TORSDAG 17 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Satsning för ökat nyföretagande och digital rådgivning

Det startas färre nya företag i Alvesta kommun och i hela landet.
2017 startades de 70 nya företag i Alvesta, en minskning med 7,9 procent jämfört med året innan. I hela landet minskade antalet nya företag med 2,4 procent.

NyföretagarCentrum i samarbete med Alvesta Kommun kommer att jobba för att bli mer synliga och tillgängliga i kommunen för att bidra till ett ökat nyföretagande. Bland annat genom en ökad närvaro lokalt och att erbjuda fler tider för rådgivning. Nu går det också att boka digital rådgivning vilket ökar tillgängligheten och också möjliggör rådgivning på kvällstid.

Markus Yngvesson är ny rådgivare på NyföretagarCentrum och är den som i första hand kommer att ge rådgivningar till den som vill starta företag i Alvesta. Markus har drivit eget i olika former sedan 2009 och även hunnit med en period som finansieringsrådgivare på Almi och affärsutvecklare på Krinova Incubator & Science Park.

– Det är viktigt att vi har en bra och kontinuerlig kanal för nya företagare i Alvesta, vilket innebär fortsatt hög kvalité på kostnadsfri och konfidentiell rådgivning. Vi vill att den som vill starta eget i Alvesta ska veta vart de kan få gratis råd, tips och kontakter.

Vi vill ha ett närmare samarbete med både näringslivet och kommunen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och ju fler livskraftiga företag vi får igång i Alvesta desto bättre. Jag vill hälsa gamla som nya kunder välkomna, säger Markus Yngvesson, rådgivare på NyföretagarCentrum.

– Nu stärker vi vårt samarbete ytterligare med NyföretagarCentrum, det är ett viktigt stöd för nya entreprenörer. Vi har en stark företagarkultur i kommunen och ett bra företagsklimat. Just nu råder det högtryck i näringslivet vilket säkert påverkar att färre företag startas men alla kan behöva en knuff för att komma igång. Framförallt är det viktigt att den som vill starta eget kommer igång snabbt och gör rätt från början och där fyller NyföretagarCentrum en viktig funktion, säger Ola Agermark, Näringslivsansvarig för Alvesta kommun.

-Vi kommer också från kommunens håll skicka ut ett informationsbrev till alla som nyregistrerar företag i kommunen för underlätta för dem när det gäller vart de kan vända sig och var de kan hitta nyttig information kring sådant som rör näringslivet och företagande.

NyföretagarCentrum Växjö, Alvesta och Uppvidinge finansieras genom ett stort engagemang både av kommunerna och det privata näringslivet i Kronoberg. Affärsidén är att tillhandahålla kostnadsfri och konfidentiell rådgivning till alla som ska starta eget företag. Detta för att företagen ska vara bättre rustade inför sin start och på så vis ha större chans att överleva.

Kontaktinformation:
Markus Yngvesson, rådgivare NyföretagrCentrum 0723 - 33 71 71
Ola Agermark, Näringslivsansvarig Alvesta Kommun 0472 - 155 00
Jonas Tenje, kommunikatör 0472 - 151 92
2019-01-11
Marcus Nilsson blir ny affärsområdeschef för Veidekke AnläggningMidsona ställer om till fossilfria transporter med Transportinitiativet
2019-01-10
En värdefull regel för att välja rätt fräsverktygKasta loss för vridspjällsventilen GEMÜ 480 VictoriaTänk smart använd HARTKlaravik når ny milstolpe: auktioner för över en miljard under 2018Återvinningsföretaget Remeo går i bräschen för cirkulär ekonomiPorttelefonen är bara början på våra smarta hem Castellum uppför ny anläggning för Mekonomen i MalmöCES 2019: BMW visar upp den dolda tekniken i framtidens interiörOptidev bakom tekniken för PostNords SameDayKeyMan bland Sveriges mest framgångsrika företagPensionärer är de företagare som håller landsbygden vid livIT-bolaget expanderar i Uppsala med ny våningPiteEnergi skapar förutsättningar för ett smartare PiteåStor invigning i GällivareSara Brandt blir ny vice vd på Almi FöretagspartnerSågen som inte darrar av att anta en utmaningActibump framgångsrikt i Australien Ny VD ska vidareutveckla ProcuratorVolkswagen bildar nytt företag inom grön el och laddningslösningar
2019-01-09
Dubbelt jubileum i Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna Bin-picking direkt från pall med PhotoneoNästa steg inom affärsutveckling: digital transformation med människan i centrumBAGA på VA Tour Sweden 2019Låsbart smörjmunstyckeUtökat urval av manöverdon och diametermått för reglerventil GEMÜ 567 BioStar controlHjälper proffsbyggare med utbildning!Bridgestones bästa år som leverantör av originaldelar Ny axialfläkt utvecklat för tuffa applikationsförhållanden i kyltornNya Opel Zafira Life sätter ny standard i klassen33 procent fler uppkopplade prylar 2018Kramp och Söderberg & Haak utvecklar sitt samarbeteJaguaren släpps lös i HalmstadEnergikrav på byggnader kan strida mot klimatlagenElbilen är klimatsmart - åtminstone på lång siktInternationellt samarbete gör Derome starkareScantruck får nytt agentur för amerikanska saxliftarLG berättar om ett bättre liv med hjälp av AI under CES 2019-keynotePressinbjudan: Jordbruksverkets livsmedelsseminarium om hållbar lönsamhetFastighetsmäklarkedjan HusmanHagberg flyttar in i Jönköping.Fredrik Johanson lämnar VD-rollen inom Woody BygghandelÄr VR-headsets och AR-glasögon nästa teknikskifte för hjälpmedel?
2019-01-08
Besiktningstekniker till Opus Bilprovning i BoråsVolvo Cars satte nytt försäljningsrekord 2018; nådde milstolpen 600 000 sålda bilarmySwecon gör maskinägandet lättare hos BellmansNu tar vi nästa stegFörsta lastbilen har rullat igenom APM Terminals nya självservice portLars Westman blir ny affärsområdeschef för RO-Gruppen i StockholmTestbädd ger ringar på vattnet för energiforskningen på ChalmersSvevia växer i Skåne - köper AB Bröderna HallSmart City Sweden plattformen är redo att dras igångEva Kimborn Heivert utsedd till ny VD för Circle K Sverige ABVi testar Framtidens rekrytering och klipper CV:tBristvätten bidrog med 1,9 miljoner kronor till BrisSpänningsfylld världspremiär: Volkswagen visar mobil laddningsstation för elbilarPunktligare avgångar för en attraktiv järnväg Nu är Energikontor Väst en del av InnovatumNy förhandlingschef för LivsmedelsföretagenFörvärv inom industri stärker Assemblin i norrExtend hjälper Altered spara vatten i hela världenMiljoner till ny metod att identifiera växtplankton
Annonser