TISDAG 20 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så får du medarbetarna att använda ert digitala projekthanteringsverktyg

Ledande personer som är i kontakt med sina medarbetare ute på fältet har en viktig roll i förändringsarbetet.
Har ni bestämt er för att det är dags att effektivisera era arbetsdagar med hjälp av dagens moderna teknik? Ert nya arbetssätt förväntas bidra till minskat dubbelarbete, bättre kommunikation och rätt information på rätt plats. Men det räcker inte att ledningsgruppen är övertygade – viktigaste av allt är att dina medarbetare hakar på och faktiskt använder sig av de digitala verktygen. Men hur motiverar man alla till att använda dem?

Ledande personer som är i kontakt med sina medarbetare ute på fältet har en viktig roll i förändringsarbetet. Om projektledaren har högar av papperslappar på sitt skrivbord och gärna vill ha transportsedlarna analogt, så ser medarbetarna troligtvis inte heller någon anledning till att börja använda digitala metoder. God kommunikation, tydliga riktlinjer och en positiv inställning till förändringen är viktiga bitar att tänka på för en projektledare vid implementeringen.

För att motivera de anställda till att genomföra förändringen behöver de se nyttan. När varje enskild individ inser att det digitala arbetssättet gör arbetsdagen mer strukturerad, att det går snabbare att rapportera dagens utförda arbete och att han eller hon slipper ta vägen förbi kontoret för att lämna transportsedlarna och därmed kommer hem snabbare – det är då en förändrad attityd visar sig. När man förstår varför man ska göra något, det är oftast då vi faktiskt utför det vi förväntas göra.

Det finns alltid en eller flera personer som är mer engagerade och positivt inställda till nytänkande. Det märks snabbt vilka dessa personer är och då gäller det att uppmuntra och lyfta fram dem. Utse dem gärna till ambassadörer som får i uppgift att hjälpa andra medarbetare igång och svara på frågor på vägen.

Det är lätt att tro att det räcker att ge medarbetarna en instruktionsbok i användandet av ett verktyg och därefter tro att det ska rulla på av sig själv. Ibland fungerar det, men oftast behövs utbildningar, workshops och uppföljning. Gör förslagsvis utbildningen projektbaserad och till en obligatorisk del av arbetsdagen då okunskap leder till ovilja. Samla in tankar och idéer om det nya digitala arbetssättet och gör de förändringar som kan gynna ert arbetssätt. På så sätt känner medarbetarna sig delaktiga och de blir en viktig bit i arbetet.

Oscar Alvarsson
Business Area Manager
oscar.alvarsson@kubicom.se
+46721598102
2018-11-15
Två nya samarbeten med ledande energibolag - ny svensk teknik inom energilagringBest Transport rustar för rekordvolymer under Black WeekEffektiv steglös R32 utomhusdel nu med värme- och kylproduktionVolvo och BMW överraskar med nya konceptbilar på eCarExpoMitsubishi Motors i Tyskland - störst växande märke i oktober 2018 (+63,3%)Populär kran nu med 7,3 m räckvidd!Smarta allianser – industrins nyckel till IoTFortsatt samarbete med My Dream Now: Tre nya klasscoacher från ForsenFull kontroll, färre lastbilar och mer godsNy standard visar hur man hanterar tillförlitligheten i system
2018-11-14
Gnosjö Automatsvarvning presenterar idéer för att framtidssäkra svensk legotillverkningSkandinaviska Områdesskydd öppnar kontor i GöteborgSverigepremiär för Pumps & Valves på Malmömässan!Opus Bilprovning etablerar i Malmö Skanska förser mobila byggarbetare med robusta Toughpad-datorerFettmätaren, angår alla som smörjer manuellt...Klaravik utsedd till Gasellföretag 2018Snart öppnar Besikta för tungtrafik i NorrköpingHur du väljer rätt arbetsbyxaebm-papst gasfläkt i effektiv och miljövänlig högtryckstvätt Forskare vill testflyga svenskt biobränsle 2021Blåkläder lanserar två nya flamkollektioner! App låter bilägaren besikta skadan på distansChristina Lindbäck, NCC i Snåret: Agenda 2030 är som en affärsplan för samhället. Konkreta tips för att höja innovationskraftenQamcom blir Gasell - IgenHelen lämnade försäkringsbranschen för VVS-yrketProMeister Solutions och Lärande i Sverige tar nästa steg i framgångsrikt utbildningssamarbete Pressinbjudan: Kronprinsessparet besöker Höganäs och Cortus EnergyNytt revolutionerande koncept sätter människor i centrumAGA lanserar ny produkt för snabbkylning av flytande livsmedel
2018-11-13
Komplett utbildning som tar dig från första kontakt till färdig leverans med nöjda kunder!Större flexibilitet med ny serie överströmsrelänVBN Components får tyskt innovationsprisMekanisk verkstad för Er som ställer hårda krav har fått sin 3:e Biglia installeradPålitligt korrosionsskydd från Henkel.CEJNs teamledares kommentar till The Next Generation: "Vårt ansvar är att hålla dig säker"20-åriga Stella bryter manlig norm i byggbranschenGrunden Bois är årets Number 10 stipendiatLesjöforsfjädrar i framtidens mänskliga robotarBilia förvärvar en auktoriserad serviceverksamhet för BMW i NorgeNytt industrimagasin vinter 2018 ute nu!Hyundai och Vodafone inleder samarbete om uppkopplade bilarEldrivna truckar testas i produktion i Bolidens AitikgruvaLåt oss presentera: Fredagens gäster i Defas podstudioHet marknad för begagnade bilar trots färre försäljningar Arbeta i HD med nya High Demand pro18-v batterierFörsäljningsrekord på Gekås Ullared ger bidrag till Missing PeopleSvenska chefer underkänner sitt eget cv BMW + vinterhjul =gratis vinterhjulYrkesgymnasiet ökar med 25 procent Så ser företagandet ut i din kommunMakita lanserar sladdlös kaffemaskin på 12/18VEntreprenörskap hos Sigtuna Kommun20-åring med hjärta för kunskap och kvalitetWidrikssons lanserar ytterligare tjänster inom IT-logistik och transportÖkad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!
Annonser