TISDAG 19 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Starka och bränslesnåla hjullastare med hög förarkomfort

Snabbt tillgängliga reservdelar och bra support är två av anledningarna till att Christer Steingruber Truckservice AB successivt fortsätter att utöka sin Komatsuflotta.
25 år efter att företaget startades består merparten av entreprenadmaskinerna av det japanska undret.

En av anledningarna till att man fortsätter att investera i maskiner från Komatsu, är att maskinerna är väldigt bra, driftsäkra, bekväma att köra samt att man får god service från Söderberg & Haak, både vad gäller försäljning, reservdelar och verkstad.

”Om en maskin är i behov av reparation, finns reservdelar snabbt tillgängliga och vi får alltid bra support”, säger Christer Steingruber. ”Det är en av de största anledningarna till att jag fortsätter att köpa Komatsu. Att få bra support är guld värt.

Begagnatmarknaden på Komatsumaskiner är också mycket god, så totalekonomin på Komatsu är utmärkt”.

Christer Steingruber Truckservice AB:s huvudsyssla är interna transporter på Avesta Järnverk såsom lastning av skrot till lastning i containrar samt snöröjning och rivning. Man har också tecknat ett nytt tioårigt avtal med Avesta Järnverk, en uppdragsgivare som man arbetat med sedan 1994, vilket innebär att man ser fortsatt ljust på framtiden.

Conny Pettersson, en av Christer Steingrubers 130 anställda, kör många olika maskinertyper på en och samma dag och två återkommande är Komatsu hjullastare WA320 till WA470. Ett flertal av maskinerna arbetar 5-skift så det blir uppåt en 5 000 tim/år per maskin i en mycket tuff miljö. ”Det är lättkörda och rymliga maskiner med extra benutrymme, mycket bra sikt samt låg ljudnivå. Att maskinerna även är starka, har bra dragförmåga samt är mycket bränslesnåla är ju självklart också en fördel”.

Christer Steingruber Truckservice AB har under sin nu 25-åriga historia, fått en stor kunskap och erfarenhet av interntransporter samt hantering inom tung tillverkningsindustri och ser positivt på framtiden vad gäller utvecklingen i det egna företaget. Vi på Söderberg & Haak och Komatsu är glada att få vara med och dela en del av vardagen.

Åsa Gilbertson
Marknadskommunikatör
webb, social media, pressreleaser, nyhetsmail
asa.gilbertson@sodhaak.se
072-207 73 88
2019-02-14
Global konkurrens i digitaliseringBASF lanserar ny digital plattform för byggindustrinNy vibrationsövervakning på pappersmaskin i HallstavikIKEA investerar i en av världens största vindkraftsparkerMarkant ökning av kvinnliga forskare inom produktionsteknikFokus på inkluderande och jämställd arbetsplats på Personal & Chef
2019-02-13
Ny Forrester-rapport: 69% av företagen är missnöjda med sitt molnbaserade kundvårdssystem Indikera maskinens statusStationschef till Luleå (Krossvägen)Peab bygger bostäder och galleria i FalkenbergHur utreder man klagomål på inomhusklimatet? Framgångsrik jobbmässa för unga på Svenska MässanStrands i nytt samarbete – med rallystjärnaParker Hannifin lanserar externt övervakad pneumatisk säkerhetsventil för nödstopp och systemfelEngcons slanglösa modulsystem och högflödessvivel är klara för serieleveransROBOYAGI - Klassledande robotprestanda från RYOBI Focus Nordic går på djupet med ny drönaragenturStarkt resultat för Fortnox 2018BMW M tar mark med helt nya X-modellerTekniska museet och Stora Enso bygger Stockholms smartaste byggnad i träStark rekrytering till Assemblin ElNy skräddarsydd vuxenutbildning öppnar för jobb inom industrinRenault F1 Team – 2019Varning: ta det lugnt på sportlovsvägarnaRebl Industries flyttar in i Gothia Science Park
2019-02-12
Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektornStororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?Kraftigt förbättrade parametrar för hållbara transporterNy utmärkelse för skogsvård delas ut på SkogsElmia 100 % förnybar energi till Wibax terminalerNy vd för Förpacknings- och TidningsinsamlingenUpplands Motor har utsetts till årets återförsäljare av elbilarHållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildningSvenske Erik Johansson är ny BMW Motorsport Junior 2019IT och ”Enterprise Mobility” i byggbransch och infrastruktur
Annonser