SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skyltmax – ett 100% klimatkompenserat företag!

Skyltmax är först i skyltbranschen med att klimatkompensera för hela sin verksamhet!
För drygt två år sedan valde e-handelsföretaget att lägga upp en klimatstrategi för att minska sin klimatpåverkan. Skyltmax har därmed beräknat, reducerat och kompenserat för sina koldioxidutsläpp.

E-handelsföretaget Skyltmax.se erbjuder sedan 2008 skyltar som kan designas och beställas direkt på deras hemsida. Verksamheten är baserad i Landvetter och härifrån tillverkas och skickas skyltar till kunder världen över.

Nu kan Skyltmax kalla sig en 100% klimatkompenserad verksamhet och med det har ett stort mål uppnåtts, menar Skyltmax VD, John Eskilsson.

– Vi som ett tillverkande e-handelsföretag är medvetna om att vi har en påverkan på klimatet och det vill vi ta ansvar för. Vi är stolta över det arbete vi har genomfört som gör att vi nu kan kalla oss ett 100% klimatkompenserat företag. Det har varit ett stort mål för oss, men det är bara början på vårt arbete. Nu har vi som mål att varje år framöver vidta åtgärder som gör att vi minskar vår totala koldioxidpåverkan per omsatt krona.

Skyltmax klimatarbete innebär att man beräknar alla sina koldioxidutsläpp, i nästa steg arbetar för att minska dessa och till sist kompenserar för de utsläpp som man inte kan reducera. Skyltmax arbete mot att bli ett klimatkompenserat företag påbörjades för drygt två år sedan. Företaget har tagit hjälp av Tricorona Climate Partner för att beräkna sina totala utsläpp och har därefter kunnat arbeta efter en åtgärdsplan. För att beräkna och rapportera sina utsläpp har Skyltmax följt den internationella standarden, GHG-protokollet. Ulrika Rosén, hållbarhetsansvarig på Skyltmax menar att det krävs både tid och seriöst engagemang för att kartlägga alla utsläpp inom företaget.

– Vi är stolta över att vara först i branschen med att bli ett 100% klimatkompenserat företag. Det är ett gediget arbete vi har utfört där vi har granskat och mätt alla våra utsläpp genom hela verksamheten, både direkta och indirekta. Det inkluderar allt från tillverkningsprocessen, transporteroch skyltmaterialet till hur våra medarbetare tar sig till jobbet. Allt tas med i beräkningarna.

Exempel på åtgärder som Skyltmax vidtagit för att minska sin klimatpåverkan är att installera 200 solpaneler på fastigheten, man har effektiviserat energianvändningen i lokalen och fastigheten har blivit certifierad med GreenBuilding. Det satsas också på nya klimatsmarta material, det första miljövänliga materialet bestående av kvalitetskartong med träfiberkärna lanserades i januari förra året. Skyltmax klimatkompenserar därefter för sina utsläpp genom ett certifierat skogsprojekt i Panama.

– Att klimatkompensera innebär att vi finansierar ett projekt utanför vår verksamhet som binder lika mycket koldioxid som vi själva släpper ut. Vi kompenserar genom det skogsbevarande projektet Tropical Mix i Panama. Vi har valt att binda 10% mer koldioxid än vad vi beräknat för att även ha en felmarginal, vi klimatkompenserar alltså 110%. Våra beräknade utsläpp under senaste bokslutsår uppgick till 862 ton koldioxid. Det innebär att vi binder 948 ton koldioxid, säger Ulrika Rosén.

Läs mer om Skyltmax klimatarbete här.

För mer information om företagets klimatarbete, kontakta:
Ulrika Rosén, hållbarhetsansvarig, SignMax AB
E-post: ulrika@skyltmax.se
Telefon: 0733856208
Kontaktinformation
Postadress
Fläskebo­vägen 5
43891 Landvetter
Region
Härryda
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556756-8760
Grundat: 2008
Anställda: 60
Designa din egen skylt online eller kontakta oss för en kostnadsfri offert. Vi erbjuder skyltar och prints av alla möjliga slag, helt enligt dina behov och önskningar.

Hos oss kan du beställa både som privatperson och företag. Vårt främsta mål är att du ska hitta det du söker, oavsett det handlar om en skylt eller hundra.

Kontakta oss om du behöver tips och råd, har frågor, önskar en offert eller vill ha hjälp med att lägga en beställning. Det går naturligtvis bra att själv utforma egna skyltar direkt i vårt designverktyg, Skyltomaten!

Kontakter

Anna-Lotta Karlsson
031448178

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN