LÖRDAG 25 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snabba leveranser, hållbarhet och Airmees värdeskapande roll

Det är en helt vanlig fredag i April, du jäktar ut för att köpa lunch och tillbaka vid skrivbordet känner du hur näsan täpps till, ögonen kliar och nysningar tar fart. Pollen.
Snabbt surfar du in på ett av Sveriges många e-apotek och klickar hem medicin. En dryg timme senare är den värsta reaktionen avhjälpt. Du valde nämligen Airmee som leveransalternativ och kunde med glädje följa din medicin hela vägen fram till ditt kontor.

Detta är det fina med e-handel och Airmee’s snabba hemleveranser. Snabbt, smidigt och enkelt!

Men vilken kostnad har våra e-handels leveranser på miljön?
Klimatförändringar och föroreningar är några av världens mest framträdande utmaningar. Transport- och logistiksektorn står som primär källa för utsläpp av växthusgaser. Enligt initiativet “Fossil free Stockholm by 2040” står transportsektorn för 44 % av alla koldioxidutsläpp i Stockholm. Samtidigt växer antal E-handeln explosionsartat. Under 2018 shoppade vi svenskar loss för hisnande 92.8 miljarder kronor och tillväxten förväntas ligga runt 18% under 2019 (Postnords rapport E-handel i Norden 2018).

Vårt uppdrag
Airmee har tagit sig an utmaningen att minska vårt ekologiska fotavtryck – utan att kompromissa på snabbheten och bekvämligheten i leveranser som dagens medvetna storstadskonsumenter kräver.

I Ny Teknik berättar grundarna Julian Lee och Adrian Prelipcean om hur Airmee´s resa började;

“Bolaget grundades 2016 av Julian Lee, utbildad på Handelshögskolan i Stockholm, och Adrian Prelipcean, tidigare doktor i systemanalys och ekonomi vid KTH. Julian Lee har bott i flera storstäder i USA och Asien, och hade fått en idé om att stadstransporter borde kunna göras smartare.

– Jag såg kaoset med föroreningar och tung trafik som följd, och tänkte: ”Det här borde man kunna göra åt något åt”, säger han.

Vid den tidpunkten på KTH var Adrian Prelipcean med och utvecklade en Android-app som använder maskininlärning för att mäta hur folk rör sig i stadsmiljöer, samt vilka faktorer som påverkar människoflöden i städer:

– Det blev till slut ett system som är helt open source, med öppen källkod, och som används av flera forskningsinstitut i dag. Jag träffade Julian Lee i Kista, och han hade en idé om ett slags Uber för leveranser. Det ledde till att vi startade Airmee, och sedan byggde jag ett helt nytt system från grunden, säger Adrian Prelipcean, teknisk chef hos Airmee.

Läs hela artikeln här: www.nyteknik.se/premium/airmees-smarta-algoritmer-ska-knacka-postnord-6953820

Värdeskapande på flera nivåer
Idag är Airmee ett team på 16 personer med ett väldigt tydligt uppdrag. Vi erbjuder storstadskonsumenter den absolut bästa leveransupplevelsen med minsta möjliga kostnad för miljön. Våra kunder, e-handlare och butiker, är katalysatorer.

Det medvetna valet
Idag finns Airmee hos 150-tals butiker och e-handlare i Stockholm, Göteborg och Malmö. Håll utkik efter Airmee nästa gång du väljer leveransmetod.

Bra för dig idag, bättre för oss alla imorgon.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser