TISDAG 21 AUGUSTI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Satsning för ökat nyföretagande och digital rådgivning

Det startas färre nya företag i Alvesta kommun och i hela landet.
2017 startades de 70 nya företag i Alvesta, en minskning med 7,9 procent jämfört med året innan. I hela landet minskade antalet nya företag med 2,4 procent.

NyföretagarCentrum i samarbete med Alvesta Kommun kommer att jobba för att bli mer synliga och tillgängliga i kommunen för att bidra till ett ökat nyföretagande. Bland annat genom en ökad närvaro lokalt och att erbjuda fler tider för rådgivning. Nu går det också att boka digital rådgivning vilket ökar tillgängligheten och också möjliggör rådgivning på kvällstid.

Markus Yngvesson är ny rådgivare på NyföretagarCentrum och är den som i första hand kommer att ge rådgivningar till den som vill starta företag i Alvesta. Markus har drivit eget i olika former sedan 2009 och även hunnit med en period som finansieringsrådgivare på Almi och affärsutvecklare på Krinova Incubator & Science Park.

– Det är viktigt att vi har en bra och kontinuerlig kanal för nya företagare i Alvesta, vilket innebär fortsatt hög kvalité på kostnadsfri och konfidentiell rådgivning. Vi vill att den som vill starta eget i Alvesta ska veta vart de kan få gratis råd, tips och kontakter.

Vi vill ha ett närmare samarbete med både näringslivet och kommunen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och ju fler livskraftiga företag vi får igång i Alvesta desto bättre. Jag vill hälsa gamla som nya kunder välkomna, säger Markus Yngvesson, rådgivare på NyföretagarCentrum.

– Nu stärker vi vårt samarbete ytterligare med NyföretagarCentrum, det är ett viktigt stöd för nya entreprenörer. Vi har en stark företagarkultur i kommunen och ett bra företagsklimat. Just nu råder det högtryck i näringslivet vilket säkert påverkar att färre företag startas men alla kan behöva en knuff för att komma igång. Framförallt är det viktigt att den som vill starta eget kommer igång snabbt och gör rätt från början och där fyller NyföretagarCentrum en viktig funktion, säger Ola Agermark, Näringslivsansvarig för Alvesta kommun.

-Vi kommer också från kommunens håll skicka ut ett informationsbrev till alla som nyregistrerar företag i kommunen för underlätta för dem när det gäller vart de kan vända sig och var de kan hitta nyttig information kring sådant som rör näringslivet och företagande.

NyföretagarCentrum Växjö, Alvesta och Uppvidinge finansieras genom ett stort engagemang både av kommunerna och det privata näringslivet i Kronoberg. Affärsidén är att tillhandahålla kostnadsfri och konfidentiell rådgivning till alla som ska starta eget företag. Detta för att företagen ska vara bättre rustade inför sin start och på så vis ha större chans att överleva.

Kontaktinformation:
Markus Yngvesson, rådgivare NyföretagrCentrum 0723 - 33 71 71
Ola Agermark, Näringslivsansvarig Alvesta Kommun 0472 - 155 00
Jonas Tenje, kommunikatör 0472 - 151 92
2018-08-16
Rafed Elbasam - ny affärschef på ArconaStabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljningNy VD i OutnorthÖresundskraft tar ställning i plastfråganInicio antagna till Reach for Change AcceleratorHandbok för smarta hantverkareStolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värdeAutoexperten öppnar nya anläggningar i samarbete med KvdbilMiljörivarna stärker sin position genom partnerskap med Drive700 000 användare - SolidSport spränger ny gränsDags för konferens eller kick-off?Beckmans Designhögskola nyrekryterar till programmet Visuell kommunikationDags att digitalisera era fraktbokningar!Lokal fjärrvärme inspirerar internationelltMässorna du inte får missa. Föranmäl dig och få fritt inträde!Så får du bidrag till elbilsladdning genom KlimatklivetSparbanksgruppen på väg mot sina målSJ lanserar ny rösttjänst för Google AssistentSjälvkörande lastbil från Mercedes-Benz på ELMIA Spoon öppnar kontor i NordnorgeÅrjäng är nästa hållplats för Nettbuss Bus4You
2018-08-15
STOREBRO Machine Tools AB säljer maskiner från tyska SPINNERNya material & ytbeläggningar gör entré i våra badrumTre byggnader nominerade till årets TräbyggnadsprisMälarenergi byter ut alla elmätare i regionen.Ny platschef i BranäsSmarta elnät – Reviderad standard för gränssnitt för nätdriftNytt ramavtal med Svevia för asfaltsbeläggningWürth Group stänger första halvåret 2018 med en försäljning på 6,8 miljarder EuroÖstersundsföretag tilldelas kvalitetspris av HusqvarnaMidroc och Serneke utvecklar ny stadsdelUtbyggnaden av Norrköpings hamn fortsätterArkitema får rikstäckande avtal med Akademiska HusTimecut rekryterar ny VD från Svensk FastighetsförmedlingMolninvesteringarna ökar kraftigt – och IaaS mest av allaSensata Crydoms nya 45 mm breda statiska reläer för 45 & 60 A ACBesök oss på elmia lastbil 2018Ny yh-utbildning inom sportdesign i ÅrePeab Asfalt erhåller nytt uppdrag i Ludvika
2018-08-14
Kungen besöker Trä & Teknik på Svenska MässanNyskapande fjäder i självvärmande nappflaska Scantruck laddar för Elmia Lastbil Ny medlem i koncernledningen på InterrollDen lilla stegmotor­styrningen SMCI33 är till stor hjälp vid maskinoptimering20 augusti sista ansökan för Nordic Edtech AwardsPetzl DUO S - Ny ljusstark jägarlampaInnovation som grunden till framgång!Tack för en lyckad maskinmässa på SolvallaHitachis storsäljare på Entreprenad LiveFrida Ronge blir ambassadör för hållbart fiskeAltia i nytt samarbete med Hernö GinSvenska priser på Mercedes V6-pickupHumanoid robot senaste medarbetaren på TUITid att uppgradera din gamla spänningsreferens till Fluke 732C/ 734CStörre avrop gällande infotainment till kollektivtrafikenSå mycket mer än det "gamla visitkortet" av papperBilfinger fortsätter arbetet med att certifiera sina projektledareSträngbetong levererar brobalkar till ny bro i HärnösandFem fastighetsutvecklare kraftsamlar för Luleås framtidDigitalisering förbättrar vården50 år med fjärrvärme i TranåsStark orderingång förbättrade orderstocken
Annonser