FREDAG 21 SEPTEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Starka och bränslesnåla hjullastare med hög förarkomfort

Snabbt tillgängliga reservdelar och bra support är två av anledningarna till att Christer Steingruber Truckservice AB successivt fortsätter att utöka sin Komatsuflotta.
25 år efter att företaget startades består merparten av entreprenadmaskinerna av det japanska undret.

En av anledningarna till att man fortsätter att investera i maskiner från Komatsu, är att maskinerna är väldigt bra, driftsäkra, bekväma att köra samt att man får god service från Söderberg & Haak, både vad gäller försäljning, reservdelar och verkstad.

”Om en maskin är i behov av reparation, finns reservdelar snabbt tillgängliga och vi får alltid bra support”, säger Christer Steingruber. ”Det är en av de största anledningarna till att jag fortsätter att köpa Komatsu. Att få bra support är guld värt.

Begagnatmarknaden på Komatsumaskiner är också mycket god, så totalekonomin på Komatsu är utmärkt”.

Christer Steingruber Truckservice AB:s huvudsyssla är interna transporter på Avesta Järnverk såsom lastning av skrot till lastning i containrar samt snöröjning och rivning. Man har också tecknat ett nytt tioårigt avtal med Avesta Järnverk, en uppdragsgivare som man arbetat med sedan 1994, vilket innebär att man ser fortsatt ljust på framtiden.

Conny Pettersson, en av Christer Steingrubers 130 anställda, kör många olika maskinertyper på en och samma dag och två återkommande är Komatsu hjullastare WA320 till WA470. Ett flertal av maskinerna arbetar 5-skift så det blir uppåt en 5 000 tim/år per maskin i en mycket tuff miljö. ”Det är lättkörda och rymliga maskiner med extra benutrymme, mycket bra sikt samt låg ljudnivå. Att maskinerna även är starka, har bra dragförmåga samt är mycket bränslesnåla är ju självklart också en fördel”.

Christer Steingruber Truckservice AB har under sin nu 25-åriga historia, fått en stor kunskap och erfarenhet av interntransporter samt hantering inom tung tillverkningsindustri och ser positivt på framtiden vad gäller utvecklingen i det egna företaget. Vi på Söderberg & Haak och Komatsu är glada att få vara med och dela en del av vardagen.

Åsa Gilbertson
Marknadskommunikatör
webb, social media, pressreleaser, nyhetsmail
asa.gilbertson@sodhaak.se
072-207 73 88
2018-09-18
Aventics greppar tag om det mestaAlla Opels personbilar WLTP-certifieradeÖver 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersonerBuss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresseProduktuppdatering för Mazda CX-3Netsecure utbildar om det nya NIS-direktivet den 26 oktoberEffektiv övervakning av transporterMed rätt typ av teknisk utrustning blir mötena både mer effektiva och kreativa. Martin Edofsson leder Smart City ConnectionSAP: Försörjningskedjor måste bli mer intelligentaIVECO Daily Blue Power - Mästare i Hållbarhet: International Van of the Year 2018.Malmö Stads miljöbyggpris tilldelas LINK arkitekturJennie Sahlsten ny vd och koncernchef för Erlandsson ByggÅkare, öka era intäkter med CargoSpace24!ebm-papst visar ny fläkt för kylning av järnvägs­applikationer på mässan InnoTransStart för ny satsning på kvinnor i techindustrinLogistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko
2018-09-17
MLT presenterar nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontrollCanon får guld i hållbarhet från EcoVadisCanon lanserar PROGRAF TM-serienHär är framtidens bil – självkörande, utsläppsfri och uppkoppladJenny Larsson är ny distriktschef i Cementa region SydIrisity inleder samarbete med DahuaCecilia Ceder ny vd för Fairtrade SverigeABAX värvar ännu en anställd från världens största telematikföretagQuality Hotel View expanderar – endast 2,5 år efter öppningen Vinnarna av Årets byggnadsvårdare 2018Årets Företagare i Blekinge 2018 går till Roger Olsson De vann Härnösands företagspriserBilfinger visar på stort ägarskap och högt engagemangVärldspremiär för nya Yaris GR SPORTPolarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018ExTe fyller 120 årFlytande våtmarkTornstadens första projekt med MKB Fastighets AB i MalmöDe första eldrivna lastbilarna har levereratsInspireras till forskning i PiteåToppnotering för fjärrkyla under rekordvarm sommar Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti
2018-09-14
Vad händer egentligen i Göteborg den 9-11 oktober?Nu blir vi ÄNNU grönare!ABB och Nobel Media tillkännager internationellt partnerskapCM-seminarium på Business Arena 2018ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätetInterEast rekryterar marknadsansvarig Sigma Technology tror på LoRaWAN™Allmänhet och Skövdeskolor bjuds in till en fredag i sann forskarandaPeab Asfalt jubilerarKraftig resandeökning för Tåg i BergslagenEntreprenör utsedd för kulturhuset i BergsjönIKEA siktar på nollutsläpp för hemleveranser i fem storstäder till 2020Isabellestipendiet – för en mer jämställd byggbransch Produkter i världsklass förutsätter ett effektivt och väl sammanhållet IT-stöd Woody Bygghandel fortsatt aktiva på miljöområdet Orio Logistics satsar på e-handelslogistikEn medicinsk revolution inom ortopedin – nu på USÖHelt nya insikter om elKomposthink bokashi omvandlar matrester till jordförbättring och växtnäring!Premiär för Kia ProCeed: Skapar eget segmentRätt produkter för precision i flödesmätning och regleringSnabbt växande marknadsintresse för Moniers integrerade solenergitakHauschild+Siegel från Malmö vinner Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab
Annonser