SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Solid leverantör till en expansiv byggindustri

Joma AB är marknadsledande inom byggbeslag och skalmursprodukter och är baserade i Målskog några kilometer från Gnosjö. I en växande fas väljer de Göhlins som helhetsleverantör av sina industriförnödenheter. - Smidigheten och servicen gör Göhlins till vårt val! säger Gustaf Josefsson på Joma.
I en slänt med utsikt över sjön Hären ligger Jomas 17 000 kvadratmeter stora fabrik. Här arbetar 50 personer, varav 37 i produktionen.

Försäljningen är till 90–95% till byggbranschen. Sortimentet av beslag är så gott som komplett, och består av bland annat balkskor och vinkelbeslag som används för att binda ihop träbalkar med pelare, betong eller rentav andra träbalkar. Allt för en stabil byggkonstruktion.

Men det stora sortimentet till trots är många av Jomas produkter i många fall dolda i slutprodukten – men ändå otroligt viktiga. Exempelvis behöver en tegelvägg förankras till den bakomliggande stommen för att stå emot vindar och även för stabiliseras mot sin egen tyngd. Förankringen sker med så kallade murkramlor. Kusinerna Alexander och Gustaf Josefsson berättar mer:

- Åker du förbi ett husbygge där man teglat halva tegelväggen så ser man att på den andra halvan har kramlorna redan monterats, förklarar Alexander. - Det ser ut som att det hänger ut trådbitar och då är det nästan säkert våra produkter.

- Och ser du dem fortfarande när väggen är färdig har de fuskat, skrattar Gustaf.

De båda tillhör den tredje generationen Josefsson i det nästan 80 år gamla familjeföretaget. Farfar Gunnar började med att tillverka gem som första svenska tillverkare. Det började i ett skjul i en annan del av Målskog och fortsatte senare i källaren i det vita tegelhuset som idag står nedanför den nuvarande fabriken.

Gällande fabriken och produktionen har man de senaste fem året arbetat mer och mer mot ett utvecklat miljötänk. Bland annat har man solceller på fabrikens tak, vilket gör att man kan producera sin egna el. Gustaf märker också att miljöpåverkan blir en viktig faktor i affärerna. - Våra kunder kräver allt mer och mer att till exempel materialet vi gör våra produkter av ska vara framställt med grön el.

Ett företag som Joma behöver en pålitlig leverantör av industriförnödenheter så som handverktyg, arbetskläder med mera. En helhetslösning har man funnit i Göhlins. – På våra olika avdelningar görs det enkelt egna inköpslistor på Göhlins webbshop, berättar Gustaf. – Då vet de att de får det just de avdelningarna verkligen behöver!

Leveranserna sker därefter med Göhlins budbil, som kör turer förbi Målskog varje dag. - Vi har stor nytta av att veta att budbilarna kommer senast dagen efter med det man beställt, säger Gustaf.

- Det finns också så mycket på lager – behöver vi något som inte finns på webbens sortiment så kan vi lika lätt ringa och Göhlins löser det ändå, fyller Alexander i.

Likt Göhlins bär Joma de vanliga kännetecknen hos ett familjeföretag. Tillsammans med den välkända Gnosjöandan skapas flera styrkor. – Många häromkring är ju familjeföretag och det känns bra att handla lokalt med dessa. Man vet ju att man inte blir anonym utan man bygger en betydligt närmare relation och med mer personliga kontakter, säger Gustaf. – Sen är många man pratar med trötta på de större tungrodda organisationerna och de drar som en lättnadens suck när de förstår att vi är ett flexibelt familjeföretag.

Tillsammans med Joma och flera andra kunder ser vi på Göhlins fram emot att stärka Gnosjöandan genom fortsatt personlig kontakt, snabba leveranser och ett stort utbud!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-10
Proton Technology blir nu Cotec LabsFem skäl att automat­isera avtalsskrivandetFortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsaDoxas styrelseordförande avböjer omval
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
2024-04-03
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo