ONSDAG 23 MAJ 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sawtec-dagarna på Trä & Teknik: ”En briljant idé!”

Sawtec-dagarna, sågverksindustrins egen samlingsplats, läggs i år för första gången i samband med Trä & Teknik.
– Många av våra kunder och medlemmar ska ändå till Göteborg. Så vi slår två flugor i en smäll, säger Tomas Ivarsson på Sawtec.

Sawtec, en ideell förening för tongivande maskinleverantörer, inbjuder vart fjärde år kunder inom den träbearbetande industrin till workshops för att ta del av alla nyheter i branschen.
Dessutom ställer samtliga av de 20 medlemsföretagen ut på Trä & Teknik, som går vartannat år på Svenska Mässan i Göteborg.
– Vi har ju haft ett samarbetsavtal med mässan i många år. Men så kom någon på den briljanta idén att testa att lägga Sawtec-dagarna parallellt med årets mässa, säger Tomas Ivarsson, kansliansvarig på Sawtec.

Steget togs snabbt från idé till handling. 28–29 augusti, de två första dagarna av Trä & Teknik, arrangeras Sawtec-dagarna i mässans konferenslokaler.
– Det här är ett nytt grepp, som ska bli spännande att prova. Trä & Teknik-mässan är ju en naturlig mötesplats för människor i vår bransch.
Tomas Ivarsson ser många fördelar:
– Många av våra gäster till Sawtec-dagarna, ett 100-tal presumtiva kunder inom framförallt sågverksindustrin, ska ju till Göteborg i alla fall.
– Och för våra medlemsföretag kan det innebära kostnadsbesparingar. Är man ändå i Göteborg kan man vara effektiv och göra två saker samtidigt.

Att ställa ut på mässan och samtidigt arrangera workshops för målgruppen till Sawtec ser han inte som något större problem:
– Nej, frågan är ju befogad och vi har diskuterat den. Men de flesta av våra medlemsföretag har mer än en representant på plats, så för dem som även ställer ut på mässan gäller det att bemanna upp montern.
– Och för våra gäster är det ju en fördel att dels träffa leverantörer och få en inblick i de senaste tekniska rönen, dels kunna besöka mässan. Vi har lagt programmet så att det ska finnas möjlighet att göra både och.
Sawtec-dagarna består uteslutande av workshops.
– Där har vi inga maskiner, enbart presentationsmaterial. Så för den som blir intresserad och vill se maskinerna i aktion är det bara att gå en trappa ned...

Trä & Teknik är samlingsplatsen i Norden som visar upp och sprider kunskap om träets alla användningsområden. Här möts näringsliv, politiker, leverantörer och akademi för att gemensamt säkra en lönsam framtid inom träindustrin. Trä & Teknik spänner över hela bredden – från skogen, sågverk, produktion, möbelsnickeri och export till att bygga i trä, utvinning av nya material och forskning.

För frågor kontakta:
Stefan Sundqvist, affärsansvarig Trä & Teknik, tfn 031-708 80 71

Svenska Mässan Mässor och Möten AB

2018-05-21
Balco tecknar order för ombyggnation av balkonger utanför StockholmTomas Hedman Strömhielm blir ny försäljningschef på XL-BYGGNya besiktningsregler gäller för gasdrivna bilarPreem tillsätter ny chef för Supply & TradingAB Golv & Tak är i framkant i Västerås med sitt hållbarhetsarbeteNola Inside Swedish Design ICFF i New York
2018-05-18
Design utmanar teknik när ICS kommer till Trä & TeknikKONE lanserar nytt totalkoncept för installation av hiss i hisslösa husVolvo Cars tar bort engångs­artiklar i plast.Rekordmånga ansluter sig till Övik Energis fibernät 2018DEFA introducerar en ny medlem i Ledge-familjenABS Wheels öppnar laddstationer för ElbilarQamcom utvecklar teknik för självkörande bilarSverige är först i Europa med nya hjullastaren Cat 986KSmeg vinner Red Dot Awards för fjärde året i rad.Flygbolaget BRA vill flyga Sundsvall - Göteborg med start inom två veckorFörskola byggs på Lidls takCity Gross inför digitala kvittonNy tiltrotator från Rototilt med smarta styrsystemet ICSBASF bringar dagsljus i mörkretSusanne Holmström blir ny VD på NetOnNetNytt kontor för expansiva 2SecureStororder till Siemens – sex gasturbiner till nytt kraftverk i PanamaGreentech för framtidens smarta stadNy batteridriven kompressor pumpar bildäck på under en minut!Yes för ett jämlikt entre­prenörskapVad ska man tänka på vid inköp av lås- och passersystem?Silikondetaljer till din applikation - ett material för många användningsområdenNya rutiner för beställning av märkningsutrustning för djurES Equipment säljer sin egen uppfinning över hela världen
2018-05-17
Maskinerna intar Solvalla 31 maj till 2 juniAhlsell förvärvar svensk distributör inom verktyg och förnödenheterPeab hyr ut till Actic i UlriksdalLernia instiftar Nya journalistpriset för journalistik i SverigeJapanska teknikgiganten Ricoh går in i samarbete med ColoreelUnik teknik för nästa generations fjärrstyrning av lastbilar Maria Mattsson Mähl – Årets kvinnliga Gasell 2018PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa!Stötdämpande golv minskar fallskador med sextio procentI Lidköping finns ett ökat intresse av solelLätt att hitta rätt drivlösningKopplingsapparater för högspänningNorconsult vinner ramavtal kring åtgärdsvalsstudierBRA erbjuder Nextjets resenärer från Göteborg ombokning för 498 kronorSmygprovkörning av Mercedes nya elbil Två IT-projekt vid Karlstads universitet får finansiering från Internetstiftelsen3D-teknik och nytt visningscenter lyfter fram samhällsplaneringNy teknik och nya möjlig­heter i husetNy hållbarhetschef på Svenska RetursystemNextjet ansöker om konkursStockholmsekonomin faller till den lägsta nivån på fem årWycore etablerar bolag i HongkongPressträff om vindkraft­transporter 2018-2019Pelletsmarknaden i Sverige ökade under 2017Dacia firar 10 år i SverigeBCA bygger transportnät för fordonstransporter till och från SverigeInspirationsplattform för kvinnor inom IT lanseras i Helsingborg Indol växlar upp med tre nya modellerEric Lundberg ny VD för Kjell & Company
2018-05-16
Ljusa idéer för industri och butikToyota tar automation till nya höjder Ahlsell offentliggör ett MTN-program med en ram om 5 000 MSEK
Annonser