FREDAG 23 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snabba leveranser, hållbarhet och Airmees värdeskapande roll

Det är en helt vanlig fredag i April, du jäktar ut för att köpa lunch och tillbaka vid skrivbordet känner du hur näsan täpps till, ögonen kliar och nysningar tar fart. Pollen.
Snabbt surfar du in på ett av Sveriges många e-apotek och klickar hem medicin. En dryg timme senare är den värsta reaktionen avhjälpt. Du valde nämligen Airmee som leveransalternativ och kunde med glädje följa din medicin hela vägen fram till ditt kontor.

Detta är det fina med e-handel och Airmee’s snabba hemleveranser. Snabbt, smidigt och enkelt!

Men vilken kostnad har våra e-handels leveranser på miljön?
Klimatförändringar och föroreningar är några av världens mest framträdande utmaningar. Transport- och logistiksektorn står som primär källa för utsläpp av växthusgaser. Enligt initiativet “Fossil free Stockholm by 2040” står transportsektorn för 44 % av alla koldioxidutsläpp i Stockholm. Samtidigt växer antal E-handeln explosionsartat. Under 2018 shoppade vi svenskar loss för hisnande 92.8 miljarder kronor och tillväxten förväntas ligga runt 18% under 2019 (Postnords rapport E-handel i Norden 2018).

Vårt uppdrag
Airmee har tagit sig an utmaningen att minska vårt ekologiska fotavtryck – utan att kompromissa på snabbheten och bekvämligheten i leveranser som dagens medvetna storstadskonsumenter kräver.

I Ny Teknik berättar grundarna Julian Lee och Adrian Prelipcean om hur Airmee´s resa började;

“Bolaget grundades 2016 av Julian Lee, utbildad på Handelshögskolan i Stockholm, och Adrian Prelipcean, tidigare doktor i systemanalys och ekonomi vid KTH. Julian Lee har bott i flera storstäder i USA och Asien, och hade fått en idé om att stadstransporter borde kunna göras smartare.

– Jag såg kaoset med föroreningar och tung trafik som följd, och tänkte: ”Det här borde man kunna göra åt något åt”, säger han.

Vid den tidpunkten på KTH var Adrian Prelipcean med och utvecklade en Android-app som använder maskininlärning för att mäta hur folk rör sig i stadsmiljöer, samt vilka faktorer som påverkar människoflöden i städer:

– Det blev till slut ett system som är helt open source, med öppen källkod, och som används av flera forskningsinstitut i dag. Jag träffade Julian Lee i Kista, och han hade en idé om ett slags Uber för leveranser. Det ledde till att vi startade Airmee, och sedan byggde jag ett helt nytt system från grunden, säger Adrian Prelipcean, teknisk chef hos Airmee.

Läs hela artikeln här: www.nyteknik.se/premium/airmees-smarta-algoritmer-ska-knacka-postnord-6953820

Värdeskapande på flera nivåer
Idag är Airmee ett team på 16 personer med ett väldigt tydligt uppdrag. Vi erbjuder storstadskonsumenter den absolut bästa leveransupplevelsen med minsta möjliga kostnad för miljön. Våra kunder, e-handlare och butiker, är katalysatorer.

Det medvetna valet
Idag finns Airmee hos 150-tals butiker och e-handlare i Stockholm, Göteborg och Malmö. Håll utkik efter Airmee nästa gång du väljer leveransmetod.

Bra för dig idag, bättre för oss alla imorgon.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-19
Hydroscand breddar sortimentet med ny pneumatisk PA-T-slangNya höjder i sikte när Christer Ohlsson lämnar VD-posten i Ohlssons ABVisma ökar takten inom Business intelligence genom sammanslagning av Visma bWise och OptivasysFinalisterna för Årets Hållbarhetsinitiativ 2019 klara
2019-08-16
Storbritanniens största leverantör av dryckesdispensers väljer robusta TOUGHBOOK-handdatorer Hexagon Production Software visar hur virtuell och verklig produktion kan kombineras under EMO2019. Ejendals ny huvudleverantör till bygghandelskedjan Optimera Nu startar biogasleveranserna i OdensbackenAPM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports Storsatsning med fokus på transportbilar på Load Up North i UmeåMaskiner för en miljon stals från byggarbetsplats i Jönköping – återfanns i HelsingborgGPA levererade till den nya avloppsledningen mellan Bua och Varberg
2019-08-13
Bra mix av mässbesökare ger affärerSchneider Electric når över hållbarhetsmålen för andra kvartalet 2019NCC bygger 65 bostadsrätter i ÄngelholmLaserrök – ett mycket hälsofarligt ämneNordens ledande Fastighetsmässor sedan 2009 är tillbaka till GöteborgHyundai kopplar upp nya modeller med Bluelink® Connected Car ServicesRobotar lockar rekordpublik till Tekniska – dubblade besökarsiffror för juli
Annonser