TORSDAG 27 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Samarbete ger komplett 3D-printlösning

I år har Summ Systems inlett ett samarbete med HP och deras Multi Jet Fusion teknik.
Detta innebär ett nytt och spännande kapitel för Summ då de nu kan erbjuda sina kunder en komplett 3D-printning lösning. Genom detta samarbete kan Summ också bidra till en ytterligare effektivisering från idé och produktutveckling till färdig produkt och därmed nå ut till fler industrier.

– Vi är så glada att kunna presentera Summ Systems som återförsäljare. De är en perfekt matchning för att nå potentiella kunder som är intresserade av att expandera eller utveckla inom additiv tillverkning. Deras kunskaper kommer att ge kunderna en stor tillgång på den snabbt växande marknaden”, säger Theresia Von Arnold, Nordic Channel Manager från HP om samarbetet.

HP’s 3D-skrivare är avancerade toppmoderna maskiner för att skriva ut fullt funktionsdugliga detaljer för industriell användning eller i produktutvecklingsfas. Multi Jet Fusion tekniken bygger på tre viktiga faktorer; snabb printteknik, slutprodukt med höga materialegenskaper samt låga tillverkningskostnader.
Dessa skrivare är upp till 10 gånger snabbare än många konkurrerande 3D skrivare på marknaden och är väldigt kostnadseffektiva, då de möjliggör en hög grad av återanvändning utav icke härdat material.

Med hjälp utav dessa skrivare kan industrin tillverka delar i fullfärg, svart eller vitt – med kontroll över voxlar (byggstenar - en tredimensionell motsvarighet till en pixel) på en bråkdel av tiden, säger Nadim Bitar Sales Account Manager 3D Printing på Summ Systems. Till skillnad ifrån konkurrerande tekniker så har man valt att lägga stor vikt på miljöaspekter och hantering utav material kring dessa skrivare. Additiv tillverkning förändrar tillvägagångsätten inom produkttillverkning och möjliggör helt nya produktlösningar. Nya revolutionerade maskiner och processer ger stöd åt de snabba förändringar som sker inom additivtill verkning, från prototyptillverkning till serieproduktion. Siemens erbjuder lösningar som möter alla utmaningar inom utveckling, optimering och produktion av både metall- och plastkomponenter genom användning av den senaste tekniken inom Additiv Manufacturing. Då NX är en övergripande plattform för design, simulering och tillverkning så kan specifika modeleringsfunktioner kombineras med struktur- och topologioptimeringar, säger Henrik Jaxner på Summ Systems.

Siemens erbjuder en plattform för att stödja hela processen inom Additiv Tillverkning, från design till komplett printad detalj. Allt detta i en associativ miljö som möjliggör effektiva iterativa ändringar samt revisionshanteringar med minimal arbetsinsats. För att ge intresserade företag en inblick i hur 3D print kan utveckla och tillföra värde i deras verksamhet, bjöd Summ in till en Workshop i Design för Additiv Tillverkning i Linköping den 23 oktober. Tillsammans med HP presenterades helhetslösningen inom området samt integrationen av Siemens mjukvara NX för additiv tillverkning. Det blev en intressant heldag med över 23 deltagare från totalt 12 olika företag. Ett lyckat startskott för Summ Systems och HP’s samarbete.

Under samma vecka som Workshopen i Additiv tillverkning arrangerades i Linköping, ställde Summ Systems även ut på Stora Leverantörsdagen i Göteborg. Temat i år var ”The Industry in Transformation” och flera utav landets ledande teknikföretag såsom Scania, Volvo Group och Veoneer representerade talarlistan.
Under eventet fick besökarna möjlighet att se och diskutera Additiv tillverkning och känna på printade prototyper och slutprodukter. Summ ställde även ut HP’s senaste tillskott inom 3D-print, HP Jet Fusion 500 serien 3D-skrivare.

Nadim Bitar, Summ Systems

För mer information:
Henrik Jaxner
Area Manager Part Manufacturing
henrik.Jaxner@summsystems.com
+46 (0) 10 – 498 48 34

Nadim Bitar
Sales Account Manager 3D Printing
nadim.bitar@summsystems.com
+46 (0) 10 – 498 48 39

Reportage i Tidningen Maskinoperatören nr 9, december 2018
Kontaktinformation
Postadress
Tornby­vägen 1
58273 Linköping
Region
Linköping
Östergötlands län
Sverige
Orgnr:
556740-8850
Grundat: 2007
Anställda: 12
Välkommen till Summ Systems AB

Summ Systems är Platinum partner till Siemens PLM Software och har ett fokus på manufacturingområdet men erbjuder hela Siemens PLM Software-svit av produkter, med allt från enkla instegslösningar för användare som vill ha en enkel men ändå skalbar CAD-lösning att starta med, upp till kompletta PLM-stöd av yttersta världsklass. Med oss har du rätt bitar från början och behöver aldrig fastna i exempelvis en icke utbyggbar vaultlösning.

