SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skyltmax börjar tillverka skyddsvisir som skänks till vården

Skylttillverkaren Skyltmax.se börjar tillverka skyddsvisir till vården. Företagets anställda går ihop för att hjälpa till i krisen och Skyltmax räknar med att kunna skänka 3000 skyddsvisir i en första omgång till vårdpersonal runt om i landet.
E-handlaren och skylttillverkaren Skyltmax.se vill hjälpa till i den rådande covid-19-krisen och börjar tillverka skyddsvisir som är en bristvara i många delar av landet. I Landvetter sker nu både tillverkning av skyltar och skyddsvisir och många är involverade i processen. En del av företagets anställda ställer upp och ska använda sin permitterade tid för att tillverka, montera och skicka visiren.

Skyltmax VD, John Eskilsson, såg möjligheten till att producera skyddsvisir på plats, i den egna lokalen, och menar att initiativet tagits emot väl:

– Vi har nu tagit fram en prototyp på skyddsvisir som är enkel och funktionell. Just nu testas den av vänner inom vården som jobbar med coronasmittade patienter, detta för att säkerställa att visiret fyller sin funktion och se om det finns förbättringar att göra. Den största utmaningen har varit att få tag på material till visiren, det börjar bli en bristvara. Men vi har nu lyckats lägga en order på ett material som skickas från Tyskland. Detta material ska räcka till 3000 visir som vi hoppas kunna tillverka på tre veckor.

Skyltmax tar hjälp av sina industriella skärmaskiner för att skära ut plasten som sedan monteras ihop med en självhäftande skumgummilist samt ett resårband och blir då till färdiga visir.

– Denna modell har blivit vanlig bland alla de företag som nu ställer om och hjälper till att tillverka skyddsvisir till vården, fortsätter John.

Att medarbetare hjälps åt och ställer upp frivilligt väntas resultera i att företaget ska kunna förse vårdpersonal med 1000 skyddsvisir per vecka.

– Det är tack vare våra engagerade medarbetare som vi kan genomföra detta projekt. Vi försöker gemensamt ta ansvar i samhället och bidra med det vi kan göra för att sjukvårdspersonalen ska ha de förutsättningar som krävs för att hantera krisen. Det är dom som gör det viktigaste jobbet i samhället just nu, avslutar John.

För mer information kontakta:
Emelie Jansson, Digital marknadsförare på Skyltmax.se
E-post: emelie@skyltmax.se
Kontaktinformation
Postadress
Fläskebo­vägen 5
43891 Landvetter
Region
Härryda
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556756-8760
Grundat: 2008
Anställda: 60
Designa din egen skylt online eller kontakta oss för en kostnadsfri offert. Vi erbjuder skyltar och prints av alla möjliga slag, helt enligt dina behov och önskningar.

Hos oss kan du beställa både som privatperson och företag. Vårt främsta mål är att du ska hitta det du söker, oavsett det handlar om en skylt eller hundra.

Kontakta oss om du behöver tips och råd, har frågor, önskar en offert eller vill ha hjälp med att lägga en beställning. Det går naturligtvis bra att själv utforma egna skyltar direkt i vårt designverktyg, Skyltomaten!

Kontakter

Anna-Lotta Karlsson
031448178

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN