TISDAG 22 MAJ 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

SA Englund fortsätter bygga med EcoBatt35

Samarbetet med lokala leverantörer är viktigt för byggbolaget SA Englund i Kalix.
Efter ett år av goda erfarenheter har byggbolaget SA Englund i Kalix bestämt sig för att fortsätta med EcoBatt35 från Knauf Insulation. Totalt 80 nya lägenheter i Koskullskulle och Gällivare kommer isoleras med Knauf Insulations glasullsisolering EcoBatt35.

Samarbetet med lokala leverantörer är viktigt för byggbolaget SA Englund i Kalix. För cirka ett år sedan väckte XL Bygg i Kalix idén att SA Englund vid isolering av byggnader skulle gå över från stenull till Knauf Insulations glasull. Det var ett år sedan och sedan dess har EcoBatt35 fått fortsatt förtroende. Totalt 80 nya lägenheter i Koskullskulle och Gällivare isoleras med Knauf Insulations glasullsisolering EcoBatt35.

– I våra två senaste projekt för LKAB, 40 nya lägenheter i Koskullskulle och det pågående bygget av 40 lägenheter i Gällivare, har vi använt EcoBatt35. EcoBatt35 är hög kvalitet till rätt pris. Den goda komprimeringen gör också att det kommer mer kvadratmeter per lastbil och paketen är mindre skrymmande på arbetsplatsen, säger Simon Viklund, vice VD på SA Englund.

SA Englund i Kalix är ett anrikt familjeföretag som startade redan 1924. Det drivs och ägs fortfarande av familjen Englund, med vd Lennart Englund i spetsen. Bolaget har i dag ett 100-tal medarbetare med verksamhet huvudsakligen i östra Norrbotten och Malmfälten. Kunnandet är brett, men en av huvudinriktningarna är flerbostadshus byggda i trä. Ur fabrikschef Jan Mattilas och hans medarbetares synvinkel på husfabriken är arbetsmiljön det viktiga.

– Visst, det fanns tveksamheter i början, men det blev väldigt bra med Knauf Insulation. Ingen klagar, alla är nöjda, och då är det ju bara att köra.

Kontakt:
Peter Isacsson, Nordic General Manager | +46 (0)706 45 00 06
Elin Gustafsson, Nordic Marketing Coordinator | +46 (0)703 65 66 04
2018-05-18
Nya rutiner för beställning av märkningsutrustning för djurES Equipment säljer sin egen uppfinning över hela världen
2018-05-17
Maskinerna intar Solvalla 31 maj till 2 juniAhlsell förvärvar svensk distributör inom verktyg och förnödenheterPeab hyr ut till Actic i UlriksdalLernia instiftar Nya journalistpriset för journalistik i SverigeJapanska teknikgiganten Ricoh går in i samarbete med ColoreelUnik teknik för nästa generations fjärrstyrning av lastbilar Maria Mattsson Mähl – Årets kvinnliga Gasell 2018PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa!Stötdämpande golv minskar fallskador med sextio procentI Lidköping finns ett ökat intresse av solelLätt att hitta rätt drivlösningKopplingsapparater för högspänningNorconsult vinner ramavtal kring åtgärdsvalsstudierBRA erbjuder Nextjets resenärer från Göteborg ombokning för 498 kronorSmygprovkörning av Mercedes nya elbil Två IT-projekt vid Karlstads universitet får finansiering från Internetstiftelsen3D-teknik och nytt visningscenter lyfter fram samhällsplaneringNy teknik och nya möjlig­heter i husetNy hållbarhetschef på Svenska RetursystemNextjet ansöker om konkursStockholmsekonomin faller till den lägsta nivån på fem årWycore etablerar bolag i HongkongPressträff om vindkraft­transporter 2018-2019Pelletsmarknaden i Sverige ökade under 2017Dacia firar 10 år i SverigeBCA bygger transportnät för fordonstransporter till och från SverigeInspirationsplattform för kvinnor inom IT lanseras i Helsingborg Indol växlar upp med tre nya modellerEric Lundberg ny VD för Kjell & Company
2018-05-16
Ljusa idéer för industri och butikToyota tar automation till nya höjder Ahlsell offentliggör ett MTN-program med en ram om 5 000 MSEKÖkat stöd för IoT i Dell Boomis integrationsplattformVattenfall påbörjar byggandet av en av Sveriges största vindkraftsparkerInstrumenta AB – ett vasst utvecklingsföretag i PartilleSvensk miljöteknik lockar hela världenGarmin® presenterar Varia Vision™ in-sight displayDe nya lättviktsmästarnaTelia utökar fibersatsning i Lund via förvärvStabil och anrik 70-åring firar hela åretIngram Micro LEASE – låser upp nya affärsmöjligheterLignin nytt supergrönt bränsle för bränslecellOrkla Foods Sverige höjer ambitionen och serverar en ny hållbarhetsstrategi Tyskt pappersbruk väljer Ragn-Sells returpapperKia introducerar 48V mildhybridDrev.se väljer Orio Logistics som partnerHultafors Group förvärvar Johnson Level & Tool Mfg. Co., Inc.Accelerator-bolaget Sellamigo vinnare i pitch-tävlingVDL får leverera 25 elled­bussar till Umeås stadstrafik
2018-05-15
Sverigepremiär för eldriven 25-tonnarePeab bygger akutmottagning på Sunderby sjukhus i LuleåÄntligen utrymme för att växa vidare!Fokus 2018: Smart IndustriNCC bygger trähöghus i ÖrebroStora Enso lanserar biokompositer som förnybar ersättning för plastStålindustrin deltar på Havs- och VattenforumSchneider Electric lanserar ny serie motorskyddsbrytareAssemblin rekryterar från SwecoJan Kilström lämnar Green CargoCBRE GWS ser kraftig tillväxt och anställer försäljningschef
Annonser