SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skanska bygger bostäder åt SGS Studentbostäder i Göteborg för 385 miljoner kronor

Skanska har fått i uppdrag av SGS Studentbostäder att bygga 327 studentbostäder och en förskola med sex avdelningar i centrala Göteborg.
Uppdraget är värt cirka 385 miljoner kronor, vilket inräknas i orderingången för Skanska Sverige för andra kvartalet 2019.

Studentbostäderna byggs i stadsdelen Sandarna och det rör sig om sex hus, mellan sju och åtta våningar höga, omfattande 22 000 kvadratmeter.

– Det är mycket glädjande att vi får genomföra detta byggprojekt åt SGS Studentbostäder. Vi har fört samtal under flera år om möjligheten att tillsammans skapa attraktiva studentbostäder och nu har vi landat i denna överenskommelse, vilket känns väldigt bra, säger Mikael Hammarfjord, distriktschef, Skanska Sverige AB.

Efterfrågan på studentbostäder är hög i Göteborg, liksom i de flesta universitetsstäder. Idag saknas det cirka 7 000 studentbostäder i Göteborg.

– Att nu kunna beställa byggnationen av 327 lägenheter av Skanska känns väldigt positivt för att uppnå vårt mål om att bygga 800 lägenheter under en femårsperiod, säger Magnus Bonander Fastighetschef på SGS Studentbostäder.

Byggnadsarbetena påbörjas i augusti 2019 och husen ska stå färdiga för inflyttning under 2022.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 67 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15 500 anställda under 2018.

För ytterligare information kontakta:

Mikael Hammarfjord, distriktschef, Skanska Sverige, tel 010-448 05 55

Per-Anders Ericsson, regionchef, Skanska Sverige, tel 010-448 41 10

Jakob Birkeland, presschef, Skanska AB, tel 010-449 19 57

Direktlinje för media, tel 010-448 88 99
Kontaktinformation
Postadress

11251 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556000-4615
Grundat: 1897
Anställda: 42903
Välkommen till Skanska

Våra värderingar

Våra värderingar beskriver hur vi beter oss. De stödjer vårt löfte att bygga ett bättre samhälle och vägleder oss i vårt agerande.
Värna om livet

Vi bryr oss om både människor och miljön. Vi arbetar säkert, eller inte alls. Vi går aldrig förbi om vi ser någon agera riskfyllt. Vi främjar hälsa och välbefinnande. Vi tar initiativ till gröna lösningar och strävar efter minimal miljöpåverkan. Vi tar ansvar gentemot kommande generationer.

Läs mer om hur Skanska arbetar med säkerhet och hållbarhet.
Agera etiskt och öppet

Vi gör affärer med en hög nivå av integritet och transparens. Vi lever i enlighet med vår uppförandekod och accepterar inga genvägar. Vi är måna om ett arbetsklimat där alla får komma till tals.

Läs mer om hur Skanska arbetar med etik.
Bli bättre – tillsammans

Vi strävar efter att hela tiden bli bättre på det vi gör. Vi är en lärande organisation och delar gärna med oss av vår kunskap. Vi bygger ett Skanska-team tillsammans med våra kunder, samarbetspartners och de samhällen där vi verkar. Vi drar nytta av mångfald för att leverera bästa tänkbara lösning. Vi främjar en inkluderande arbetskultur som präglas av förtroende och respekt för varandra.

Läs mer om Skanskas arbete med mångfald.
Vid kundens sida

Vi hjälper våra kunder att nå framgång. Vi strävar efter att förstå behoven hos våra kunder och deras kunder. Vi finns här för att hjälpa våra kunder att göra sina visioner till verklighet.

Kontakter

Edvard Lind
Presschef
-

Filmer

Skanska presenterar: Ingenjörer

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN