LÖRDAG 17 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säljstart för nya Kia Sportage

Introduktonspriserna startar på 269 900 kronor för 1,6 T-GDI AWD Advance.
Kia Sportage med nya drivlinor, 48 V mildhybrid, uppdaterad design och de senaste assistanssystemen går nu att beställa.

Premiär hos återförsäljarna helgen 15-16 september.

Kia öppnar nu försäljningen av Kia Sportage med nya drivlinor med bland annat en 48-volts dieselmildhybrid, mer uttrycksfull design och de senaste assistanssystemen. Den kompakta suven Sportage är Kias bästsäljande modell i Europa. Den senaste generationen presenterades 2016 och nu introduceras ett nytt utseende och en rad förbättringar på modellen.

De stora nyheterna börjar på motorsidan med en ny 1,6-liters dieselmotor på 136 hästkrafter och 320 Nm i maximalt vridmoment. Motorn driver på alla fyra hjulen via en sexväxlad manuell växellåda alternativt en sjuväxlad DCT dubbelkopplingslåda.

Den större dieselmotorn på 2,0 liter förses med ett ett 48 V-mildhybridsystem, EcoDynamics+. Hybridiseringen innebär sänkt förbrukning och dämred även sänkta utsläpp.

Fördelarna är att det med relativt ekonomiskt överkomlig teknik går att sänka koldioxidutsläppet med upp till 7 procent (NEDC-körcykeln) respektive 4 procent (WLTP).

Hjärtat i mildhybridsystemet är en kombinerad generator/startmotor, MHSG (Mild-Hybrid Starter-Generator), som via en rem är kopplad till motorns vevaxel. När MHSG arbetar som motor ger den 16 hästkrafter, som ger extra kraft vid acceleration och bilen upplevs extra vridstark.

Släpper föraren upp gaspedalen börjar enheten istället att agera generator. Vid inbromsning återvinns bromskraften som lagras i ett litiumjonbatteri på 0,44 kWh som sitter monterat under bagagerumsgolvet. När bilen närmar sig ett stopp (i farter under ca 30 km/h) och föraren anlägger lätt på bromspedalen stannar dieselmotorn helt, men bilen fortsätter att rulla.

Systemet fungerar som ett utvecklat start/stopp-system som avlastar förbränningsmotorn och ger extra kraft. Sportage 2,0 CRDi MHEV med åttaväxlad automatväxellåda har har en sammanlagd effekt på 185 hästkrafter och 400 Nm i vridmoment från 1 750 varv/min.

Kia Sportage erbjuds även med bensinmotor på 1,6 T-GDi på 177 hästkrafter. Alla drivlinor är anpassade till gällande reglemente Euro 6d TEMP.

Sportage har fått uppdaterad design. I fronten är stötfångaren omarbetad med nya luftinsläpp samt ny huvudstråkastare med LED-teknik. Baktill utmärker sig det nya ljusarrangemanget med ett tvärgående reflektorband och C-formad signatur.

Även stötfångaren har fått sig ett lyft med en integrerad kromlist. Nya 17-tumsfälgar och fem nya lackkulörer hör också till nyheterna.

Det sportiga GT Line-utförandet kännetecknas utvändigt bland annat av den mörktonade grillen och kromlisterna på trösklarna och på bakluckan, dimljus med iskubsform samt de unika 19-tumsfälgarna.

Interiört uppdateras Sportage med en ny ratt och ett reviderad instrumentering. Inramningen av den 8 tum stora infotainmentskärmen har snyggats till och klimatanläggningen har fått nya vred.

Ökad ljudisolering ger bättre ljudkomfort och stort fokus har lagts på utökade säkerhetsssystem. Bland annat finns smart adaptiv farthållare med kökörningsfunktion och start/stopp-system, 360-graderskamera för att underlätta parkering samt trötthetsvarnare.

