TISDAG 21 AUGUSTI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

SA Englund fortsätter bygga med EcoBatt35

Samarbetet med lokala leverantörer är viktigt för byggbolaget SA Englund i Kalix.
Efter ett år av goda erfarenheter har byggbolaget SA Englund i Kalix bestämt sig för att fortsätta med EcoBatt35 från Knauf Insulation. Totalt 80 nya lägenheter i Koskullskulle och Gällivare kommer isoleras med Knauf Insulations glasullsisolering EcoBatt35.

Samarbetet med lokala leverantörer är viktigt för byggbolaget SA Englund i Kalix. För cirka ett år sedan väckte XL Bygg i Kalix idén att SA Englund vid isolering av byggnader skulle gå över från stenull till Knauf Insulations glasull. Det var ett år sedan och sedan dess har EcoBatt35 fått fortsatt förtroende. Totalt 80 nya lägenheter i Koskullskulle och Gällivare isoleras med Knauf Insulations glasullsisolering EcoBatt35.

– I våra två senaste projekt för LKAB, 40 nya lägenheter i Koskullskulle och det pågående bygget av 40 lägenheter i Gällivare, har vi använt EcoBatt35. EcoBatt35 är hög kvalitet till rätt pris. Den goda komprimeringen gör också att det kommer mer kvadratmeter per lastbil och paketen är mindre skrymmande på arbetsplatsen, säger Simon Viklund, vice VD på SA Englund.

SA Englund i Kalix är ett anrikt familjeföretag som startade redan 1924. Det drivs och ägs fortfarande av familjen Englund, med vd Lennart Englund i spetsen. Bolaget har i dag ett 100-tal medarbetare med verksamhet huvudsakligen i östra Norrbotten och Malmfälten. Kunnandet är brett, men en av huvudinriktningarna är flerbostadshus byggda i trä. Ur fabrikschef Jan Mattilas och hans medarbetares synvinkel på husfabriken är arbetsmiljön det viktiga.

– Visst, det fanns tveksamheter i början, men det blev väldigt bra med Knauf Insulation. Ingen klagar, alla är nöjda, och då är det ju bara att köra.

Kontakt:
Peter Isacsson, Nordic General Manager | +46 (0)706 45 00 06
Elin Gustafsson, Nordic Marketing Coordinator | +46 (0)703 65 66 04
2018-08-16
Rafed Elbasam - ny affärschef på ArconaStabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljningNy VD i OutnorthÖresundskraft tar ställning i plastfråganInicio antagna till Reach for Change AcceleratorHandbok för smarta hantverkareStolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värdeAutoexperten öppnar nya anläggningar i samarbete med KvdbilMiljörivarna stärker sin position genom partnerskap med Drive700 000 användare - SolidSport spränger ny gränsDags för konferens eller kick-off?Beckmans Designhögskola nyrekryterar till programmet Visuell kommunikationDags att digitalisera era fraktbokningar!Lokal fjärrvärme inspirerar internationelltMässorna du inte får missa. Föranmäl dig och få fritt inträde!Så får du bidrag till elbilsladdning genom KlimatklivetSparbanksgruppen på väg mot sina målSJ lanserar ny rösttjänst för Google AssistentSjälvkörande lastbil från Mercedes-Benz på ELMIA Spoon öppnar kontor i NordnorgeÅrjäng är nästa hållplats för Nettbuss Bus4You
2018-08-15
STOREBRO Machine Tools AB säljer maskiner från tyska SPINNERNya material & ytbeläggningar gör entré i våra badrumTre byggnader nominerade till årets TräbyggnadsprisMälarenergi byter ut alla elmätare i regionen.Ny platschef i BranäsSmarta elnät – Reviderad standard för gränssnitt för nätdriftNytt ramavtal med Svevia för asfaltsbeläggningWürth Group stänger första halvåret 2018 med en försäljning på 6,8 miljarder EuroÖstersundsföretag tilldelas kvalitetspris av HusqvarnaMidroc och Serneke utvecklar ny stadsdelUtbyggnaden av Norrköpings hamn fortsätterArkitema får rikstäckande avtal med Akademiska HusTimecut rekryterar ny VD från Svensk FastighetsförmedlingMolninvesteringarna ökar kraftigt – och IaaS mest av allaSensata Crydoms nya 45 mm breda statiska reläer för 45 & 60 A ACBesök oss på elmia lastbil 2018Ny yh-utbildning inom sportdesign i ÅrePeab Asfalt erhåller nytt uppdrag i Ludvika
2018-08-14
Kungen besöker Trä & Teknik på Svenska MässanNyskapande fjäder i självvärmande nappflaska Scantruck laddar för Elmia Lastbil Ny medlem i koncernledningen på InterrollDen lilla stegmotor­styrningen SMCI33 är till stor hjälp vid maskinoptimering20 augusti sista ansökan för Nordic Edtech AwardsPetzl DUO S - Ny ljusstark jägarlampaInnovation som grunden till framgång!Tack för en lyckad maskinmässa på SolvallaHitachis storsäljare på Entreprenad LiveFrida Ronge blir ambassadör för hållbart fiskeAltia i nytt samarbete med Hernö GinSvenska priser på Mercedes V6-pickupHumanoid robot senaste medarbetaren på TUITid att uppgradera din gamla spänningsreferens till Fluke 732C/ 734CStörre avrop gällande infotainment till kollektivtrafikenSå mycket mer än det "gamla visitkortet" av papperBilfinger fortsätter arbetet med att certifiera sina projektledareSträngbetong levererar brobalkar till ny bro i HärnösandFem fastighetsutvecklare kraftsamlar för Luleås framtidDigitalisering förbättrar vården50 år med fjärrvärme i TranåsStark orderingång förbättrade orderstocken
Annonser