SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Schneider Electric tilldelade 6 prestigefyllda priser på iF DESIGN AWARD 2020

iF DESIGN AWARD är en designtävling som grundades i Tyskland 1953 och har som mål att uppmärksamma och prisa innovationsrika, estetiska och ansvarstagande produkter och tjänster.
I år tilldelades Schneider Electric hela 6 designpriser, något som återspeglar och bekräftar företagets strategi för innovation och sociala ansvar.

Schneider Electric, ledande inom digital omvandling och energiautomation, belönades med hela 6 stycken designpriser inom kategorin produktdesign på årets iF Design Award. Designtävlingen, som hålls varje år sedan 1953, har en jury som består av världens främsta designexperter. Tillsammans utser juryn de produkter och tjänster som har en utmärkande och exceptionell design utifrån följande fem huvudkriterier:

• Innovation
• Prestanda
• Estetik
• Miljöpåverkan
• Positionering

Under januari 2020 tävlade över 7200 produkter från hela världen i de sju olika kategorierna produkt, förpackning, kommunikation, arkitektur, koncept, servicedesign och UX. Juryn bestod i år av 78 oberoende designexperter.

- Vi är oerhört stolta över att våra produkter har utmärkt sig i en så pass konkurrenskraftig tävling som iF DESIGN AWARD.

Det bekräftar att våra produkters design och säkerhet verkligen sticker ut. Vinsterna speglar även Schneider Electrics ständiga strävan för ett nyskapande som är hållbart för både planeten och samhället i stort, säger Charlie Timmermann, vd Schneider Electric Sverige.

Följande produkter från Schneider Electric vann iF DESIGN AWARDS:
• Mureva arbetslampa LED (arbetsbelysning)
• Unica System+ (bordsenhet med eluttag och USB A+C)
• Mobiya Lite (bärbar LED-lampa som drivs av solceller)
• SpaceLogic (KNX switch)
• AvatarOn (lampknapp)
• SM6 (ställverk för mellanspänning)

Mureva arbetslampa LED var en av de vinnande produkterna och som tog emot iF Gold Awards finaste guldpris som bara delades ut till totalt 75 produkter med följande motivering: Med Mureva arbetslampa har Schneider Electric tagit fram en enkel men samtidigt väldigt imponerande produkt. Dess ram i plast gör produkten lätt men ändå robust nog att skydda lampan och rymma kabeln. En genomgående utmärkt lösning. Mureva arbetslampa är utvecklad för att kunna användas var som helst, när som helst. Den ergonomiska utformningen och färgtemperaturen gör Mureva LED arbetslampor till en smidig och ljuseffektiv lösning för arbetsplatser såväl som för privat bruk.

Den vinnande produkten bordsenhet S i serien Unica System+ är mycket enkel och användbar. Den kan användas både i hemmet eller på kontoret och består av ett eluttag med USB A+C som kläms fast i bordsskivan och kabeln används även till att låsa klämman. Utsidan är klädd med tyg från danska varumärket Kvadrat och finns i två färger, vit med grått tyg samt antracit med grått tyg. Bordsenhet S lanseras senare under året i Sverige.

En annan produkt som tilldelades årets designpris är Mobiya Lite som lanseras först under senare delen av 2020 i Sverige. Det är en lampa som drivs helt och hållet av solceller! Mobiya Lite framtogs för att möta ett behov som finns hos de 3 miljarder människor i världen som saknar tillgång till energi.

Lampan fungerar också som ett bärbart batteri för att ladda mobiltelefonen, är barnsäker och har mångsidiga monteringslägen vilket gör det möjligt att använda den även under tuffare förhållanden.

För ytterligare information, kontakta:
Malin Brant-Lundin, marknads- och kommunikationschef, malin.brant-lundin@se.com, 073-086 56 64

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN