TISDAG 22 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sawtec-dagarna på Trä & Teknik: ”En briljant idé!”

Sawtec-dagarna, sågverksindustrins egen samlingsplats, läggs i år för första gången i samband med Trä & Teknik.
– Många av våra kunder och medlemmar ska ändå till Göteborg. Så vi slår två flugor i en smäll, säger Tomas Ivarsson på Sawtec.

Sawtec, en ideell förening för tongivande maskinleverantörer, inbjuder vart fjärde år kunder inom den träbearbetande industrin till workshops för att ta del av alla nyheter i branschen.
Dessutom ställer samtliga av de 20 medlemsföretagen ut på Trä & Teknik, som går vartannat år på Svenska Mässan i Göteborg.
– Vi har ju haft ett samarbetsavtal med mässan i många år. Men så kom någon på den briljanta idén att testa att lägga Sawtec-dagarna parallellt med årets mässa, säger Tomas Ivarsson, kansliansvarig på Sawtec.

Steget togs snabbt från idé till handling. 28–29 augusti, de två första dagarna av Trä & Teknik, arrangeras Sawtec-dagarna i mässans konferenslokaler.
– Det här är ett nytt grepp, som ska bli spännande att prova. Trä & Teknik-mässan är ju en naturlig mötesplats för människor i vår bransch.
Tomas Ivarsson ser många fördelar:
– Många av våra gäster till Sawtec-dagarna, ett 100-tal presumtiva kunder inom framförallt sågverksindustrin, ska ju till Göteborg i alla fall.
– Och för våra medlemsföretag kan det innebära kostnadsbesparingar. Är man ändå i Göteborg kan man vara effektiv och göra två saker samtidigt.

Att ställa ut på mässan och samtidigt arrangera workshops för målgruppen till Sawtec ser han inte som något större problem:
– Nej, frågan är ju befogad och vi har diskuterat den. Men de flesta av våra medlemsföretag har mer än en representant på plats, så för dem som även ställer ut på mässan gäller det att bemanna upp montern.
– Och för våra gäster är det ju en fördel att dels träffa leverantörer och få en inblick i de senaste tekniska rönen, dels kunna besöka mässan. Vi har lagt programmet så att det ska finnas möjlighet att göra både och.
Sawtec-dagarna består uteslutande av workshops.
– Där har vi inga maskiner, enbart presentationsmaterial. Så för den som blir intresserad och vill se maskinerna i aktion är det bara att gå en trappa ned...

Trä & Teknik är samlingsplatsen i Norden som visar upp och sprider kunskap om träets alla användningsområden. Här möts näringsliv, politiker, leverantörer och akademi för att gemensamt säkra en lönsam framtid inom träindustrin. Trä & Teknik spänner över hela bredden – från skogen, sågverk, produktion, möbelsnickeri och export till att bygga i trä, utvinning av nya material och forskning.

För frågor kontakta:
Stefan Sundqvist, affärsansvarig Trä & Teknik, tfn 031-708 80 71

Svenska Mässan Mässor och Möten AB

2019-01-17
Revolution möter evolution
2019-01-16
INTERCUT och PEMAMEK inleder samarbete i Sverige!Sally R säkrar patent från NASA som ska rena luftenCarsten Ederer ny VD på ebm-papst ABLandskrona först i Skåne med en helelektrifierad stadsbusstrafikABS Wheels är Sveriges mest sökta fälgmärkeNy teknik från Ramboll analyserar vägar med AIStörst i Sverige sedan år 2000!Caverion sköter tekniskt underhåll på E.ON EnergilösningarNy bok förklarar processorientering för allaSkellefteå Airport största regionala flygplatsen 2018Peab Asfalt vinner upphandling för 50 miljoner kronorKG Knutsson AB blir exklusiv partner för WhisperPower i SverigeKvalitet viktigare än pris för svenska bostadsrenoverareFinja satsar på EPS-betong i plastsäck
2019-01-15
Säker fjärråtkomst på fem minuterDachser Sweden tecknar avtal med Volvo CarsProduktionsrekord på Renovas avfallskraft­värmeverk i SävenäsNCC bygger spårvagnsdepå i LundWillhem kan återigen vinna pris för sin serviceRobin Wallenius tar hem årets InfrastipendiumHärjeåns investerar 157 miljoner i elnätetVäxande krav på logistiken – storsatsning på Biltemas centrallager Låg vibrationsnivå och extremt snabb kapning med nya kapskivorTyréns gör strategisk rekrytering inom infrastrukturDahl förstärker ledningen av VVS-divisionenMISAB blir ABT VästFöretagsforskarskolan firar tio år och fortsätter sikta uppåtNy teknik för diabetespatienterZurface etablerar sig i SverigeVolvo Car Sverige förändrar ledningsgruppenNu börjar kärnkraft bli populärt igenNet Insight utsett till Karriärföretag 2019Mattias Wäne blir ny vd på HertzJonas Hernborg ny VD för Elitfönster ABEU ger dispens för att lindra bristen på utsädeDå öppnar nya Rejmes Bil i FalkenbergSveriges Arkitekter har nominerat nyckelfria Ohboy till Bostadspriset 2018Colliers gör uthyrning i BoråsFyra IT-experter tar Webstep till UppsalaStabilotherm AB byter namn till Pergite Outdoor AB och växlar upp den digitala närvaron
2019-01-14
Peab utför mark- och grundläggningsarbeten för nytt värmeverk i UppsalaUniteam storsatsar i StockholmWimab Evenemang ny huvudsponsor till Företagardagarna 2019Sh bygg, sten och anläggning förvärvar EnergigrävarnaNytt affärssystem förenklar kundernas vardagRealgymnasiet i Norrköping satsar på programmerings­vecka för över 200 eleverGeoredundans mellan egna datacenter skapar tryggare kunderTeknikprodukter startar samarbete med PXL SealsFyrfasen Energi vinner upphandling med NP3Secify AB får ny VDBevego välkomnar ny AO-chef för Teknisk Isolering. Smart analysverktyg som förbättrar driften i många branscherNytt rekord för Volkswagen – levererade fler bilar än någonsin tidigareINGO öppnar automatstation i BengtsforsPeter Ervasalo har utsetts till vd för DHL Express Sverige
2019-01-11
Exakt tryckövervakning i anläggningar och rörledningarPeab bygger hyreslägenheter i HelsingborgPanasonic förnyar sitt TOUGHBOOK-kontrakt med telekomjätten Proximus Skanska bygger universitetsbyggnad i Cullowhee, NC, USA för cirka 570 miljoner kronorHär Livestreamar Logistikpodden för framtidens logistik Utökat sortiment av STANLEY FATMAX laseravståndsmätare
Annonser