LÖRDAG 15 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så här blir skifferåret 2018

Skiffertrenden är här för att stanna och marknaden växer
Björn Jansson, VD och grundare av Nordskiffer, uttalar sig om skifferåret 2018.

- Arkitekterna känner sig trygga med materialet. Det finns en större medvetenhet om skiffer som byggnadsmaterial, och framförallt om takskiffer på fasad. Det vanligaste har förut varit att vi har blivit kontaktade av en arkitektbyrå som sedan har ritat in skiffer och så småningom har en byggfirma hört av sig till oss gällande projektet. Men nu märker vi att det ritas in utan att vi är med i det första steget, berättar Björn.

Björn och hans kollegor har även märkt att kunskapen inom skiffersegmentet har ökat.

- Beställarna kommer att ställa allt högre krav på kvalitetsmärkningar och social hållbarhet, fortsätter Björn. Vi har extremt högt ställda krav på våra leverantörer och har sedan vi grundade bolaget 2005 upprepat vikten av det som ett mantra. Vi har noterat en ökad medvetenhet bland beställarna och det kommer att fortsätta att öka under det kommande året, menar han.

Björn lyfter dock upp en trend som han uppfattar som oroväckande.

- Det förekommer falsk skiffer på marknaden. Under året som gått har vi noterat att stora materialleverantörer benämner fibercement som skiffer. Det är troligen ett försök att haka på naturstenstrenden. Men äkta skiffer är överlägsen i utseende, miljövänlighet och hållbarhet och i och med att kunderna blir alltmer kunniga hoppas jag att försöken genomskådas, säger Björn.
Avslutningsvis kommer skifferåret 2018 rent arkitektoniskt att präglas av nya grepp.

- Vi har fått förfrågningar gällande en hel del innovativa projekt under det senaste året och uppfattningen att skiffer bara finns i grått och i rektangulär form håller på att försvinna. På fasader ser vi klippta stenar som bildar mönster och lekfulla beklädnader med skiffersorter i olika kulörer. Skifferåret 2018 vågar våra beställare ta ut svängarna ordentligt, avslutar Björn.

Malin Tan
Kvalitetsansvarig, Presskontakt
malin@nordskiffer.com
042 33 13 98
2018-12-11
Norwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden? Utökning i ventilfamiljen!Industrikommunerna samlade i Trollhättan Säkrare fordon genom MDH-forskning Säljstart för nya Volkswagen T-CrossVD-byte i 24StorageNy fyrteknik sparar miljöDrakar på hjälpmedelsmässa ska ge vardagslösningar en skjuts in på marknaden Logents Bemanningskontor i Borås växer och är nu en av Borås 100 största arbetsgivare
2018-12-10
Järpås Verkstad satsar på Fiberlaser från IntercutSmart sensor för temperatur och fuktighetDerome engagerar sig i MusikhjälpenSå blir julen en glädjens tid även för handlarePeab ingår ramavtal med statliga SpecialfastigheterNaturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktarAlmi Invest investerar 2 miljoner i cybersäkerhetsföretaget DebrickedRenova utvecklar bränslecellsdriven sopbil Bättre hälsa med elcykel Skånska Energi prisat som inspiratör för hållbarhetClaremont stärker sitt erbjudande kring datadriven tillväxt med ny VDAnpassningsbara rapporteringsfält möjliggör hantering av alla typer av uppdragDAF LF utses återigen till "Fleet Truck of the Year"Kylning med hygienutformning för livsmedelsindustrinThermotech söker UtvecklingsingenjörIntensiv fas i LCDM-projektetNära relationer mellan transportköpare och logistikleverantörer - ett vinnande konceptNy ackumulatortank bidrar till minskade utsläpp i Göteborg 5 - stjärnor till Jaguar I-PACEMed Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare
Annonser