SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Scania 540 S vinner stort i jämförande test

I höstas deltog Scania i två jämförande lastbilstester i Tyskland, arrangerade av europeiska branschtidningar.
Resultatet från 1000 Punkte Test (1000-poängstestet) och European Truck Challenge (ETC) har nu publicerats och Scanias 540 S vann båda testerna med stor marginal och i konkurrens med ledande konkurrenter.

– Att vinna dessa tester är ännu ett bevis på att Scania är ledande inom vår industri, säger Stefan Dorski, Senior Vice President och Head of Scania Trucks, och fortsätter:

– När oberoende och erfarna journalister bedömer alla relevanta delar av vår produkt enligt vetenskapliga metoder och jämför dessa med andra, är resultatet i högsta grad relevant för potentiella kunder.

1000-poängstestet och ETC är bland de mest etablerade jämförelsetesterna för kommersiella tunga fordon i världen. De anordnas av tysk branschpress och ett flertal erfarna journalister från olika länder deltar. Lastbilarna bedöms på en rad olika områden som rör allt från förarmiljö och ljudnivåer till bilens förmåga på vägarna. Lastbilarna körs också mer än 300 kilometer på olika typer av allmänna vägar, utrustade med kalibrerad bränslemätningsutrustning för att säkerställa den verkliga bränsleförbrukningen med högsta möjliga precision. Varje del poängsätts och bidrar till lastbilens totalresultat.

– Vi belönas med den högsta totalpoängen i båda testen. Men personligen är jag mest stolt över att vår lastbil har den lägsta bränsleförbrukningen samtidigt som vi har den högsta medelhastigheten, säger Dorski.

– Det visar tydligt på Scanias effektivitet som transportmedel. Och det är inte bara våra kunder som har nytta av ett enastående resultat. Det är också ett bidrag i kampen mot klimatförändringar orsakade av CO2-utsläpp.

1000-poängstestet, organiserat av Michael Kern, publiceras i ett flertal branschtidningar, som “Lastauto Omnibus”. ETC, organiserat av Hans-Jürgen Wildhage publiceras i “KFZ Anzeiger” och flera andra tidningar. Deltagarna i 1000-poängstestet, som hölls i oktober 2020 var: Scania 540 S, MAN TGX 18.510 BLS och Mercedes Actros 1853 LS. Deltagarna i ETC-testet i november 2020 var DAF XF 530, Scania 540 S, MAN TGX 18.510 BLS och Mercedes Actros 1853 LS. Alla stora europeiska tillverkare var inbjudna att delta i båda testerna.

För mer information, vänligen kontakta:
Örjan Åslund, Head of Product Affairs, Scania Trucks
Telefon: +46 70 289 83 78, e-post: orjan.aslund@scania.com
Kontaktinformation

Scania CV AB

Postadress

15132 Södertälje
Besöksadress
Vagnmakar­vägen 1
15132 Södertälje
Region
Södertälje
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556084-0976
Grundat: 1962
Anställda: 40286
Välkommen till Scania

Scania är ett globalt företag med försäljning och service i över 100 länder. Vi erbjuder också finansiella tjänster på många marknader, med produktionsenheter i Europa, Sydamerika och Asien.


VÅRA KÄRNVÄRDEN

Våra framgångar bygger på Scanias kärnvärden – kunden först, respekt för individen, eliminering av slöseri, beslutsamhet, laganda och integritet. Kärnvärdena återspeglar vår resa mot en mer hållbar framtid och en roll i ekosystemet samt befäster vår ställning i Volkswagen Truck & Bus. Dessa värderingar kommer även fortsättningsvis att prägla vårt sätt att bedriva en verksamhet som ska göra oss marknadsledande inom hållbara transporter.

SKRÄDDAR- SYDDA LÖSNINGAR

Scanias unika modulära produktsystem, som utvecklats under årtionden, är en av våra viktigaste framgångsfaktorer. Det går hand i hand med vår syn på flexibilitet och utgör själva kärnan i vår affärsmodell.

Kontakter

Scania
08-55381000

Filmer

Åtta procent lägre bränsleförbrukning

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Lantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web