SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Schneider Electric lanserar den globala kunskapsplatt­formen Exchange i Sverige

Tidigare i år lanserade Schneider Electric sin kunskapsplattform Exchange globalt.
Ett digitalt ekosystem där experter, innovatörer, utvecklare och startups kan mötas för att hitta lösningar i frågor gällande hållbarhets- och energiutmaningar. Nu lanseras plattformen i Sverige som utöver branschöverskridande möten även erbjuder tillgångar genom SDK:s, API:er, datauppsättningar och en digital marknadsplats.

Solna, 30 december 2020 – Schneider Electric lanserade tidigare i år Schneider Electric Exchange, världens första branschöverskridande öppna ekosystem dedikerat för lösa dagens och framtidens hållbarhets- och effektiviseringsutmaningar. Schneider Electric Exchange ger utrymme och samarbetsmöjligheter för fler diversierade grupper av kompetens att skapa och skala affärslösningar och hitta nya marknadsvärden. Plattformen tillhandahåller även ett stort nätverk för tillgång till tekniska verktyg och tillgångar för att utveckla, dela och sälja digitala innovationer och IoT-lösningar.

– Vad som differentierar Schneider Electric Exchange är att det sammanför människor från olika branscher och expertområden som alla delar en passion för de stora frågorna inom hållbarhet och energieffektivisering. Plattformen möjliggör ett effektivt samarbete och bidrar till nya typer av interaktioner mellan olika ekosystem samtidigt som allt innehåll, IoT-applikationer, mjukvaror, dataset och verktyg blir tillgängliga för alla, säger Jan Kaihoej, VP Nordic & Baltic Industrial Automation på Schneider Electric.

Med Schneider Electric Exchange kan man:

• Nå en större kundbas på annars svåråtkomliga nya marknader.
• Få tillgång till ett stort bibliotek med resurser som API:er, SDK:s, analytisk data, mjukaru- och datauppsättningar för att förbättra digitala erbjudanden.
• Utnyttja digitala verktyg och expertis för att skala lösningar och snabba på produktutvecklingen.
• Samarbeta via den kraftfulla molnbaserade plattformen för att dela insikter och designer, samt mer effektivt hantera och genomföra projekt.

– Digitaliseringen fortsätter att revolutionera sättet vi arbetar på. Världen kan inte längre fungera i enskilda silos, utan behovet för bättre samarbeten mellan olika kompetensområden har skapat nya möjligheter och lösningar. Schneider Electric Exchange sammanför olika typer av ekosystem av digitala innovatörer och experter, något som möjliggör starkare samverkan, snabbare delning av kunskap och skapande av innovativa lösningar, Jan Kaihoej.

Schneider Electric Exchange drivs genom företagets ekosystem av digitala partners för att accellerera och skala upp sitt innovationsarbete, och erbjuder företag de verktyg som behövs för att använda AI för att lösa verkliga problem. Exempel på partners är Accenture, en global managementbyrå, som utökar möjligheter för användare att skapa anpassade lösningar och utveckla digitala affärsmodeller i ekosystemet. En annan partner är Claroty, en säkerhetsspecialist på OT-infrastrukturer (Operative Technical), som erbjuder sin expertis inom industriell cybersäkerhet och arbetar med företag för att adressera de större digitala risker som integrerade IIOT-lösningar kan innebära.

Läs mer om Schneider Electric Exchange här: https://www.se.com/ww/en/partners/exchange/


Malin Brant-Lundin
Presskontakt
malin.brant-lundin@se.com
073 - 086 56 64

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN