SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Siljum levererar jätteplogar till Arlanda

Redskapstillverkaren Siljum i Bygdsiljum har levererat fyra plogar av flaggskeppsmodellen Multiplog 5000 X-Line till Swedavia för snöröjning på Arlanda flygplats.
– Vi är mycket glada över att Swedavia har valt att investera i vår allra största Multiplog 5000 X-Line. Modellen har högsta möjliga kapacitet, tack vare sina rörliga sidovingar och maxbredden på hela 5,5 meter. Den passar mycket väl in på den typ av plogning som utförs på Arlanda, säger Siljums VD Alf Spets.

Siljum tillverkar redskap till hjullastare, traktorer, entreprenadmaskiner och andra redskapsbärare. Företagets skopor, plogar och övriga redskap används till arbeten inom gatu- och vägunderhåll, anläggning och entreprenad.

De första två plogarna köpte Swedavia redan förra säsongen. – Inför den här vintern beställdes ytterligare två plogar som levererades i mitten av oktober, berättar Alf.

Swedavia äger, driver och utvecklar basutbudet av flygplatser i Sverige och en del av uppdraget är att göra arbetet säkert för flygföretag och markoperatörer. På Arlanda kommer Siljums plogar att användas för snöröjning vid terminaler, gater, vissa hangarer och tillfartsvägar. Många gånger sker plogningen nära flygplanen där det är trångt och där många servicefordon och människor rör sig.

– Multiplogarna är robusta och sidovingarna gör dem smidiga och precisa samtidigt som de kan förflytta stora snömängder. Plogarna hanterar breda ytor likaväl som de tar sig igenom trånga utrymmen med bibehållen plogkapacitet, berättar Alf.

– På en flygplats kan det vara stora mängder snö under långa sträckor som ska flyttas. Med en vanlig plog läggs snön åt sidan. Med en Multiplog kan plogen formas som ett U för att effektivt få ut snön från gaterna där den inte är i vägen.

– Multiplogens vingar går dessutom att vika bakåt vilket ger ännu bättre egenskaper där det är trångt eller att bredden inte behövs. Hela ekipagets totallängd blir kompakt och sikten maximal.

En annan fördel är det minskade slitaget. – Multiplogen har ett flytläge vilket innebär att de tre plogbladen kan ploga på olika höjdnivåer samtidigt. Det gör också att plogen kan tiltas vilket reducerar slitaget på skären, underlaget och minskar risken för skador, exempelvis på den nedfällda flygplatsbelysningen i marken, berättar Alf Spets.

Multiplog 5000 X-Line är den största modellen i Multiplogs-familjen. Siljum erbjuder tre storlekar inom X-Line-programmet, 4000 X-Line, 4500 X-Line och 5000 X-Line. En Multiplog används på hjullastare som redskapsbärare.

För mer information, kontakta: Alf Spets, VD för Siljum: 0914-52 01 07

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN