SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skapar världens första virtuella sviktmottagning

Ökar tryggheten för patienterna
Nu presenteras en helt ny lösning som ska underlätta och förbättra vården av hjärtsviktssjuka patienter; världens första virtuella sviktmottagning.

– Detta ökar tryggheten för patienterna och minskar arbetsbördan för vårdpersonalen, säger Inger Hagerman, leg. läkare, kardiolog samt styrelseledamot i CareLigo/Optilogg.

Runt 250 000 svenskar lever i dag med folksjukdomen hjärtsvikt. Idén till den virtuella mottagningen är sprungen ur problemet att hjärtsviktssjuka ofta har svårt att komma i kontakt med specialiserad vårdpersonal när det uppstår ett plötsligt behov, eftersom telefon- och besökstider ofta inte räcker till.

Genom att istället skapa en virtuell mottagning som både patienter och regionens hjärtsviktsspecialister är anslutna till, kan patienterna snabbt få hjälp via chatt eller telefon alla veckodagar. När specialisterna samlat kan ta hand om regionens patienter istället för att ha separata telefontider, ökar tillgängligheten för patienterna samtidigt som arbetsbördan minskar för vårdpersonalen. Patienten ges fortfarande möjlighet att träffa sin ordinarie läkare på fysiska besök när det finns behov.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera världens första virtuella sviktmottagning som underlättar både för patienter och vårdpersonal. Patienten har alltid någonstans att vända sig för hjälp och råd vilket ökar tryggheten, säger Inger Hagerman.

Bakom lösningen finns dels vårdbolaget CareLigo, som utvecklat det kliniskt bevisade hjärtsviktshjälpmedlet Optilogg, samt MedTech-bolaget Strikersoft. För patientens del räcker det att ha hjälpmedlet Optilogg hemma och koppla upp det till den virtuella mottagningen. På så sätt kan patienten få snabb hjälp och vårdpersonalen direkt följa den individuella hjärtsviktsdatan som samlas in via Optilogg.

Den virtuella sviktmottagningen presenterades den 24 maj för publik på stora scenen på eHälsomötet Vitalis.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-27
Nordbygg planerar långsiktigt Samarbete vid byggnation i Boden.7 av 10 företag har otillräcklig kompetens
2024-05-24
Optiska mätsystem för modern industriFramstående svetsmetoder & maskiner Effektivitet och precision med vertikala svarvarMaximal flexibilitet för din säkerhetFörstärk arbetsplatsen med ruggade laptops
2024-05-23
Installationstestning som den borde varaNödstopp – Med belyst statusindikationProduktnyheter som måste upplevasAllt du behöver veta om hydraulhammareEtt viktigt verktyg för varje lyftbehov
2024-05-22
Skapa balkar och hela stommar i 3DNyanställda tjejer på SkrotSmart i TrollhättanMissa inte vår senaste nyhet!Hos DynaMate är mät­skalorna i trygga händerVakuumpumpars roll i moderna industrier
2024-05-21
Framtidens industrimaskiner Bli en luftens hjälteDamaskus Maskinskydd är involverad Scania öppnar för order Närproducerat i norr