Kia Sportage – introduktionspriser
1,6 T-GDI Advance AWD 269 900 kr (DCT 284 900 kr)
1,6 CRDi Advance AWD 284 900 kr (DCT 299 900 kr)
1,6 T-GDI GT Line AWD DCT 322 900 kr
1,6 CRDI GT Line AWD DCT 337 900 kr
2,0 CRDI MHEV GT Line AWD DCT 352 900 kr
Advance Plus-paket 14 900 kr
GT Line Plus-paket 19 900 kr
2018-11-13
Mekanisk verkstad för Er som ställer hårda krav har fått sin 3:e Biglia installeradPålitligt korrosionsskydd från Henkel.CEJNs teamledares kommentar till The Next Generation: "Vårt ansvar är att hålla dig säker"20-åriga Stella bryter manlig norm i byggbranschenGrunden Bois är årets Number 10 stipendiatLesjöforsfjädrar i framtidens mänskliga robotarBilia förvärvar en auktoriserad serviceverksamhet för BMW i NorgeNytt industrimagasin vinter 2018 ute nu!Hyundai och Vodafone inleder samarbete om uppkopplade bilarEldrivna truckar testas i produktion i Bolidens AitikgruvaLåt oss presentera: Fredagens gäster i Defas podstudioHet marknad för begagnade bilar trots färre försäljningar Arbeta i HD med nya High Demand pro18-v batterierFörsäljningsrekord på Gekås Ullared ger bidrag till Missing PeopleSvenska chefer underkänner sitt eget cv BMW + vinterhjul =gratis vinterhjulYrkesgymnasiet ökar med 25 procent Så ser företagandet ut i din kommunMakita lanserar sladdlös kaffemaskin på 12/18VEntreprenörskap hos Sigtuna Kommun20-åring med hjärta för kunskap och kvalitetWidrikssons lanserar ytterligare tjänster inom IT-logistik och transportÖkad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
2018-11-12
Skanska utvecklar nytt hotell i Kiruna som säljs till LKAB för cirka 500 miljoner kronorNy exportsäljare - Alexander LjungbergMätningar till grund för elbesparingPeab bygger ut Tofta skjutfältAcademic Work prisas för bästa försäljnings- och marknadsorganisationDemo utförsäljning av mätinstrument Ny satsning från Stoppa machokulturen Tyréns vinner nytt uppdrag i Norge åt Bane Nor Snart öppnar vi butik i UppsalaLindinvent letar Försäljningsingenjörer och UtvecklareInbjudan till seminarium om framtidens transporter​Politiken som kan förändra bygg- och fastighetsmarknadenStål & Hyr Group går samman med Aros Hyresmaskiner ABSFVF avtalar med Branschkontroll för kontroll av samtliga Certifierad Verkstad och Eurogarant!Zero Sun: Soldriven villa möjlig även där solen lyser med sin frånvaroSunPines Hållbarhetspris till Lindbäcks Group Vatten på Gotland kräver nytänkNu går vi live med CS24 connectIndustriföretag i Skövde är med på Elmia SubcontractorMiljötillstånd för utbyggnad och intag av förnybara råvarorRealgymnasiets fordonsutbildning ProMeister Fordon vinner pris på Motorgalan 2018Årets butik 2018 finns i Skellefteå
2018-11-09
Nomo Elmia Subcontractor 2018Skanska investerar EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronor, i kontorsbyggnad i Warszawa, PolenNya Volvo EC750E HR: branschens mest produktiva rivningsgrävareVellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018Vinge till unik racing-Tesla visas på InnoDexPolarbröd - årets marknadsförareVem blir Årets Cleantechprofil? Här är de nominerade.Ny maskin för rörlaserskärning till Weland ABFramtidens elsystem - fullt med nyheter från forskning och branschVärldspremiär för nya Mitsubishi L200Öppet Hus på Möjligheternas Torg: Maskinförare, ett framtidsyrke för fler
Annonser