TISDAG 17 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sopra Steria öppnar nytt kontor i Östersund

Som en del av sin expansion i Sverige och Norden öppnar Sopra Steria nu ett nytt regionkontor i Östersund.
Nyckelperson i etableringen är den före detta Kentor-profilen Tobias Classon, som nu återvänder hem, men i rollen som chef för Region Norr.

Sopra Sterias tillväxtresa i Sverige har tagit rejäl fart under 2018. Bara under årets sex första månader har fler än 100 nya medarbetare rekryterats – de flesta till huvudkontoret i Stockholm, men även till kontoret i Göteborg. Flera nya uppdragsgivare och spännande projekt har också kommit in.
Genom etableringen av det nya regionkontoret i Östersund får Sopra Steria ytterligare resurser och kan ta sig an fler uppdrag.

Regionchefen Tobbe Classon började på dåvarande Kentor (som köptes upp av Sopra Steria) redan 2007 och har nu efter en kortare sejour som avdelningschef inom offentlig sektor tagit steget tillbaka till konsultbranschen.

- När möjligheten att ta ansvar för Sopra Sterias etablering i norra Sverige kom tvekade jag aldrig, berättar Tobbe Classon. Jag och min familj flyttade från Stockholm till Östersund för något år sedan och vi trivs väldigt bra med livet här – men jag tvingades ganska snart erkänna för mig själv att jag saknade samarbetet, kulturen och dynamiken med kollegorna från det som idag är Sopra Steria. Därför kändes det helt naturligt att omedelbart tacka ja när företagsledningen tog kontakt och undrade om jag kunde tänka mig att bli en del av ett nytt regionkontor.

Tobbe berättar vidare om planerna för regionkontoret:

- Vi siktar på att ganska snabbt bli ett kontor med cirka 20 medarbetare – sedan får vi se hur utvecklingen blir. Det finns ingen övre gräns. Vi kommer naturligtvis att försöka attrahera lokala talanger, men jag kan faktiskt föreställa mig att det finns en och annan Stockholmare som kan tänka sig att göra samma livsförändring som jag en gång gjorde. Jag ser det som en ynnest att både kunna ha kakan och äta den. Med det menar jag att jag får tid med familj och fritid samtidigt som jag känner att jag får bidra till samhället genom kvalificerat arbete inom ett område som jag verkligen brinner för – digital transformation.

Fredrik Arbman, VD på Sopra Steria i Sverige, kommenterar etableringen i Östersund:

- Nyckeln till satsningen i Östersund är i många delar knuten till Tobbe som person. Hans resa inom vårt bolag är inspirerande på många olika sätt. Han började här som utvecklare för mer än tio år sedan och har sedan dess vuxit till att bli en oerhört omtyckt och populär konsult och ledare, både internt och externt. När vi fick möjlighet att anställa honom på nytt jublades det här på kontoret.

- Jag vill samtidigt poängtera att den här satsningen är ”typiskt Sopra Steria”. Just det här engagemanget och entreprenörskraften som Tobbe alltid visat är något som kännetecknar oss och som vi verkligen bejakar. När du får en idé är grundinställningen alltid positiv: vi testar, stöttar, vi backar upp, och vi har resurserna som gör att det blir möjligt.

Just resurser är något som även Tobbe Classon tar upp när han beskriver framtiden för Sopra Sterias nya regionkontor.

- Så här är det. Jag lämnade ”lilla” Kentor och kom tillbaka till Sopra Steria – en internationell koncern med 42 000 medarbetare - och en av de globala ledarna inom digital transformation. Bara tanken att få erbjuda den enorma kraften och kompetensen till potentiella uppdragsgivare i Östersund, Sundsvall och norrut… Det känns oerhört entusiasmerande.

- Vi på kontoret kommer naturligtvis att bidra med vår kapacitet som någon form av ”near-shoring” i projekt som drivs från Stockholm, men det är också viktigt att vi blir en del av framtiden för näringsliv och offentlig sektor här i norr. Vi är här för att stanna.

Monica Forsberg
Head of Marketing & Communication Sopra Steria i Sverige
Marknad och kommunikation - Sverige
monica.forsberg@kentor.se
+46 70 896 50 61
2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Regeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser