TISDAG 22 MAJ 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Satsning för ökat nyföretagande och digital rådgivning

Det startas färre nya företag i Alvesta kommun och i hela landet.
2017 startades de 70 nya företag i Alvesta, en minskning med 7,9 procent jämfört med året innan. I hela landet minskade antalet nya företag med 2,4 procent.

NyföretagarCentrum i samarbete med Alvesta Kommun kommer att jobba för att bli mer synliga och tillgängliga i kommunen för att bidra till ett ökat nyföretagande. Bland annat genom en ökad närvaro lokalt och att erbjuda fler tider för rådgivning. Nu går det också att boka digital rådgivning vilket ökar tillgängligheten och också möjliggör rådgivning på kvällstid.

Markus Yngvesson är ny rådgivare på NyföretagarCentrum och är den som i första hand kommer att ge rådgivningar till den som vill starta företag i Alvesta. Markus har drivit eget i olika former sedan 2009 och även hunnit med en period som finansieringsrådgivare på Almi och affärsutvecklare på Krinova Incubator & Science Park.

– Det är viktigt att vi har en bra och kontinuerlig kanal för nya företagare i Alvesta, vilket innebär fortsatt hög kvalité på kostnadsfri och konfidentiell rådgivning. Vi vill att den som vill starta eget i Alvesta ska veta vart de kan få gratis råd, tips och kontakter.

Vi vill ha ett närmare samarbete med både näringslivet och kommunen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och ju fler livskraftiga företag vi får igång i Alvesta desto bättre. Jag vill hälsa gamla som nya kunder välkomna, säger Markus Yngvesson, rådgivare på NyföretagarCentrum.

– Nu stärker vi vårt samarbete ytterligare med NyföretagarCentrum, det är ett viktigt stöd för nya entreprenörer. Vi har en stark företagarkultur i kommunen och ett bra företagsklimat. Just nu råder det högtryck i näringslivet vilket säkert påverkar att färre företag startas men alla kan behöva en knuff för att komma igång. Framförallt är det viktigt att den som vill starta eget kommer igång snabbt och gör rätt från början och där fyller NyföretagarCentrum en viktig funktion, säger Ola Agermark, Näringslivsansvarig för Alvesta kommun.

-Vi kommer också från kommunens håll skicka ut ett informationsbrev till alla som nyregistrerar företag i kommunen för underlätta för dem när det gäller vart de kan vända sig och var de kan hitta nyttig information kring sådant som rör näringslivet och företagande.

NyföretagarCentrum Växjö, Alvesta och Uppvidinge finansieras genom ett stort engagemang både av kommunerna och det privata näringslivet i Kronoberg. Affärsidén är att tillhandahålla kostnadsfri och konfidentiell rådgivning till alla som ska starta eget företag. Detta för att företagen ska vara bättre rustade inför sin start och på så vis ha större chans att överleva.

Kontaktinformation:
Markus Yngvesson, rådgivare NyföretagrCentrum 0723 - 33 71 71
Ola Agermark, Näringslivsansvarig Alvesta Kommun 0472 - 155 00
Jonas Tenje, kommunikatör 0472 - 151 92
2018-05-18
Nya rutiner för beställning av märkningsutrustning för djurES Equipment säljer sin egen uppfinning över hela världen
2018-05-17
Maskinerna intar Solvalla 31 maj till 2 juniAhlsell förvärvar svensk distributör inom verktyg och förnödenheterPeab hyr ut till Actic i UlriksdalLernia instiftar Nya journalistpriset för journalistik i SverigeJapanska teknikgiganten Ricoh går in i samarbete med ColoreelUnik teknik för nästa generations fjärrstyrning av lastbilar Maria Mattsson Mähl – Årets kvinnliga Gasell 2018PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa!Stötdämpande golv minskar fallskador med sextio procentI Lidköping finns ett ökat intresse av solelLätt att hitta rätt drivlösningKopplingsapparater för högspänningNorconsult vinner ramavtal kring åtgärdsvalsstudierBRA erbjuder Nextjets resenärer från Göteborg ombokning för 498 kronorSmygprovkörning av Mercedes nya elbil Två IT-projekt vid Karlstads universitet får finansiering från Internetstiftelsen3D-teknik och nytt visningscenter lyfter fram samhällsplaneringNy teknik och nya möjlig­heter i husetNy hållbarhetschef på Svenska RetursystemNextjet ansöker om konkursStockholmsekonomin faller till den lägsta nivån på fem årWycore etablerar bolag i HongkongPressträff om vindkraft­transporter 2018-2019Pelletsmarknaden i Sverige ökade under 2017Dacia firar 10 år i SverigeBCA bygger transportnät för fordonstransporter till och från SverigeInspirationsplattform för kvinnor inom IT lanseras i Helsingborg Indol växlar upp med tre nya modellerEric Lundberg ny VD för Kjell & Company
2018-05-16
Ljusa idéer för industri och butikToyota tar automation till nya höjder Ahlsell offentliggör ett MTN-program med en ram om 5 000 MSEKÖkat stöd för IoT i Dell Boomis integrationsplattformVattenfall påbörjar byggandet av en av Sveriges största vindkraftsparkerInstrumenta AB – ett vasst utvecklingsföretag i PartilleSvensk miljöteknik lockar hela världenGarmin® presenterar Varia Vision™ in-sight displayDe nya lättviktsmästarnaTelia utökar fibersatsning i Lund via förvärvStabil och anrik 70-åring firar hela åretIngram Micro LEASE – låser upp nya affärsmöjligheterLignin nytt supergrönt bränsle för bränslecellOrkla Foods Sverige höjer ambitionen och serverar en ny hållbarhetsstrategi Tyskt pappersbruk väljer Ragn-Sells returpapperKia introducerar 48V mildhybridDrev.se väljer Orio Logistics som partnerHultafors Group förvärvar Johnson Level & Tool Mfg. Co., Inc.Accelerator-bolaget Sellamigo vinnare i pitch-tävlingVDL får leverera 25 elled­bussar till Umeås stadstrafik
2018-05-15
Sverigepremiär för eldriven 25-tonnarePeab bygger akutmottagning på Sunderby sjukhus i LuleåÄntligen utrymme för att växa vidare!Fokus 2018: Smart IndustriNCC bygger trähöghus i ÖrebroStora Enso lanserar biokompositer som förnybar ersättning för plastStålindustrin deltar på Havs- och VattenforumSchneider Electric lanserar ny serie motorskyddsbrytareAssemblin rekryterar från SwecoJan Kilström lämnar Green CargoCBRE GWS ser kraftig tillväxt och anställer försäljningschef
Annonser