FREDAG 21 SEPTEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så får du medarbetarna att använda ert digitala projekthanteringsverktyg

Ledande personer som är i kontakt med sina medarbetare ute på fältet har en viktig roll i förändringsarbetet.
Har ni bestämt er för att det är dags att effektivisera era arbetsdagar med hjälp av dagens moderna teknik? Ert nya arbetssätt förväntas bidra till minskat dubbelarbete, bättre kommunikation och rätt information på rätt plats. Men det räcker inte att ledningsgruppen är övertygade – viktigaste av allt är att dina medarbetare hakar på och faktiskt använder sig av de digitala verktygen. Men hur motiverar man alla till att använda dem?

Ledande personer som är i kontakt med sina medarbetare ute på fältet har en viktig roll i förändringsarbetet. Om projektledaren har högar av papperslappar på sitt skrivbord och gärna vill ha transportsedlarna analogt, så ser medarbetarna troligtvis inte heller någon anledning till att börja använda digitala metoder. God kommunikation, tydliga riktlinjer och en positiv inställning till förändringen är viktiga bitar att tänka på för en projektledare vid implementeringen.

För att motivera de anställda till att genomföra förändringen behöver de se nyttan. När varje enskild individ inser att det digitala arbetssättet gör arbetsdagen mer strukturerad, att det går snabbare att rapportera dagens utförda arbete och att han eller hon slipper ta vägen förbi kontoret för att lämna transportsedlarna och därmed kommer hem snabbare – det är då en förändrad attityd visar sig. När man förstår varför man ska göra något, det är oftast då vi faktiskt utför det vi förväntas göra.

Det finns alltid en eller flera personer som är mer engagerade och positivt inställda till nytänkande. Det märks snabbt vilka dessa personer är och då gäller det att uppmuntra och lyfta fram dem. Utse dem gärna till ambassadörer som får i uppgift att hjälpa andra medarbetare igång och svara på frågor på vägen.

Det är lätt att tro att det räcker att ge medarbetarna en instruktionsbok i användandet av ett verktyg och därefter tro att det ska rulla på av sig själv. Ibland fungerar det, men oftast behövs utbildningar, workshops och uppföljning. Gör förslagsvis utbildningen projektbaserad och till en obligatorisk del av arbetsdagen då okunskap leder till ovilja. Samla in tankar och idéer om det nya digitala arbetssättet och gör de förändringar som kan gynna ert arbetssätt. På så sätt känner medarbetarna sig delaktiga och de blir en viktig bit i arbetet.

Oscar Alvarsson
Business Area Manager
oscar.alvarsson@kubicom.se
+46721598102
2018-09-18
Aventics greppar tag om det mestaAlla Opels personbilar WLTP-certifieradeÖver 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersonerBuss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresseProduktuppdatering för Mazda CX-3Netsecure utbildar om det nya NIS-direktivet den 26 oktoberEffektiv övervakning av transporterMed rätt typ av teknisk utrustning blir mötena både mer effektiva och kreativa. Martin Edofsson leder Smart City ConnectionSAP: Försörjningskedjor måste bli mer intelligentaIVECO Daily Blue Power - Mästare i Hållbarhet: International Van of the Year 2018.Malmö Stads miljöbyggpris tilldelas LINK arkitekturJennie Sahlsten ny vd och koncernchef för Erlandsson ByggÅkare, öka era intäkter med CargoSpace24!ebm-papst visar ny fläkt för kylning av järnvägs­applikationer på mässan InnoTransStart för ny satsning på kvinnor i techindustrinLogistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko
2018-09-17
MLT presenterar nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontrollCanon får guld i hållbarhet från EcoVadisCanon lanserar PROGRAF TM-serienHär är framtidens bil – självkörande, utsläppsfri och uppkoppladJenny Larsson är ny distriktschef i Cementa region SydIrisity inleder samarbete med DahuaCecilia Ceder ny vd för Fairtrade SverigeABAX värvar ännu en anställd från världens största telematikföretagQuality Hotel View expanderar – endast 2,5 år efter öppningen Vinnarna av Årets byggnadsvårdare 2018Årets Företagare i Blekinge 2018 går till Roger Olsson De vann Härnösands företagspriserBilfinger visar på stort ägarskap och högt engagemangVärldspremiär för nya Yaris GR SPORTPolarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018ExTe fyller 120 årFlytande våtmarkTornstadens första projekt med MKB Fastighets AB i MalmöDe första eldrivna lastbilarna har levereratsInspireras till forskning i PiteåToppnotering för fjärrkyla under rekordvarm sommar Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti
2018-09-14
Vad händer egentligen i Göteborg den 9-11 oktober?Nu blir vi ÄNNU grönare!ABB och Nobel Media tillkännager internationellt partnerskapCM-seminarium på Business Arena 2018ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätetInterEast rekryterar marknadsansvarig Sigma Technology tror på LoRaWAN™Allmänhet och Skövdeskolor bjuds in till en fredag i sann forskarandaPeab Asfalt jubilerarKraftig resandeökning för Tåg i BergslagenEntreprenör utsedd för kulturhuset i BergsjönIKEA siktar på nollutsläpp för hemleveranser i fem storstäder till 2020Isabellestipendiet – för en mer jämställd byggbransch Produkter i världsklass förutsätter ett effektivt och väl sammanhållet IT-stöd Woody Bygghandel fortsatt aktiva på miljöområdet Orio Logistics satsar på e-handelslogistikEn medicinsk revolution inom ortopedin – nu på USÖHelt nya insikter om elKomposthink bokashi omvandlar matrester till jordförbättring och växtnäring!Premiär för Kia ProCeed: Skapar eget segmentRätt produkter för precision i flödesmätning och regleringSnabbt växande marknadsintresse för Moniers integrerade solenergitakHauschild+Siegel från Malmö vinner Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab
Annonser