SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snabb omställning till digitalt distansarbete kan bli många företags räddning i Corona-krisen

Under coronatider har IT-bolaget Telavox märkt av en markant efterfrågan på digitala kommunikationslösningar.
Den globala spridningen av Coronaviruset har för många företag gjort behovet av en fungerande digital arbetsplats akut. Hos Telavox märks det tydligt att efterfrågan på digitala samarbetslösningar och växeltjänster hela tiden ökar.
Digitalisering av verksamheten har länge stått högt upp på dagordningen hos de flesta organisationer. Men krisen vi nu befinner oss i innebär att snabb tillgång till digitala lösningar blivit en livsavgörande faktor för många företag.

– På Telavox har vi beslutat att ge all vår personal möjligheten att arbeta hemifrån. Eftersom vi redan använder vår egen produkt var omställningen från kontorsliv till distansarbete snabb och smärtfri för organisationen. Vi vet dock att situationen ser annorlunda ut på många andra håll, och vill i denna svåra situation i möjligaste mån bidra med lösningar och kunskap, säger Viktor Karlsson, VD och grundare.

– Efterfrågan på våra lösningar har ökat markant. Vi har redan hjälpt en rad kunder att snabbt gå från lösningar som kräver fysisk närvaro, till en plattform som gör det möjligt att kommunicera med varandra och med kunder var de anställda än befinner sig. I många fall går det att lösa på bara någon timme, säger Viktor Sandgren, Head of Enterprise Sales på Telavox.

Martin Berg, it-chef på Lime Technologies, konstaterar att Norden ligger långt fram i förhållande till övriga Europa när det gäller den digitala arbetsplatsen.

– I Norden har vi kommit långt med cloudbaserade lösningar och är redan vana vid att jobba på distans. Detta gäller också för Lime Technologies medarbetare i den mån det går beroende på tjänst. Men om vi behöver skicka hem samtliga är det inga problem tack vare Telavox cloudbaserade lösning. IT-avdelningen kan använda och administrera allt på distans och detsamma gäller för vår kundsupport och många andra avdelningar, säger Martin.

Telavox tips för att lyckas med en snabb omställning till distansarbete:
• Välj en gemensam plattform för företagets kommunikation, som innefattar telefonväxel, chatt och videomöten.
• Dela filer och information i molnet, så att alla anställda har tillgång till dem oavsett var de befinner sig.
• Påminn anställda om att ta med sig dator och mobil hem från kontoret, för att vara redo för ändrade direktiv.
• Håll en regelbunden kontakt med ditt team, gärna via video. Att börja dagen med ett gemensamt morgonmöte är en bra rutin.
• Var noga med att kommunicera extra tydligt och att inkludera alla. När information inte längre sprids vid kaffemaskinen gäller det att vara extra noggrann så att allt når fram.
• Uppmuntra flexibilitet, kreativitet och nya lösningar.

Kim Wictorin
PR and- press Manager
PR, press och media
Kim.Wictorin@telavox.com
0720-802524

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN