SÖNDAG 23 SEPTEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säljstart för nya Kia Sportage

Introduktonspriserna startar på 269 900 kronor för 1,6 T-GDI AWD Advance.
Kia Sportage med nya drivlinor, 48 V mildhybrid, uppdaterad design och de senaste assistanssystemen går nu att beställa.

Premiär hos återförsäljarna helgen 15-16 september.

Kia öppnar nu försäljningen av Kia Sportage med nya drivlinor med bland annat en 48-volts dieselmildhybrid, mer uttrycksfull design och de senaste assistanssystemen. Den kompakta suven Sportage är Kias bästsäljande modell i Europa. Den senaste generationen presenterades 2016 och nu introduceras ett nytt utseende och en rad förbättringar på modellen.

De stora nyheterna börjar på motorsidan med en ny 1,6-liters dieselmotor på 136 hästkrafter och 320 Nm i maximalt vridmoment. Motorn driver på alla fyra hjulen via en sexväxlad manuell växellåda alternativt en sjuväxlad DCT dubbelkopplingslåda.

Den större dieselmotorn på 2,0 liter förses med ett ett 48 V-mildhybridsystem, EcoDynamics+. Hybridiseringen innebär sänkt förbrukning och dämred även sänkta utsläpp.

Fördelarna är att det med relativt ekonomiskt överkomlig teknik går att sänka koldioxidutsläppet med upp till 7 procent (NEDC-körcykeln) respektive 4 procent (WLTP).

Hjärtat i mildhybridsystemet är en kombinerad generator/startmotor, MHSG (Mild-Hybrid Starter-Generator), som via en rem är kopplad till motorns vevaxel. När MHSG arbetar som motor ger den 16 hästkrafter, som ger extra kraft vid acceleration och bilen upplevs extra vridstark.

Släpper föraren upp gaspedalen börjar enheten istället att agera generator. Vid inbromsning återvinns bromskraften som lagras i ett litiumjonbatteri på 0,44 kWh som sitter monterat under bagagerumsgolvet. När bilen närmar sig ett stopp (i farter under ca 30 km/h) och föraren anlägger lätt på bromspedalen stannar dieselmotorn helt, men bilen fortsätter att rulla.

Systemet fungerar som ett utvecklat start/stopp-system som avlastar förbränningsmotorn och ger extra kraft. Sportage 2,0 CRDi MHEV med åttaväxlad automatväxellåda har har en sammanlagd effekt på 185 hästkrafter och 400 Nm i vridmoment från 1 750 varv/min.

Kia Sportage erbjuds även med bensinmotor på 1,6 T-GDi på 177 hästkrafter. Alla drivlinor är anpassade till gällande reglemente Euro 6d TEMP.

Sportage har fått uppdaterad design. I fronten är stötfångaren omarbetad med nya luftinsläpp samt ny huvudstråkastare med LED-teknik. Baktill utmärker sig det nya ljusarrangemanget med ett tvärgående reflektorband och C-formad signatur.

Även stötfångaren har fått sig ett lyft med en integrerad kromlist. Nya 17-tumsfälgar och fem nya lackkulörer hör också till nyheterna.

Det sportiga GT Line-utförandet kännetecknas utvändigt bland annat av den mörktonade grillen och kromlisterna på trösklarna och på bakluckan, dimljus med iskubsform samt de unika 19-tumsfälgarna.

Interiört uppdateras Sportage med en ny ratt och ett reviderad instrumentering. Inramningen av den 8 tum stora infotainmentskärmen har snyggats till och klimatanläggningen har fått nya vred.

Ökad ljudisolering ger bättre ljudkomfort och stort fokus har lagts på utökade säkerhetsssystem. Bland annat finns smart adaptiv farthållare med kökörningsfunktion och start/stopp-system, 360-graderskamera för att underlätta parkering samt trötthetsvarnare.

Kia Sportage – introduktionspriser
1,6 T-GDI Advance AWD 269 900 kr (DCT 284 900 kr)
1,6 CRDi Advance AWD 284 900 kr (DCT 299 900 kr)
1,6 T-GDI GT Line AWD DCT 322 900 kr
1,6 CRDI GT Line AWD DCT 337 900 kr
2,0 CRDI MHEV GT Line AWD DCT 352 900 kr
Advance Plus-paket 14 900 kr
GT Line Plus-paket 19 900 kr
2018-09-18
Aventics greppar tag om det mestaAlla Opels personbilar WLTP-certifieradeÖver 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersonerBuss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresseProduktuppdatering för Mazda CX-3Netsecure utbildar om det nya NIS-direktivet den 26 oktoberEffektiv övervakning av transporterMed rätt typ av teknisk utrustning blir mötena både mer effektiva och kreativa. Martin Edofsson leder Smart City ConnectionSAP: Försörjningskedjor måste bli mer intelligentaIVECO Daily Blue Power - Mästare i Hållbarhet: International Van of the Year 2018.Malmö Stads miljöbyggpris tilldelas LINK arkitekturJennie Sahlsten ny vd och koncernchef för Erlandsson ByggÅkare, öka era intäkter med CargoSpace24!ebm-papst visar ny fläkt för kylning av järnvägs­applikationer på mässan InnoTransStart för ny satsning på kvinnor i techindustrinLogistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko
2018-09-17
MLT presenterar nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontrollCanon får guld i hållbarhet från EcoVadisCanon lanserar PROGRAF TM-serienHär är framtidens bil – självkörande, utsläppsfri och uppkoppladJenny Larsson är ny distriktschef i Cementa region SydIrisity inleder samarbete med DahuaCecilia Ceder ny vd för Fairtrade SverigeABAX värvar ännu en anställd från världens största telematikföretagQuality Hotel View expanderar – endast 2,5 år efter öppningen Vinnarna av Årets byggnadsvårdare 2018Årets Företagare i Blekinge 2018 går till Roger Olsson De vann Härnösands företagspriserBilfinger visar på stort ägarskap och högt engagemangVärldspremiär för nya Yaris GR SPORTPolarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018ExTe fyller 120 årFlytande våtmarkTornstadens första projekt med MKB Fastighets AB i MalmöDe första eldrivna lastbilarna har levereratsInspireras till forskning i PiteåToppnotering för fjärrkyla under rekordvarm sommar Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti
2018-09-14
Vad händer egentligen i Göteborg den 9-11 oktober?Nu blir vi ÄNNU grönare!ABB och Nobel Media tillkännager internationellt partnerskapCM-seminarium på Business Arena 2018ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätetInterEast rekryterar marknadsansvarig Sigma Technology tror på LoRaWAN™Allmänhet och Skövdeskolor bjuds in till en fredag i sann forskarandaPeab Asfalt jubilerarKraftig resandeökning för Tåg i BergslagenEntreprenör utsedd för kulturhuset i BergsjönIKEA siktar på nollutsläpp för hemleveranser i fem storstäder till 2020Isabellestipendiet – för en mer jämställd byggbransch Produkter i världsklass förutsätter ett effektivt och väl sammanhållet IT-stöd Woody Bygghandel fortsatt aktiva på miljöområdet Orio Logistics satsar på e-handelslogistikEn medicinsk revolution inom ortopedin – nu på USÖHelt nya insikter om elKomposthink bokashi omvandlar matrester till jordförbättring och växtnäring!Premiär för Kia ProCeed: Skapar eget segmentRätt produkter för precision i flödesmätning och regleringSnabbt växande marknadsintresse för Moniers integrerade solenergitakHauschild+Siegel från Malmö vinner Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab
Annonser