TISDAG 16 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Starka och bränslesnåla hjullastare med hög förarkomfort

Snabbt tillgängliga reservdelar och bra support är två av anledningarna till att Christer Steingruber Truckservice AB successivt fortsätter att utöka sin Komatsuflotta.
25 år efter att företaget startades består merparten av entreprenadmaskinerna av det japanska undret.

En av anledningarna till att man fortsätter att investera i maskiner från Komatsu, är att maskinerna är väldigt bra, driftsäkra, bekväma att köra samt att man får god service från Söderberg & Haak, både vad gäller försäljning, reservdelar och verkstad.

”Om en maskin är i behov av reparation, finns reservdelar snabbt tillgängliga och vi får alltid bra support”, säger Christer Steingruber. ”Det är en av de största anledningarna till att jag fortsätter att köpa Komatsu. Att få bra support är guld värt.

Begagnatmarknaden på Komatsumaskiner är också mycket god, så totalekonomin på Komatsu är utmärkt”.

Christer Steingruber Truckservice AB:s huvudsyssla är interna transporter på Avesta Järnverk såsom lastning av skrot till lastning i containrar samt snöröjning och rivning. Man har också tecknat ett nytt tioårigt avtal med Avesta Järnverk, en uppdragsgivare som man arbetat med sedan 1994, vilket innebär att man ser fortsatt ljust på framtiden.

Conny Pettersson, en av Christer Steingrubers 130 anställda, kör många olika maskinertyper på en och samma dag och två återkommande är Komatsu hjullastare WA320 till WA470. Ett flertal av maskinerna arbetar 5-skift så det blir uppåt en 5 000 tim/år per maskin i en mycket tuff miljö. ”Det är lättkörda och rymliga maskiner med extra benutrymme, mycket bra sikt samt låg ljudnivå. Att maskinerna även är starka, har bra dragförmåga samt är mycket bränslesnåla är ju självklart också en fördel”.

Christer Steingruber Truckservice AB har under sin nu 25-åriga historia, fått en stor kunskap och erfarenhet av interntransporter samt hantering inom tung tillverkningsindustri och ser positivt på framtiden vad gäller utvecklingen i det egna företaget. Vi på Söderberg & Haak och Komatsu är glada att få vara med och dela en del av vardagen.

Åsa Gilbertson
Marknadskommunikatör
webb, social media, pressreleaser, nyhetsmail
asa.gilbertson@sodhaak.se
072-207 73 88

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser