TORSDAG 17 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

SA Englund fortsätter bygga med EcoBatt35

Samarbetet med lokala leverantörer är viktigt för byggbolaget SA Englund i Kalix.
Efter ett år av goda erfarenheter har byggbolaget SA Englund i Kalix bestämt sig för att fortsätta med EcoBatt35 från Knauf Insulation. Totalt 80 nya lägenheter i Koskullskulle och Gällivare kommer isoleras med Knauf Insulations glasullsisolering EcoBatt35.

Samarbetet med lokala leverantörer är viktigt för byggbolaget SA Englund i Kalix. För cirka ett år sedan väckte XL Bygg i Kalix idén att SA Englund vid isolering av byggnader skulle gå över från stenull till Knauf Insulations glasull. Det var ett år sedan och sedan dess har EcoBatt35 fått fortsatt förtroende. Totalt 80 nya lägenheter i Koskullskulle och Gällivare isoleras med Knauf Insulations glasullsisolering EcoBatt35.

– I våra två senaste projekt för LKAB, 40 nya lägenheter i Koskullskulle och det pågående bygget av 40 lägenheter i Gällivare, har vi använt EcoBatt35. EcoBatt35 är hög kvalitet till rätt pris. Den goda komprimeringen gör också att det kommer mer kvadratmeter per lastbil och paketen är mindre skrymmande på arbetsplatsen, säger Simon Viklund, vice VD på SA Englund.

SA Englund i Kalix är ett anrikt familjeföretag som startade redan 1924. Det drivs och ägs fortfarande av familjen Englund, med vd Lennart Englund i spetsen. Bolaget har i dag ett 100-tal medarbetare med verksamhet huvudsakligen i östra Norrbotten och Malmfälten. Kunnandet är brett, men en av huvudinriktningarna är flerbostadshus byggda i trä. Ur fabrikschef Jan Mattilas och hans medarbetares synvinkel på husfabriken är arbetsmiljön det viktiga.

– Visst, det fanns tveksamheter i början, men det blev väldigt bra med Knauf Insulation. Ingen klagar, alla är nöjda, och då är det ju bara att köra.

Kontakt:
Peter Isacsson, Nordic General Manager | +46 (0)706 45 00 06
Elin Gustafsson, Nordic Marketing Coordinator | +46 (0)703 65 66 04
2019-01-11
Marcus Nilsson blir ny affärsområdeschef för Veidekke AnläggningMidsona ställer om till fossilfria transporter med Transportinitiativet
2019-01-10
En värdefull regel för att välja rätt fräsverktygKasta loss för vridspjällsventilen GEMÜ 480 VictoriaTänk smart använd HARTKlaravik når ny milstolpe: auktioner för över en miljard under 2018Återvinningsföretaget Remeo går i bräschen för cirkulär ekonomiPorttelefonen är bara början på våra smarta hem Castellum uppför ny anläggning för Mekonomen i MalmöCES 2019: BMW visar upp den dolda tekniken i framtidens interiörOptidev bakom tekniken för PostNords SameDayKeyMan bland Sveriges mest framgångsrika företagPensionärer är de företagare som håller landsbygden vid livIT-bolaget expanderar i Uppsala med ny våningPiteEnergi skapar förutsättningar för ett smartare PiteåStor invigning i GällivareSara Brandt blir ny vice vd på Almi FöretagspartnerSågen som inte darrar av att anta en utmaningActibump framgångsrikt i Australien Ny VD ska vidareutveckla ProcuratorVolkswagen bildar nytt företag inom grön el och laddningslösningar
2019-01-09
Dubbelt jubileum i Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna Bin-picking direkt från pall med PhotoneoNästa steg inom affärsutveckling: digital transformation med människan i centrumBAGA på VA Tour Sweden 2019Låsbart smörjmunstyckeUtökat urval av manöverdon och diametermått för reglerventil GEMÜ 567 BioStar controlHjälper proffsbyggare med utbildning!Bridgestones bästa år som leverantör av originaldelar Ny axialfläkt utvecklat för tuffa applikationsförhållanden i kyltornNya Opel Zafira Life sätter ny standard i klassen33 procent fler uppkopplade prylar 2018Kramp och Söderberg & Haak utvecklar sitt samarbeteJaguaren släpps lös i HalmstadEnergikrav på byggnader kan strida mot klimatlagenElbilen är klimatsmart - åtminstone på lång siktInternationellt samarbete gör Derome starkareScantruck får nytt agentur för amerikanska saxliftarLG berättar om ett bättre liv med hjälp av AI under CES 2019-keynotePressinbjudan: Jordbruksverkets livsmedelsseminarium om hållbar lönsamhetFastighetsmäklarkedjan HusmanHagberg flyttar in i Jönköping.Fredrik Johanson lämnar VD-rollen inom Woody BygghandelÄr VR-headsets och AR-glasögon nästa teknikskifte för hjälpmedel?
2019-01-08
Besiktningstekniker till Opus Bilprovning i BoråsVolvo Cars satte nytt försäljningsrekord 2018; nådde milstolpen 600 000 sålda bilarmySwecon gör maskinägandet lättare hos BellmansNu tar vi nästa stegFörsta lastbilen har rullat igenom APM Terminals nya självservice portLars Westman blir ny affärsområdeschef för RO-Gruppen i StockholmTestbädd ger ringar på vattnet för energiforskningen på ChalmersSvevia växer i Skåne - köper AB Bröderna HallSmart City Sweden plattformen är redo att dras igångEva Kimborn Heivert utsedd till ny VD för Circle K Sverige ABVi testar Framtidens rekrytering och klipper CV:tBristvätten bidrog med 1,9 miljoner kronor till BrisSpänningsfylld världspremiär: Volkswagen visar mobil laddningsstation för elbilarPunktligare avgångar för en attraktiv järnväg Nu är Energikontor Väst en del av InnovatumNy förhandlingschef för LivsmedelsföretagenFörvärv inom industri stärker Assemblin i norrExtend hjälper Altered spara vatten i hela världenMiljoner till ny metod att identifiera växtplankton
Annonser