FREDAG 16 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sopra Steria öppnar nytt kontor i Östersund

Som en del av sin expansion i Sverige och Norden öppnar Sopra Steria nu ett nytt regionkontor i Östersund.
Nyckelperson i etableringen är den före detta Kentor-profilen Tobias Classon, som nu återvänder hem, men i rollen som chef för Region Norr.

Sopra Sterias tillväxtresa i Sverige har tagit rejäl fart under 2018. Bara under årets sex första månader har fler än 100 nya medarbetare rekryterats – de flesta till huvudkontoret i Stockholm, men även till kontoret i Göteborg. Flera nya uppdragsgivare och spännande projekt har också kommit in.
Genom etableringen av det nya regionkontoret i Östersund får Sopra Steria ytterligare resurser och kan ta sig an fler uppdrag.

Regionchefen Tobbe Classon började på dåvarande Kentor (som köptes upp av Sopra Steria) redan 2007 och har nu efter en kortare sejour som avdelningschef inom offentlig sektor tagit steget tillbaka till konsultbranschen.

- När möjligheten att ta ansvar för Sopra Sterias etablering i norra Sverige kom tvekade jag aldrig, berättar Tobbe Classon. Jag och min familj flyttade från Stockholm till Östersund för något år sedan och vi trivs väldigt bra med livet här – men jag tvingades ganska snart erkänna för mig själv att jag saknade samarbetet, kulturen och dynamiken med kollegorna från det som idag är Sopra Steria. Därför kändes det helt naturligt att omedelbart tacka ja när företagsledningen tog kontakt och undrade om jag kunde tänka mig att bli en del av ett nytt regionkontor.

Tobbe berättar vidare om planerna för regionkontoret:

- Vi siktar på att ganska snabbt bli ett kontor med cirka 20 medarbetare – sedan får vi se hur utvecklingen blir. Det finns ingen övre gräns. Vi kommer naturligtvis att försöka attrahera lokala talanger, men jag kan faktiskt föreställa mig att det finns en och annan Stockholmare som kan tänka sig att göra samma livsförändring som jag en gång gjorde. Jag ser det som en ynnest att både kunna ha kakan och äta den. Med det menar jag att jag får tid med familj och fritid samtidigt som jag känner att jag får bidra till samhället genom kvalificerat arbete inom ett område som jag verkligen brinner för – digital transformation.

Fredrik Arbman, VD på Sopra Steria i Sverige, kommenterar etableringen i Östersund:

- Nyckeln till satsningen i Östersund är i många delar knuten till Tobbe som person. Hans resa inom vårt bolag är inspirerande på många olika sätt. Han började här som utvecklare för mer än tio år sedan och har sedan dess vuxit till att bli en oerhört omtyckt och populär konsult och ledare, både internt och externt. När vi fick möjlighet att anställa honom på nytt jublades det här på kontoret.

- Jag vill samtidigt poängtera att den här satsningen är ”typiskt Sopra Steria”. Just det här engagemanget och entreprenörskraften som Tobbe alltid visat är något som kännetecknar oss och som vi verkligen bejakar. När du får en idé är grundinställningen alltid positiv: vi testar, stöttar, vi backar upp, och vi har resurserna som gör att det blir möjligt.

Just resurser är något som även Tobbe Classon tar upp när han beskriver framtiden för Sopra Sterias nya regionkontor.

- Så här är det. Jag lämnade ”lilla” Kentor och kom tillbaka till Sopra Steria – en internationell koncern med 42 000 medarbetare - och en av de globala ledarna inom digital transformation. Bara tanken att få erbjuda den enorma kraften och kompetensen till potentiella uppdragsgivare i Östersund, Sundsvall och norrut… Det känns oerhört entusiasmerande.

- Vi på kontoret kommer naturligtvis att bidra med vår kapacitet som någon form av ”near-shoring” i projekt som drivs från Stockholm, men det är också viktigt att vi blir en del av framtiden för näringsliv och offentlig sektor här i norr. Vi är här för att stanna.

Monica Forsberg
Head of Marketing & Communication Sopra Steria i Sverige
Marknad och kommunikation - Sverige
monica.forsberg@kentor.se
+46 70 896 50 61
2018-11-13
Ökad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
2018-11-12
Skanska utvecklar nytt hotell i Kiruna som säljs till LKAB för cirka 500 miljoner kronorNy exportsäljare - Alexander LjungbergMätningar till grund för elbesparingPeab bygger ut Tofta skjutfältAcademic Work prisas för bästa försäljnings- och marknadsorganisationDemo utförsäljning av mätinstrument Ny satsning från Stoppa machokulturen Tyréns vinner nytt uppdrag i Norge åt Bane Nor Snart öppnar vi butik i UppsalaLindinvent letar Försäljningsingenjörer och UtvecklareInbjudan till seminarium om framtidens transporter​Politiken som kan förändra bygg- och fastighetsmarknadenStål & Hyr Group går samman med Aros Hyresmaskiner ABSFVF avtalar med Branschkontroll för kontroll av samtliga Certifierad Verkstad och Eurogarant!Zero Sun: Soldriven villa möjlig även där solen lyser med sin frånvaroSunPines Hållbarhetspris till Lindbäcks Group Vatten på Gotland kräver nytänkNu går vi live med CS24 connectIndustriföretag i Skövde är med på Elmia SubcontractorMiljötillstånd för utbyggnad och intag av förnybara råvarorRealgymnasiets fordonsutbildning ProMeister Fordon vinner pris på Motorgalan 2018Årets butik 2018 finns i Skellefteå
2018-11-09
Nomo Elmia Subcontractor 2018Skanska investerar EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronor, i kontorsbyggnad i Warszawa, PolenNya Volvo EC750E HR: branschens mest produktiva rivningsgrävareVellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018Vinge till unik racing-Tesla visas på InnoDexPolarbröd - årets marknadsförareVem blir Årets Cleantechprofil? Här är de nominerade.Ny maskin för rörlaserskärning till Weland ABFramtidens elsystem - fullt med nyheter från forskning och branschVärldspremiär för nya Mitsubishi L200Öppet Hus på Möjligheternas Torg: Maskinförare, ett framtidsyrke för flerReportage: Tuffa utmaningar med rätt stöd recept för lyckad praktikFortsatt storsatsning på verkstadsjuridikHär är vinnarna på Motorgalan 2018Kommuner och landsting behöver säkra upp mot extremväderMiljösamordningstjänster – ny skrift för att bestämma konsultuppdragets innehållEnergy Machines hjälper Stockholmsmässan ta hem internationella evenemangVS-uppdrag med beväpnad vaktBetongmarksten från Benders en vinnare för Kinnarps
2018-11-08
Scania utrustar kompressorer med onlinesystem för tillståndskontrollNyheter och nypremiär hos MEKOM på Elmia SubcontratorPremiär för webbaserad injusteringsutbildningHexagon Manufacturing Intelligence och Softgear inleder samarbete för tydligare mätresultatELMIA Subcontractor 2018Självkörande och digitalt på årets Logistik & TransportDEKRA vinner pris som Årets TeknikföretagB2B-företagen tror på ökad e-handel men vill inte satsaSh bygg och Sirius IBK samlade in 23 000 kronor till BarncancerfondenSuccé för årets mässor – nu är Elmia i behov av nya mässytorDigitalstrul stressar svenskarna – hälften missnöjda med verktygen på jobbetIdag får Sveriges bästa station – Circle K Kristineholm i Alingsås – motta prisetBandvagnstillverkaren STV lanserar världens första antispinnsystem till BV206Framtidens underhåll – från tillståndsbaserat underhåll till artificiell intelligens
Annonser