TISDAG 20 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Starka och bränslesnåla hjullastare med hög förarkomfort

Snabbt tillgängliga reservdelar och bra support är två av anledningarna till att Christer Steingruber Truckservice AB successivt fortsätter att utöka sin Komatsuflotta.
25 år efter att företaget startades består merparten av entreprenadmaskinerna av det japanska undret.

En av anledningarna till att man fortsätter att investera i maskiner från Komatsu, är att maskinerna är väldigt bra, driftsäkra, bekväma att köra samt att man får god service från Söderberg & Haak, både vad gäller försäljning, reservdelar och verkstad.

”Om en maskin är i behov av reparation, finns reservdelar snabbt tillgängliga och vi får alltid bra support”, säger Christer Steingruber. ”Det är en av de största anledningarna till att jag fortsätter att köpa Komatsu. Att få bra support är guld värt.

Begagnatmarknaden på Komatsumaskiner är också mycket god, så totalekonomin på Komatsu är utmärkt”.

Christer Steingruber Truckservice AB:s huvudsyssla är interna transporter på Avesta Järnverk såsom lastning av skrot till lastning i containrar samt snöröjning och rivning. Man har också tecknat ett nytt tioårigt avtal med Avesta Järnverk, en uppdragsgivare som man arbetat med sedan 1994, vilket innebär att man ser fortsatt ljust på framtiden.

Conny Pettersson, en av Christer Steingrubers 130 anställda, kör många olika maskinertyper på en och samma dag och två återkommande är Komatsu hjullastare WA320 till WA470. Ett flertal av maskinerna arbetar 5-skift så det blir uppåt en 5 000 tim/år per maskin i en mycket tuff miljö. ”Det är lättkörda och rymliga maskiner med extra benutrymme, mycket bra sikt samt låg ljudnivå. Att maskinerna även är starka, har bra dragförmåga samt är mycket bränslesnåla är ju självklart också en fördel”.

Christer Steingruber Truckservice AB har under sin nu 25-åriga historia, fått en stor kunskap och erfarenhet av interntransporter samt hantering inom tung tillverkningsindustri och ser positivt på framtiden vad gäller utvecklingen i det egna företaget. Vi på Söderberg & Haak och Komatsu är glada att få vara med och dela en del av vardagen.

Åsa Gilbertson
Marknadskommunikatör
webb, social media, pressreleaser, nyhetsmail
asa.gilbertson@sodhaak.se
072-207 73 88
2018-11-15
Best Transport rustar för rekordvolymer under Black WeekEffektiv steglös R32 utomhusdel nu med värme- och kylproduktionVolvo och BMW överraskar med nya konceptbilar på eCarExpoMitsubishi Motors i Tyskland - störst växande märke i oktober 2018 (+63,3%)Populär kran nu med 7,3 m räckvidd!Smarta allianser – industrins nyckel till IoTFortsatt samarbete med My Dream Now: Tre nya klasscoacher från ForsenFull kontroll, färre lastbilar och mer godsNy standard visar hur man hanterar tillförlitligheten i system
2018-11-14
Gnosjö Automatsvarvning presenterar idéer för att framtidssäkra svensk legotillverkningSkandinaviska Områdesskydd öppnar kontor i GöteborgSverigepremiär för Pumps & Valves på Malmömässan!Opus Bilprovning etablerar i Malmö Skanska förser mobila byggarbetare med robusta Toughpad-datorerFettmätaren, angår alla som smörjer manuellt...Klaravik utsedd till Gasellföretag 2018Snart öppnar Besikta för tungtrafik i NorrköpingHur du väljer rätt arbetsbyxaebm-papst gasfläkt i effektiv och miljövänlig högtryckstvätt Forskare vill testflyga svenskt biobränsle 2021Blåkläder lanserar två nya flamkollektioner! App låter bilägaren besikta skadan på distansChristina Lindbäck, NCC i Snåret: Agenda 2030 är som en affärsplan för samhället. Konkreta tips för att höja innovationskraftenQamcom blir Gasell - IgenHelen lämnade försäkringsbranschen för VVS-yrketProMeister Solutions och Lärande i Sverige tar nästa steg i framgångsrikt utbildningssamarbete Pressinbjudan: Kronprinsessparet besöker Höganäs och Cortus EnergyNytt revolutionerande koncept sätter människor i centrumAGA lanserar ny produkt för snabbkylning av flytande livsmedel
2018-11-13
Komplett utbildning som tar dig från första kontakt till färdig leverans med nöjda kunder!Större flexibilitet med ny serie överströmsrelänVBN Components får tyskt innovationsprisMekanisk verkstad för Er som ställer hårda krav har fått sin 3:e Biglia installeradPålitligt korrosionsskydd från Henkel.CEJNs teamledares kommentar till The Next Generation: "Vårt ansvar är att hålla dig säker"20-åriga Stella bryter manlig norm i byggbranschenGrunden Bois är årets Number 10 stipendiatLesjöforsfjädrar i framtidens mänskliga robotarBilia förvärvar en auktoriserad serviceverksamhet för BMW i NorgeNytt industrimagasin vinter 2018 ute nu!Hyundai och Vodafone inleder samarbete om uppkopplade bilarEldrivna truckar testas i produktion i Bolidens AitikgruvaLåt oss presentera: Fredagens gäster i Defas podstudioHet marknad för begagnade bilar trots färre försäljningar Arbeta i HD med nya High Demand pro18-v batterierFörsäljningsrekord på Gekås Ullared ger bidrag till Missing PeopleSvenska chefer underkänner sitt eget cv BMW + vinterhjul =gratis vinterhjulYrkesgymnasiet ökar med 25 procent Så ser företagandet ut i din kommunMakita lanserar sladdlös kaffemaskin på 12/18VEntreprenörskap hos Sigtuna Kommun20-åring med hjärta för kunskap och kvalitetWidrikssons lanserar ytterligare tjänster inom IT-logistik och transportÖkad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
Annonser