SÖNDAG 19 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stabilt och starkt resultat

Erik Brandsma, vd och koncernchef för Jämtkraft AB.
Jämtkraftkoncernen redovisar en vinst på 447 miljoner kronor före skatt. Resultatet är bolagets starkaste någonsin och överstiger ägarnas avkastningskrav.

2018 levererade Jämtkraftkoncernen en vinst på 447 miljoner kronor före skatt. Räntabiliteten är 16,1 procent. Mätt över en rullande fyraårsperiod är räntabiliteten 10,5 procent. Vilket överstiger ägarnas avkastningskrav på tio procent före skatt.
Det starka resultatet är en kombination av vädret, energipolitik i Sverige och EU samt engagerade och kompetenta medarbetare i Jämtkraftkoncernen.

- Jämtkrafts tydliga positionering inom förnybar energi är nyckeln till årets resultat. Värdet på vår fossilfria produktion steg, bland annat på grund av att priset på utsläppsrätter mer än tredubblades och drev upp elpriset i hela Europa. Jämtkraft ligger i det hänseendet mycket väl positionerat och våra medarbetare fortsätter arbetet med att stärka vårt och våra kunders klimat- och hållbarhetsarbete, säger Erik Brandsma, vd och koncernchef för Jämtkraft AB.

Jämtkraft ger ägarna, det vill säga kommuninvånarna, en utdelning på 32 miljoner kronor samt en lika stor rabatt på elpriset för Jämtkrafts kunder i ägarkommunerna. Totalt 64 miljoner kronor.

- Jämtkraft är ett solitt bolag. De senaste fem åren har bolaget gjort en vinst före skatt på i snitt 252 miljoner kronor per år. Att bolaget gör ett starkt ekonomiskt bokslut är grunden för att kunna fortsätta utveckla verksamheten, säkra en trygg elleverans och driva hållbarhetsfrågor, säger AnnSofie Andersson, Jämtkrafts avgående styrelseordförande.
Energibranschen går genom en omfattande omställning.

Jämtkraft är med och driver den omställningen mot ett mer hållbart, smart och säkert energisystem.

- Arbetet med energiomställningen till ett fossilfritt samhälle ligger överst på agendan och tillsammans med våra kunder och partners står Jämtkraft mitt i den. Det starka ekonomiska resultatet är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta bidra till en hållbar utveckling, motverka klimatförändringar och driva regional utveckling, säger Erik Brandsma.

För att rusta Jämtkraft för framtiden fokuserar bolaget på ett antal punkter: förvalta och utveckla bolagets starka varumärke och position i såväl regionen som i Sverige. Öka synergierna och lönsamheten inom Jämtkraft och möta kunderna som Ett Jämtkraft. Bredda elproduktionsportföljen med en balanserad del vind och sol samt investera i en effektivisering av bolagets befintliga vattenkraft. Fortsätta investera i en effektiv kraftvärmeproduktion och en trygg el och värme-leverans i länet. Utveckla kunderbjudandena i en tid med ökade krav på hållbarhet, säkerhet och digitalisering.

- Vi har ambitionen att vara Sveriges Bästa Energipartner och alla som vill vara med på denna spännande utveckling välkomnar jag att ta kontakt med oss, säger Erik Brandsma.

Kontakt vid frågor: 063-57 74 72

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-14
Anders Borg: "2020 kommer bli en svår prövning för den svenska modellen”Trästomme och stenull gav fördelar i TrikåfabrikenEtt nytt rekordår för Midroc EuropeSäkerhet hela veckan i BoKlokYtterbygg satsar på solkraftEnkel mobil ​app​ vägleder patienter inför operationNytt forskningsprojekt om supermaterialet Grafen i 3D-printingIT-utrustning för industrin Panasonic introducerar R32 Big PACi – ny serie anpassad för grön omställningSäkerhet i fokus tillsammans med Skanska på Safety WeekNya Opel Grandland X Hybrid4 - Opel goes electricBahcos sortiment av tillbehör för maskindrivna verktyg nu komplettRenova bygger för världsunik metallåtervinningSTANLEY lanserar FATMAX CLASSIC PRO vattenpass
2019-05-13
3D Center utökar sin MJF-portfölj med 5200 produktions 3D-skrivarserierKompakt fläktlös IoT edge server med 8-kärnors Intel Core i9-9900KABB tar hem stororder för överföring av vindkraft från NordsjönHexagon Manufacturing Intelligence bjuder in rörtillverkare till event med fokus på rör- och trådmätning Stefan Lindau tar över rodret för Panasonic TOUGHBOOK i NordenHSF, Vimmerby investerar Stapelbara fläktlösning med automatisk funktion för resonansdetektionFörenklad hanteringen av maskin- och transporttjänster med autotilldelningAPM Terminals öppnar i Gävle16 maj öppnar Würths nya butik i MalmöSvevia sanerar mark med sjöutsiktNytt avtal för yrkesutbildningen ska ge fler lärlingarVäghyvel i mästarklass när Hidromek kommer till MaskinExpo
2019-05-10
Kalle Lindh Vargas, operativ chef, har en samordnande roll för kundens bästaLyckad första dag på SPINNERs IN-House Mässa i MünchenJacob Birkeland ny presschef på Skanska ABMaskinFransson har ny hemsidaOracle prisar Panasonic för förmågan att kunna leverera enastående kundupplevelserSå reparerar man komponenter i metall på ett hållbart sättNy Logistikchef på Wibax Redan fler än 10 000 förbokningar för Volkswagens nya elbil ID.3Svevia slår rekord i vunna beläggningsjobb för TrafikverketÅrets omgång av Venture Cup Startup imponerar! Circle K inviger första korridoren av supersnabbladdareDavid Frykerås och Elin Ledskog är årets mottagare av Jan Häckners bioenergiprisNy teknik minskar behov av växthusgas Rekordsnabbt bygge av kontor, verkstad och nordiskt reservdelslagerHidromek bryter ny mark sin nya generation maskinerSvevia vinner SBUFs innovationspris​PM Flex och LEDsystem vinnare i Elfack Design AwardFartfylld tävling på fullt Grävallvar avgörs på MaskinExpoSäkerhet på jobbet - hur kan verktygsmaskiner och system fungera säkert och effektivt?​ Lyckeby Starch investerar i Christian Berners valstorkar till sin stärkelseproduktionHSB Bostad – årets mest jämställda byggbolagSjälvkörande robot förenklar vardagen för Ford-anställdaMångsidiga och skonsamma Toro Outcross 960 gör entré på MaskinExpo
2019-05-09
Rotorklipparen Toro Groundsmaster 1200 förenar produktivitet och precisionChefer nya måltavlor för cyberbrott visar Verizon Data Breach Investigations Report 2019Hilco Industrial har ny online-auktion Hannes är bäst i Sverige!SAS vd Rickard Gustafson: ”Samhället kollapsar utan flyget”Deloitte och ServiceNow blir strategiska partners och lanserar Finance-lösningGlobalt tech-företag vill boosta svensk produktutvecklingCombimix i samarbete med KEIM på fasadmarknaden VD-skifte på Rittal Scandinavian bäddar för kundernas digitala utveckling Studenter bidrar till produktutveckling i TörebodaVolkswagen erbjuder nu förbokning av nya elbilen ID.3LIEBHERR’s heta nyheter På Entreprenad Live
Annonser