentskärmen har snyggats till och klimatanläggningen har fått nya vred.

Ökad ljudisolering ger bättre ljudkomfort och stort fokus har lagts på utökade säkerhetsssystem. Bland annat finns smart adaptiv farthållare med kökörningsfunktion och start/stopp-system, 360-graderskamera för att underlätta parkering samt trötthetsvarnare.

Kia Sportage – introduktionspriser
1,6 T-GDI Advance AWD 269 900 kr (DCT 284 900 kr)
1,6 CRDi Advance AWD 284 900 kr (DCT 299 900 kr)
1,6 T-GDI GT Line AWD DCT 322 900 kr
1,6 CRDI GT Line AWD DCT 337 900 kr
2,0 CRDI MHEV GT Line AWD DCT 352 900 kr
Advance Plus-paket 14 900 kr
GT Line Plus-paket 19 900 kr

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser