ONSDAG 26 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Spaden i jorden för Schücos utbyggnad av huvudkontoret

Andreas Engelhardt, CEO och Managing Partner för Schüco International KG, lade den symboliska grundstenen tillsammans med företrädare från ägarfamiljen OTTO FUCHS.
Den 6 maj inledde Schüco officiellt byggandet av Schüco One – det nya huvudkontoret i Bielefeld, Tyskland. Andreas Engelhardt, CEO och Managing Partner för Schüco International KG, lade den symboliska grundstenen tillsammans med företrädare från ägarfamiljen OTTO FUCHS. Bygget ingår i en historisk storsatsning på framtiden med nytt innovations- och utvecklingscentra, ny huvudbyggnad och utbyggnad av lager showroom.

Genom att lägga den första stenen i bygget samt försegla en tidskapsel som ska öppnas av efterföljande Schüco-generation om 25 år gick startskottet för utbyggnationen av Schücos huvudkontor i Bielefeld. Bygget ska resultera i ett nytt innovations- och utvecklingscentra som genom en glasbro över Schücostraße kommer att länkas samman med huvudkontoret som också det kommer att genomgå ett rejält ansiktslyft.

Schüco One – tradition och modernitet i samklang En blick över byggområdets 1100 kvadratmeter fastslår att bygget är igång. Grunden är gjuten och byggarbetet påbörjat. Schüco One planeras stå klart i slutet av 2020 och har ritats av det välrenommerade arkitektkontoret 3XN från Köpenhamn. Glasbron som kommer att ansluta dagens huvudbyggnad till utbyggnationen gör att de tillsammans bildar det nya huvudkontoret – Schüco One.

Systemteknik och hållbarhetstänk Schüco använder sig av de senaste, innovativa fasadsystemen för att visa den tekniska och estetiska potentialen i dagens toppmoderna klimatskal. Placeringen tar hänsyn till väderstrecken för att optimera energiförbrukningen och släppa in det viktiga dagsljuset i kontorsrummen. Schüco-produkterna är cradle-to-cradle-certifierade och därmed särskilt resursvänliga. Vidare strävar Schüco One efter att certifieras enligt såväl LEED, BREEM, och DGNB för att visa vägen för hållbart byggande.

Nya utrymmen – nya arbetsvärldar Schüco One kommer att ge de anställda chansen att utforma sina arbetsplatser individuellt. Arkitekterna 3XN strävar efter att det i alla delar av byggnaden finns utrymmen som främjar dialog och kunskapsdelning. ”Vi är av den åsikten att arkitektur har en stor inverkan på hur vi väljer att agera”, säger Jan Ammundsen från 3XN och fortsätter ”Det är därför vi lägger stor vikt vid att utforma rumsligheterna så att människorna som ska vistas i dem känner sig delaktiga av helheten”. Det ska inte finnas några egentliga korridorer, utan hela byggnaden ska kännas öppen och inkluderande. Anställda ska enkelt kunna förflytta sig för att knyta nya kontakter över avdelningsgränserna och möjliggöra nya konstellationer.

Sammantaget investerar Schüco närmare en miljard kronor på utbyggnaden av Schüco Campus. Schüco One beräknas stå klart i slutet av 2020.

Schüco One – fakta
Yta: 1 100 kvadratmeter
Kontorsyta: 7200 kvadratmeter
Höjd: 29,80 m
Våningar: 7
Anställda: 270
Slutförande: slutet av 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-19
Horisontella Hyundai maskiner till ProcesskontrollBesiktningstekniker till Opus i NyköpingGnosjö Automatsvarvning attraherar medarbetare på världens största digitala festival och LAN-partyNy serie demoleringsverktyg från Trevi Benne​Maskiner och jobb finns – men inte personalBesök Sveriges största skogsindustriföretag i sommarVolvo On Call blir standard i alla nya VolvobilarWeland förvärvar Compact Store och KodverkstanSchneider Electrics nya spännande produkter för det smarta hemmet!Väderstads rekordår ger anställda bonus Circle K öppnar ny unik station i FlädieRamirent Plc har erhållit godkännande från Konkurrensverket att förvärva Stavdal ABAlmi Invest investerar i MAQs unika vibrationsdämpareSatsning på Team Engcon – ett led i fortsatt framgångCalejo gör AI greppbart för industrin Ford gör bilmattor av plastflaskor – återvinner över än 1 miljard flaskor per årAxfood satsar på solcellerHär är nya BMW 8-serie Gran CoupéBioflygbränsle tankas återigen på Göteborg Landvetter AirportNya Peugeot 2008 SUV - #NEXT GEN SUVEn inkluderande och säker arbetsplats för allaMonica Normark ny chef för Sekab E-TechnologyHyundai lanserar 44 nya miljöbilar och smartphone-teknologi som låter föraren kontrollera demNy arbetschef och projektledare inom Svevias asfalttillverkningVirtual reality testas i SSGs kurserNy kartläggning synliggör utmaningarna med plastSweco ser över masshanteringen och dess klimatpåverkan i OstlänkenHydroscand lanserar pneumatisk PU-slangSmarta elnät ”ett smörjmedel” för omställningenMetsä Group deltar i utvecklandet av utrustning för släckning av skogsbränderVolvokoncernen skriver partneravtal med NVIDIA
2019-06-18
Storsatsning i nya lokaler för Ahlsell NorrköpingABB tillhandahåller högeffektsladdning för en ny era av e-mobilitet i SkandinavienNy IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare driftInnovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors ChinaVatten på landet – avlopp och hälsoskydd med ett sinande grundvattenSTEMMER IMAGING fortsätter sin expansionArbetsskador ökar med inhyrd och säsongsanställd personalNytt resultatrekord för Dachser Nordic EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigeringMitsubishi presenterar Dendo Drive HousePorsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
2019-06-17
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatörFacit och fusk i SSG Entre undantag inom industrin
Annonser