TORSDAG 21 MARS 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stabilt och starkt resultat

Erik Brandsma, vd och koncernchef för Jämtkraft AB.
Jämtkraftkoncernen redovisar en vinst på 447 miljoner kronor före skatt. Resultatet är bolagets starkaste någonsin och överstiger ägarnas avkastningskrav.

2018 levererade Jämtkraftkoncernen en vinst på 447 miljoner kronor före skatt. Räntabiliteten är 16,1 procent. Mätt över en rullande fyraårsperiod är räntabiliteten 10,5 procent. Vilket överstiger ägarnas avkastningskrav på tio procent före skatt.
Det starka resultatet är en kombination av vädret, energipolitik i Sverige och EU samt engagerade och kompetenta medarbetare i Jämtkraftkoncernen.

- Jämtkrafts tydliga positionering inom förnybar energi är nyckeln till årets resultat. Värdet på vår fossilfria produktion steg, bland annat på grund av att priset på utsläppsrätter mer än tredubblades och drev upp elpriset i hela Europa. Jämtkraft ligger i det hänseendet mycket väl positionerat och våra medarbetare fortsätter arbetet med att stärka vårt och våra kunders klimat- och hållbarhetsarbete, säger Erik Brandsma, vd och koncernchef för Jämtkraft AB.

Jämtkraft ger ägarna, det vill säga kommuninvånarna, en utdelning på 32 miljoner kronor samt en lika stor rabatt på elpriset för Jämtkrafts kunder i ägarkommunerna. Totalt 64 miljoner kronor.

- Jämtkraft är ett solitt bolag. De senaste fem åren har bolaget gjort en vinst före skatt på i snitt 252 miljoner kronor per år. Att bolaget gör ett starkt ekonomiskt bokslut är grunden för att kunna fortsätta utveckla verksamheten, säkra en trygg elleverans och driva hållbarhetsfrågor, säger AnnSofie Andersson, Jämtkrafts avgående styrelseordförande.
Energibranschen går genom en omfattande omställning.

Jämtkraft är med och driver den omställningen mot ett mer hållbart, smart och säkert energisystem.

- Arbetet med energiomställningen till ett fossilfritt samhälle ligger överst på agendan och tillsammans med våra kunder och partners står Jämtkraft mitt i den. Det starka ekonomiska resultatet är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta bidra till en hållbar utveckling, motverka klimatförändringar och driva regional utveckling, säger Erik Brandsma.

För att rusta Jämtkraft för framtiden fokuserar bolaget på ett antal punkter: förvalta och utveckla bolagets starka varumärke och position i såväl regionen som i Sverige. Öka synergierna och lönsamheten inom Jämtkraft och möta kunderna som Ett Jämtkraft. Bredda elproduktionsportföljen med en balanserad del vind och sol samt investera i en effektivisering av bolagets befintliga vattenkraft. Fortsätta investera i en effektiv kraftvärmeproduktion och en trygg el och värme-leverans i länet. Utveckla kunderbjudandena i en tid med ökade krav på hållbarhet, säkerhet och digitalisering.

- Vi har ambitionen att vara Sveriges Bästa Energipartner och alla som vill vara med på denna spännande utveckling välkomnar jag att ta kontakt med oss, säger Erik Brandsma.

Kontakt vid frågor: 063-57 74 72
2019-03-15
GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
2019-03-14
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
2019-03-13
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i KumlaNytt ABK-supplement för smidigare och tydligare Construction Management-upphandlingarLimac FormPlast slår ett slag för miljösmarta och närproducerade plastprodukterCamfils luftfilter från Trosa - globala på ISH Frankfurt 2019Volkswagen-koncernen planerar för 22 miljoner elbilar på tio årGrönt ljus för självkörande transporter på allmän vägFull fart framåt!Makita lanserar 2 st 18V värmejackor​Omställning Energisverige på årets Power Circle Summit – Är det evolution eller revolution som gäller?Märsta Förenade vill inte vara en del av dödsstatistiken! Engcon lanserar ny serie lågflödeskrävande markvibratorer för grävmaskiner – kan drivas via tiltrotatornNy generation batterier optimerar trädgårdssysslornaNya företag satsar på MaskinExpoFords nya appar gör det lätt att hitta rätt i trafikenTuffare konkurrens kräver ökad standardiseringBRA lanserar sin första klass: BRA Miljö ClassPanasonic lanserar ett nytt Aquarea-sortiment med R32Pressinbjudan: Artificial intelligence SeminarISH 2019: GROHE formar framtiden inom vatten med rekordmånga innovationer5G blir en revolution för oss alla
2019-03-12
Unik Cadillac såldes för 1,3 miljoner på auktionDags att börja fräsa gängor istället för att skära gängorMultiFLOW luft- & vätskepistolSKF inviger nytt kompetenscenter för digitalisering av industrin Minimera din maskins stilleståndDEFA – inte bara laddstolpar – även utbildningGripsystem för battericeller Högpresterande Edge Data Center för smarta koncept inom transport och logistikHenkels nya digitala flerkanaliga styrenhet Bonderite E-CO DMC Skapar fossilfria produkter av brukens restströmmar Trustly Sveriges snabbaste växande fintech-bolag enligt Financial TimesIterio vill inspirera tjejer att välja ingenjörsyrket ”Digitala produkter löser problem som analog teknik inte klarar av”Anders Wall-stipendium till gymnasieelev som vill lösa världens vattenbristNy klimatneutral behandlingsteknik minskar koldioxidutsläppen i NorrköpingFjärrstyrda hjullastare testas när Volvo CE får Sveriges första 5G-nät för industrin
Annonser