SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Saabs nya störkapsel för elektronisk attack är i luften

Saab har genomfört de första flygproven med en ny avancerad störkapsel för elektronisk attack, Electronic Attack Jammer Pod (EAJP).
Under flygningen testades kapselns gränssnitt mot flygplanets hård- och mjukvara, samt styrning och övervakning från kabinen.

Syftet med den nya kapseln är att skydda flygplan från att upptäckas av radar, genom att använda sofistikerade störfunktioner som blockerar fiendens förmåga att attackera.

Den första flygningen är en viktig milstolpe i utvecklingen av den nya störkapseln.

Saab vässar nu sin förmåga inom området elektronisk attack och den nya kapseln är en central del i den utvecklingen. Den är ett starkt komplement till den förmåga inom elektronisk attack som redan finns på Saabs nya stridsflygplan Gripen E/F och utgör en del av systemet för elektronisk krigföring som finns ombord. Den nya kapseln ingår i Arexis, Saabs nya familj av lösningar för elektronisk krigföring.

Vi genomförde flygproven med ett Gripenplan och den nya störkapseln är en viktig del i utvecklingen av vår nya förmåga inom elektronisk attack, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Elektronisk krigföring omfattar också egenskydd, där systemen passivt upptäcker fientliga radarsystem och missiler och skyddar plattformen genom störning och fällning av så kallade facklor och remsor. Offensiv elektronisk krigföring, som även kallas elektronisk attack, innebär att aktivt skicka ut signaler som stör sensorerna i attackerarens luftskyddsystem så att det inte längre utgör ett hot.

Saab är en ledande leverantör av system för elektronisk krigföring, bland annat störteknik, och har tillverkat avancerade lösningar i över 50 år.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab
Kontaktinformation
Postadress
Bröderna Ugglas Gata
58254 Linköping
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556036-0793
Grundat: 1937
Anställda: 14890
Välkommen till SAAB AB

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar som sträcker sig från militärt försvar till civil säkerhet.

Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter och utvecklar, anpassar och förbättrar ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.

Kontakter

Ann Wolgers
Presskontakt
+46 73 4187052

Filmer

Saab's Thinking Edge

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN