TISDAG 19 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sopra Steria öppnar nytt kontor i Östersund

Som en del av sin expansion i Sverige och Norden öppnar Sopra Steria nu ett nytt regionkontor i Östersund.
Nyckelperson i etableringen är den före detta Kentor-profilen Tobias Classon, som nu återvänder hem, men i rollen som chef för Region Norr.

Sopra Sterias tillväxtresa i Sverige har tagit rejäl fart under 2018. Bara under årets sex första månader har fler än 100 nya medarbetare rekryterats – de flesta till huvudkontoret i Stockholm, men även till kontoret i Göteborg. Flera nya uppdragsgivare och spännande projekt har också kommit in.
Genom etableringen av det nya regionkontoret i Östersund får Sopra Steria ytterligare resurser och kan ta sig an fler uppdrag.

Regionchefen Tobbe Classon började på dåvarande Kentor (som köptes upp av Sopra Steria) redan 2007 och har nu efter en kortare sejour som avdelningschef inom offentlig sektor tagit steget tillbaka till konsultbranschen.

- När möjligheten att ta ansvar för Sopra Sterias etablering i norra Sverige kom tvekade jag aldrig, berättar Tobbe Classon. Jag och min familj flyttade från Stockholm till Östersund för något år sedan och vi trivs väldigt bra med livet här – men jag tvingades ganska snart erkänna för mig själv att jag saknade samarbetet, kulturen och dynamiken med kollegorna från det som idag är Sopra Steria. Därför kändes det helt naturligt att omedelbart tacka ja när företagsledningen tog kontakt och undrade om jag kunde tänka mig att bli en del av ett nytt regionkontor.

Tobbe berättar vidare om planerna för regionkontoret:

- Vi siktar på att ganska snabbt bli ett kontor med cirka 20 medarbetare – sedan får vi se hur utvecklingen blir. Det finns ingen övre gräns. Vi kommer naturligtvis att försöka attrahera lokala talanger, men jag kan faktiskt föreställa mig att det finns en och annan Stockholmare som kan tänka sig att göra samma livsförändring som jag en gång gjorde. Jag ser det som en ynnest att både kunna ha kakan och äta den. Med det menar jag att jag får tid med familj och fritid samtidigt som jag känner att jag får bidra till samhället genom kvalificerat arbete inom ett område som jag verkligen brinner för – digital transformation.

Fredrik Arbman, VD på Sopra Steria i Sverige, kommenterar etableringen i Östersund:

- Nyckeln till satsningen i Östersund är i många delar knuten till Tobbe som person. Hans resa inom vårt bolag är inspirerande på många olika sätt. Han började här som utvecklare för mer än tio år sedan och har sedan dess vuxit till att bli en oerhört omtyckt och populär konsult och ledare, både internt och externt. När vi fick möjlighet att anställa honom på nytt jublades det här på kontoret.

- Jag vill samtidigt poängtera att den här satsningen är ”typiskt Sopra Steria”. Just det här engagemanget och entreprenörskraften som Tobbe alltid visat är något som kännetecknar oss och som vi verkligen bejakar. När du får en idé är grundinställningen alltid positiv: vi testar, stöttar, vi backar upp, och vi har resurserna som gör att det blir möjligt.

Just resurser är något som även Tobbe Classon tar upp när han beskriver framtiden för Sopra Sterias nya regionkontor.

- Så här är det. Jag lämnade ”lilla” Kentor och kom tillbaka till Sopra Steria – en internationell koncern med 42 000 medarbetare - och en av de globala ledarna inom digital transformation. Bara tanken att få erbjuda den enorma kraften och kompetensen till potentiella uppdragsgivare i Östersund, Sundsvall och norrut… Det känns oerhört entusiasmerande.

- Vi på kontoret kommer naturligtvis att bidra med vår kapacitet som någon form av ”near-shoring” i projekt som drivs från Stockholm, men det är också viktigt att vi blir en del av framtiden för näringsliv och offentlig sektor här i norr. Vi är här för att stanna.

Monica Forsberg
Head of Marketing & Communication Sopra Steria i Sverige
Marknad och kommunikation - Sverige
monica.forsberg@kentor.se
+46 70 896 50 61
2019-02-14
Global konkurrens i digitaliseringBASF lanserar ny digital plattform för byggindustrinNy vibrationsövervakning på pappersmaskin i HallstavikIKEA investerar i en av världens största vindkraftsparkerMarkant ökning av kvinnliga forskare inom produktionsteknikFokus på inkluderande och jämställd arbetsplats på Personal & Chef
2019-02-13
Ny Forrester-rapport: 69% av företagen är missnöjda med sitt molnbaserade kundvårdssystem Indikera maskinens statusStationschef till Luleå (Krossvägen)Peab bygger bostäder och galleria i FalkenbergHur utreder man klagomål på inomhusklimatet? Framgångsrik jobbmässa för unga på Svenska MässanStrands i nytt samarbete – med rallystjärnaParker Hannifin lanserar externt övervakad pneumatisk säkerhetsventil för nödstopp och systemfelEngcons slanglösa modulsystem och högflödessvivel är klara för serieleveransROBOYAGI - Klassledande robotprestanda från RYOBI Focus Nordic går på djupet med ny drönaragenturStarkt resultat för Fortnox 2018BMW M tar mark med helt nya X-modellerTekniska museet och Stora Enso bygger Stockholms smartaste byggnad i träStark rekrytering till Assemblin ElNy skräddarsydd vuxenutbildning öppnar för jobb inom industrinRenault F1 Team – 2019Varning: ta det lugnt på sportlovsvägarnaRebl Industries flyttar in i Gothia Science Park
2019-02-12
Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektornStororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?Kraftigt förbättrade parametrar för hållbara transporterNy utmärkelse för skogsvård delas ut på SkogsElmia 100 % förnybar energi till Wibax terminalerNy vd för Förpacknings- och TidningsinsamlingenUpplands Motor har utsetts till årets återförsäljare av elbilarHållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildningSvenske Erik Johansson är ny BMW Motorsport Junior 2019IT och ”Enterprise Mobility” i byggbransch och infrastruktur
Annonser