Summ Systems erbjuder dig erfaren och kunnig rådgivning om vad som är bäst lösning för dig. Vi levererar de mjukvaror som erfordras för detta liksom att vi ansvarar för att implementation och utbildning samt efterföljande support finns tillgänglig och nära till hands för dig som kund.

Summ Systems är strategisk partner till Siemens PLM Software med fokus på ledande mjukvarulösningar och tjänster till underleverantörer inom följande industrier: fordon/transport, industriell utrustning/maskiner, olja/gas/energi, flyg/försvar samt marin/fartyg.

Vi förknippas med Siemens produkter: Teamcenter, NX/NX CAM, Tecnomatix och Solid Edge samt tjänster kring dessa.

Kontakter

Sofia Alsterkär
010-4984831
Pasi Viskari
010-498 48 35
Håvard Gundersen
+47 480 45 452

Filmer

Summ Systems Industry 4.U – Vi gör den digitala fabriken tillgänglig för dig.

Summ Systems Industry 4.U – Vi gör den digitala fabriken tillgänglig för dig.
HP JF Sizzle 405 RB With SubT
What are the key benefits with the HP Multi Jet Fusion 300/500 series?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-20
Snabba puckar när Tre D Mekaniska AB investerar för framtiden Segersviten för DAF i Bränslekampen fortsätter Peab Asfalt underhåller vägarna i Örnsköldsviks kommunNya innovativa IT-lösningar med hjälp av ljusetEffektivt orderplock med nya Linde N20 CJohan Lundgren säljer sin verksamhet till BravidaToyota Material Handling Europe och Eneo Solutions samarbetar i ett strategiskt solprogramSverigepremiär för den nya teleskoplastaren Multifarmer 34.9 på Borgeby Fältdagar.Den 20 000:e MAN TGE har rullat av produktionslinanHusqvarna skalar upp den digitala verktygsboden Tools for You
2019-06-19
Horisontella Hyundai maskiner till ProcesskontrollBesiktningstekniker till Opus i NyköpingGnosjö Automatsvarvning attraherar medarbetare på världens största digitala festival och LAN-partyNy serie demoleringsverktyg från Trevi Benne​Maskiner och jobb finns – men inte personalBesök Sveriges största skogsindustriföretag i sommarVolvo On Call blir standard i alla nya VolvobilarWeland förvärvar Compact Store och KodverkstanSchneider Electrics nya spännande produkter för det smarta hemmet!Väderstads rekordår ger anställda bonus Circle K öppnar ny unik station i FlädieRamirent Plc har erhållit godkännande från Konkurrensverket att förvärva Stavdal ABAlmi Invest investerar i MAQs unika vibrationsdämpareSatsning på Team Engcon – ett led i fortsatt framgångCalejo gör AI greppbart för industrin Ford gör bilmattor av plastflaskor – återvinner över än 1 miljard flaskor per årAxfood satsar på solcellerHär är nya BMW 8-serie Gran CoupéBioflygbränsle tankas återigen på Göteborg Landvetter AirportNya Peugeot 2008 SUV - #NEXT GEN SUVEn inkluderande och säker arbetsplats för allaMonica Normark ny chef för Sekab E-TechnologyHyundai lanserar 44 nya miljöbilar och smartphone-teknologi som låter föraren kontrollera demNy arbetschef och projektledare inom Svevias asfalttillverkningVirtual reality testas i SSGs kurserNy kartläggning synliggör utmaningarna med plastSweco ser över masshanteringen och dess klimatpåverkan i OstlänkenHydroscand lanserar pneumatisk PU-slangSmarta elnät ”ett smörjmedel” för omställningenMetsä Group deltar i utvecklandet av utrustning för släckning av skogsbränderVolvokoncernen skriver partneravtal med NVIDIA
2019-06-18
Storsatsning i nya lokaler för Ahlsell NorrköpingABB tillhandahåller högeffektsladdning för en ny era av e-mobilitet i SkandinavienNy IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare driftInnovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors ChinaVatten på landet – avlopp och hälsoskydd med ett sinande grundvattenSTEMMER IMAGING fortsätter sin expansionArbetsskador ökar med inhyrd och säsongsanställd personalNytt resultatrekord för Dachser Nordic EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigeringMitsubishi presenterar Dendo Drive HousePorsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
Annonser