TISDAG 21 AUGUSTI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sawtec-dagarna på Trä & Teknik: ”En briljant idé!”

Sawtec-dagarna, sågverksindustrins egen samlingsplats, läggs i år för första gången i samband med Trä & Teknik.
– Många av våra kunder och medlemmar ska ändå till Göteborg. Så vi slår två flugor i en smäll, säger Tomas Ivarsson på Sawtec.

Sawtec, en ideell förening för tongivande maskinleverantörer, inbjuder vart fjärde år kunder inom den träbearbetande industrin till workshops för att ta del av alla nyheter i branschen.
Dessutom ställer samtliga av de 20 medlemsföretagen ut på Trä & Teknik, som går vartannat år på Svenska Mässan i Göteborg.
– Vi har ju haft ett samarbetsavtal med mässan i många år. Men så kom någon på den briljanta idén att testa att lägga Sawtec-dagarna parallellt med årets mässa, säger Tomas Ivarsson, kansliansvarig på Sawtec.

Steget togs snabbt från idé till handling. 28–29 augusti, de två första dagarna av Trä & Teknik, arrangeras Sawtec-dagarna i mässans konferenslokaler.
– Det här är ett nytt grepp, som ska bli spännande att prova. Trä & Teknik-mässan är ju en naturlig mötesplats för människor i vår bransch.
Tomas Ivarsson ser många fördelar:
– Många av våra gäster till Sawtec-dagarna, ett 100-tal presumtiva kunder inom framförallt sågverksindustrin, ska ju till Göteborg i alla fall.
– Och för våra medlemsföretag kan det innebära kostnadsbesparingar. Är man ändå i Göteborg kan man vara effektiv och göra två saker samtidigt.

Att ställa ut på mässan och samtidigt arrangera workshops för målgruppen till Sawtec ser han inte som något större problem:
– Nej, frågan är ju befogad och vi har diskuterat den. Men de flesta av våra medlemsföretag har mer än en representant på plats, så för dem som även ställer ut på mässan gäller det att bemanna upp montern.
– Och för våra gäster är det ju en fördel att dels träffa leverantörer och få en inblick i de senaste tekniska rönen, dels kunna besöka mässan. Vi har lagt programmet så att det ska finnas möjlighet att göra både och.
Sawtec-dagarna består uteslutande av workshops.
– Där har vi inga maskiner, enbart presentationsmaterial. Så för den som blir intresserad och vill se maskinerna i aktion är det bara att gå en trappa ned...

Trä & Teknik är samlingsplatsen i Norden som visar upp och sprider kunskap om träets alla användningsområden. Här möts näringsliv, politiker, leverantörer och akademi för att gemensamt säkra en lönsam framtid inom träindustrin. Trä & Teknik spänner över hela bredden – från skogen, sågverk, produktion, möbelsnickeri och export till att bygga i trä, utvinning av nya material och forskning.

För frågor kontakta:
Stefan Sundqvist, affärsansvarig Trä & Teknik, tfn 031-708 80 71

Svenska Mässan Mässor och Möten AB

2018-08-16
Världsnyhet på Trä & TeknikUppgraderad Polestarmjukvara ger ökat vridmoment till bakhjulen i AWD-bilarGibbsCAM® 13 förhandsvisas på IMTS 2018Kraftig ökning i antalet affärsresor på AirbnbNCC bygger Laröds nya skola utanför HelsingborgASUS Zenbook S är nu lanserad i SverigeFujitsu presenterar fyra nya CELSIUS arbetsstationer för krävande arbetsuppgifterArktisk hälsoforskning i Umeå prisas internationelltUtnyttja er data för smartare inköpSTIHL introducerar ny innovativ röjsele i proffsklassenHandheld utökar sitt avtal med världens ledande paketleveransföretagLC utvecklar och bygger för Ebrex i ÖrebroNy forskning kan ge ökad förståelse för schizofreniEitech vinner fortsatt förtroende att bistå Ellevio i ännu ett kraftstationsprojektUniversalmassa för infästning i murverk och betongVill hjälpa verkstäder bli mer hållbaraMovingo blir giltig för resor med Tåg i BergslagenSmart teknik ger små­företagare en smidigare vardagNy CTO till MatsmartNina Starck - Ny tf design- och produktchef för WallVision SverigeHyundai utvecklar framtidens ljudsystem för bilarWistrand biträder vid försäljningen av Bensin & Rörtjänst i Göteborg ABUnit4 utser ny VD för Sverige och FinlandRafed Elbasam - ny affärschef på ArconaStabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljningNy VD i OutnorthÖresundskraft tar ställning i plastfråganInicio antagna till Reach for Change AcceleratorHandbok för smarta hantverkareStolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värdeAutoexperten öppnar nya anläggningar i samarbete med KvdbilMiljörivarna stärker sin position genom partnerskap med Drive700 000 användare - SolidSport spränger ny gränsDags för konferens eller kick-off?Beckmans Designhögskola nyrekryterar till programmet Visuell kommunikationDags att digitalisera era fraktbokningar!Lokal fjärrvärme inspirerar internationelltMässorna du inte får missa. Föranmäl dig och få fritt inträde!Så får du bidrag till elbilsladdning genom KlimatklivetSparbanksgruppen på väg mot sina målSJ lanserar ny rösttjänst för Google AssistentSjälvkörande lastbil från Mercedes-Benz på ELMIA Spoon öppnar kontor i NordnorgeÅrjäng är nästa hållplats för Nettbuss Bus4You
2018-08-15
STOREBRO Machine Tools AB säljer maskiner från tyska SPINNERNya material & ytbeläggningar gör entré i våra badrumTre byggnader nominerade till årets TräbyggnadsprisMälarenergi byter ut alla elmätare i regionen.Ny platschef i BranäsSmarta elnät – Reviderad standard för gränssnitt för nätdriftNytt ramavtal med Svevia för asfaltsbeläggningWürth Group stänger första halvåret 2018 med en försäljning på 6,8 miljarder EuroÖstersundsföretag tilldelas kvalitetspris av HusqvarnaMidroc och Serneke utvecklar ny stadsdelUtbyggnaden av Norrköpings hamn fortsätterArkitema får rikstäckande avtal med Akademiska HusTimecut rekryterar ny VD från Svensk FastighetsförmedlingMolninvesteringarna ökar kraftigt – och IaaS mest av allaSensata Crydoms nya 45 mm breda statiska reläer för 45 & 60 A ACBesök oss på elmia lastbil 2018Ny yh-utbildning inom sportdesign i ÅrePeab Asfalt erhåller nytt uppdrag i Ludvika
Annonser