LÖRDAG 25 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sigma Industry East/North AB förvärvar Ignite Utveckling AB

Sigma Industry East/North, offentliggör idag förvärvet av Ignite.
Förvärvet stödjer den växande efterfrågan på tekniska ingenjörstjänster på den svenska marknaden. Ignite, är ett välrenommerat teknikkonsultbolag lokaliserade i Piteå och Luleå som har långerfarenhet av att leverera projekt- och expertutredningar inom gruv-, verkstads- och processindustrin. Sedan starten 2009 har de levererat konsulttjänster inom främst Norra Sverige. Ignites tjänster omfattar i dagsläget mekanisk- och processteknisk konstruktion med tillhörande teknisk dokumentation.

Erik Freese, vd för Sigma Industry East/North: ”Ignite är ett välskött kvalitetsbolag med väsentligt kompetent personal och mycket goda kundreferenser. Förvärvet förstärker Sigmas kompetens och leveransförmåga inom process- och gruvindustrin”

Joachim Jillehed, Regionschef North för Sigma Industry East/North: ”Kompetensen inom Ignite kommer stärka, bredda och komplettera vårt erbjudande till våra kunder. Vi ser oss alla som vinnare då detta följer vår strategi, utvecklar oss, våra medarbetare och våra kunder.”

Ignites ägare Lars Olofsson och Marcus Forsberg: ”Sigma är ett entreprenörsdrivet företag. Att bli en del av Sigma ger oss ännu bättre förutsättningar att ta nästa steg i utvecklingen av vår personal och våra verksamhetsområden. Vi kompletterar varandra och blir starkare tillsammans.”

Sigma Industry East/North AB:
Sigma Industry East/North AB är ett teknikkonsultföretag med verksamheter och kontor från Luleå i norr till Linköping i söder. Sedan starten 2014 har bolaget växt till över 300 anställda. Bolaget har en stabil lönsamhet och omsätter snart 450 MSEK. Bland bolagets kunder återfinns främst ledande svenska industriföretag och andra företag med ett högt teknikinnehåll.

Sigma Industry East/North AB är en del av den växande Sigmakoncernen som har över 4500 anställda i 14 länder. Sigmagruppen är en onoterad koncern som ägs av familjen Dan Olofsson.

Ignite Utveckling AB:
Ignite är ett teknikkonsultföretag som grundades 2009 av Lars Olofsson och Marcus Forsberg. Ignite erbjuder tjänster inom mekanisk konstruktion projektstöd, processteknik och teknisk dokumentation. Företaget har tiotalet medarbetare och kontor i Piteå och Luleå.

För ytterligare information kontakta
Joachim Jillehed, regionschef North Sigma Industry East /North AB, +46 70 266 14 00
Erik Freese, vd Sigma Industry East/North AB, +46 70 541 81 77

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser