SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Schneider Electric når över hållbarhetsmålen för andra kvartalet 2019

Efter starka genomföranden och resultat av hållbarhetsåtaganden under årets första kvartal har Schneider Electric tagit initiativet att höja ambitionerna ytterligare.
De uppnådda CO₂-besparingsmålen för första halvan av 2019 innebär en besparing på 70 miljoner ton vilket är nästan lika mycket som New Delhis årliga utsläpp. Till 2020 är målet att hjälpa kunderna att spara 120 miljoner ton.

Solna, 13 augusti 2019 – För femte året i rad tillkännager Schneider Electric Global både de ekonomiska resultaten samt utfallet av sina hållbarhetsinitiativ. För varje kvartal publicerar Schneider Electric 21 indikatorer utifrån Schneider Sustainability Impact, ett mätverktyg för att mäta bolagets hållbarhetsåtaganden för 2018 till 2020. Med ett resultat på 6,78 av 10 möjliga under årets andra kvartal är Schneider Electric redan nära att nå sitt årliga mål att under 2019 nå sju av tio målsättningar.

– Efter rekordtidiga World Overshoot Day den 29 juli, då årets resurser redan blivit förbrukade, så är våra hållbarhetsinsatser av särskild angelägenhet. Genom Schneider Sustainability Impact vill vi bidra till ett globalt ekosystem där alla kan dra fördel av säker, pålitlig och grön energi samtidigt som initiativ tas för att uppnå en inkluderande tillväxt. Bland annat är vi stolta över vårt partnerskap med Solar Impulse Foundation där vi hjälper stiftelsen att hitta och accelerera lösningar för att bekämpa klimatförändringarna. Det är ett av initiativen vi åtagit för att närma oss FN:s hållbarhetsmål, säger Gilles Vermot Desroches, global hållbarhetschef på Schneider Electric.

Höjdpunkter bland hållbarhetsåtaganden från Schneider Electric under årets andra kvartalet

Klimat
Sedan första kvartalet förra året har Schneider Electric hjälpt sina kunder att spara 70 miljoner ton CO2 utsläpp genom energieffektiviseringar samt förnyelsebarenergi. Genom att fastställa kvantiteten av utsläppsbesparingar och dess fördelar kan värdet påvisas för kunder och för ekosystemet. Till 2020 är målet att hjälpa kunderna att spara 120 miljoner ton.

Cirkulär ekonomi
Resultaten för Schneider Electrics nollvision för avfallsdeponier fortsätter att överträffas. Totalt har initiativet Towards Zero Waste to Landfill (TZWL) upprättat sju nya platser för gruppens arbete under andra kvartalet. För att påskynda omvandlingen vidareutvecklar Schneider Electric sina avfallsprogram till att gå längre än grundläggande återvinning och istället avancera till återanvändnings- och reduceringsinsatser.

Hälsa och rättvisa
På Schneider Electric är det av största vikt att säkerställa att anställda får stöd och verktyg för deras hälsa och välmående. Ambitionen under 2020 är att 90% av de anställda ska ha tillgång till ett program för välmående på arbetsplatsen.

Etiska åtaganden
Bedömningar för strategiska leverantörer görs enligt ISO-standard(ISO26000) inom socialt ansvarstagande, Schneider Electrics ökade sitt medelvärde med 0.5 jämfört med slutet av 2018.Schneider Electric mottog nyligen Ecovadis’ Gold Medal för sitt CSR arbete där de påvisade en av de bästa försörjningskedjorna med ett genomsnitt på 53.4 av 100 möjliga poäng.

Tidigare i år lanserade Schneider Electric även en ny kampanj relaterad till sitt årliga onlinebaserade anti-korruptionsprogram. Målet är att 100% av de anställda inom försäljning, förvärvning och finans varje år ska utbildas inom anti-korruption.

Utveckling
Under första halvåret av 2019 hade Schneider Electrics program Access to Energy en omsättningsökning med 1,42 jämfört med resultaten 2017. Detta kvartal var det främst initiativ i Sydostasien som motiverade de positiva resultaten, bland annat genom försäljningen av Solar Home Systems (solenergikit som kan ge elektricitet till hem). Även försäljningen av undervisningsmaterial till EU:s projekt ”Women entrepreneurship in renewable energies” i Västafrika bidrog till resultaten. Målet med detta projekt är att förse kvinnliga entreprenörer med teknisk undervisning, främst inom fältet solenergi i Mali, Senegal och Niger.

Läs mer om Schneider Electrics hållbarhetsåtaganden under 2019
https://www.schneider-electric.com/en/about-us/sustainability/sustainable-performance/barometer.jsp

Läs mer om Schneider Electric finansiella resultat under 2019:
https://www.schneider-electric.com/ww/en/documents/financial2/2019/07/25-release-half-year-results-2019-tcm50-495952.pdf

För ytterligare information, kontakta:
Malin Brant-Lundin, marknads- och kommunikationschef, malin.brant-lundin@se.com, 073-086 56 64

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd