ONSDAG 17 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Satsning för ökat nyföretagande och digital rådgivning

Det startas färre nya företag i Alvesta kommun och i hela landet.
2017 startades de 70 nya företag i Alvesta, en minskning med 7,9 procent jämfört med året innan. I hela landet minskade antalet nya företag med 2,4 procent.

NyföretagarCentrum i samarbete med Alvesta Kommun kommer att jobba för att bli mer synliga och tillgängliga i kommunen för att bidra till ett ökat nyföretagande. Bland annat genom en ökad närvaro lokalt och att erbjuda fler tider för rådgivning. Nu går det också att boka digital rådgivning vilket ökar tillgängligheten och också möjliggör rådgivning på kvällstid.

Markus Yngvesson är ny rådgivare på NyföretagarCentrum och är den som i första hand kommer att ge rådgivningar till den som vill starta företag i Alvesta. Markus har drivit eget i olika former sedan 2009 och även hunnit med en period som finansieringsrådgivare på Almi och affärsutvecklare på Krinova Incubator & Science Park.

– Det är viktigt att vi har en bra och kontinuerlig kanal för nya företagare i Alvesta, vilket innebär fortsatt hög kvalité på kostnadsfri och konfidentiell rådgivning. Vi vill att den som vill starta eget i Alvesta ska veta vart de kan få gratis råd, tips och kontakter.

Vi vill ha ett närmare samarbete med både näringslivet och kommunen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och ju fler livskraftiga företag vi får igång i Alvesta desto bättre. Jag vill hälsa gamla som nya kunder välkomna, säger Markus Yngvesson, rådgivare på NyföretagarCentrum.

– Nu stärker vi vårt samarbete ytterligare med NyföretagarCentrum, det är ett viktigt stöd för nya entreprenörer. Vi har en stark företagarkultur i kommunen och ett bra företagsklimat. Just nu råder det högtryck i näringslivet vilket säkert påverkar att färre företag startas men alla kan behöva en knuff för att komma igång. Framförallt är det viktigt att den som vill starta eget kommer igång snabbt och gör rätt från början och där fyller NyföretagarCentrum en viktig funktion, säger Ola Agermark, Näringslivsansvarig för Alvesta kommun.

-Vi kommer också från kommunens håll skicka ut ett informationsbrev till alla som nyregistrerar företag i kommunen för underlätta för dem när det gäller vart de kan vända sig och var de kan hitta nyttig information kring sådant som rör näringslivet och företagande.

NyföretagarCentrum Växjö, Alvesta och Uppvidinge finansieras genom ett stort engagemang både av kommunerna och det privata näringslivet i Kronoberg. Affärsidén är att tillhandahålla kostnadsfri och konfidentiell rådgivning till alla som ska starta eget företag. Detta för att företagen ska vara bättre rustade inför sin start och på så vis ha större chans att överleva.

Kontaktinformation:
Markus Yngvesson, rådgivare NyföretagrCentrum 0723 - 33 71 71
Ola Agermark, Näringslivsansvarig Alvesta Kommun 0472 - 155 00
Jonas Tenje, kommunikatör 0472 - 151 92
2018-10-12
Makita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrumM3 Bygg erhåller stor samverkansentreprenad åt Svenska Bostäder i Husby
2018-10-10
Billigare emballage till Visma medlemmarHåll ordning på den manuella smörjningen! Sverige laddar för svenskt rekord i VM i TimbersportsBesiktningstekniker till Opus i HalmstadBiogasbolaget och Svealandstrafiken tecknar avtal Pressinbjudan till Persontrafik 2018 "Dagens ErP-direktiv för fläktar fungerar och bör inte förändras"Svenska Retursystem nominerat till Miljöstrategipriset 2018Han är Årets byggchef 2018Robusta antenner för industrins behovSophos Intercept X – nu med integrerat skydd för arbetsstationerPernilla Helmersson i Snåret: ”Översiktsplanen i sin traditionella form är död”Skanska Fastigheter hyr ut 4 400 kvm i Sthlm New Creative Business SpacesSchneider Electric lanserar två nya kompakta motorskyddsbrytare upp till 37 kWConsid optimerar norsk friluftsjättes digitala närvaro Derome och Bovieran inleder nytt samarbeteAhlsells valberedning inför årsstämman 2019Ackumulatortank nytt steg mot fossilfri fjärrvärmeNy vd för Protons provningsverksamhetPressinbjudan: Möt framtidens förpackningar på Scanpack 2018 Nya Merlo Multifarmer 40.9 kommer till Elmia Lantbruk
Annonser