ONSDAG 22 AUGUSTI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Starweb lanserar internationell e-handel

Ett område som växer med 25% årligen, dubbel så mycket som nationell e-handel.
E-handelsleverantören Starweb gör det enklare för handlare som vill ta steget mot en internationell expansion och lanserar nya funktioner för internationell e-handel. Ett område som växer med 25% årligen, dubbel så mycket som nationell e-handel. Funktionerna Multivaluta, Stöd för flera språk och Kundunika prislistor öppnar upp nya dörrar och bidrar till fler försäljningsmöjligheter över gränserna.

Multivaluta är en helt ny funktion som ingår kostnadsfritt i butiksstorleken PREMIUM. Traditionellt jobbar de flesta webbutiker med en standardvaluta som omvandlas till ett uppskattat pris i en annan valuta efter en förutbestämd faktor. Istället för att översätta priset rakt av från en valuta till en annan, anpassar Multivaluta priset efter den specifika marknaden så det översatta priset går i linje med marknadens prisutseende till exempel €39 istället för €38,43 Priset blir korrekt och konkurrenskraftigt. Fördelarna är många och handlaren kan enkelt välja vilken valuta som ska vara standardvaluta och koppla samman med land, språk och domännamn.

Sedan tidigare stödjer Starweb e-handelsplattform internationell momshantering som hanterar försäljning av momspliktiga varor från Sverige till privatpersoner i annat EU-land. I varje land där företaget är momsregistrerat kan man ange den momssats som besökaren ska se.

Starweb passar samtidigt på att lansera stöd för flera olika språk både till administratörs- och butiksdelen. För butiksdelen finns nu totalt 8 språk tillgängliga (engelska, svenska, norska, danska, finska, tyska, spanska och franska).

Det finns många fördelar med att använda lokala språk och valutor i butiken, framförallt från ett försäljningsperspektiv. Användningen av lokala språk och valutor gör att man kommer närmare kunden och effekten blir fördelaktig ur ett SEO perspektiv som ökar synligheten på Google, ökar trafiken till e-handeln och därmed också försäljningen.

I samband med att Starweb lanserar Multivaluta och flera språk i butiken, släpps också Kundspecifika prislistor som gör det möjligt att koppla samman en prislista till flera länder. Dessutom kan handlaren styra både sortiment och prissättning för varje prislista och land. Vissa produkter får man inte lov att sälja i vissa länder och då kan man med hjälp av landspecifika prislistor enkelt styra vad som säljs när och var. Ett annat exempel är vid en lansering, då prislistorna kan förberedas i förväg och aktiveras den dagen då det är dags för själva lanseringen. Förutom stora tidsvinster och flexibilitet skapas också stora försäljningsmöjligheter, då handlarna ges möjlighet att ha 100-tals återförsäljare i varje land med olika priser och med olika sortiment. Kundunika prislistor säljs som ett tillbehör till PREMIUM för endast 495 kr/mån.

Johan Lindstedt, VD Starweb

”Vi ser fram emot att få ut internationell e-handel på marknaden efter 2 års utveckling. Äntligen finns nu stöd för internationell e-handel som ger otroliga möjligheter till e-handlare som vill expandera till fler länder och nå ut till fler kunder. ”

Maria Frisberg
Marknadsstrateg
Marknad och strategi
maria.frisberg@starweb.se
040 - 60 20 913
2018-08-16
Världsnyhet på Trä & TeknikUppgraderad Polestarmjukvara ger ökat vridmoment till bakhjulen i AWD-bilarGibbsCAM® 13 förhandsvisas på IMTS 2018Kraftig ökning i antalet affärsresor på AirbnbNCC bygger Laröds nya skola utanför HelsingborgASUS Zenbook S är nu lanserad i SverigeFujitsu presenterar fyra nya CELSIUS arbetsstationer för krävande arbetsuppgifterArktisk hälsoforskning i Umeå prisas internationelltUtnyttja er data för smartare inköpSTIHL introducerar ny innovativ röjsele i proffsklassenHandheld utökar sitt avtal med världens ledande paketleveransföretagLC utvecklar och bygger för Ebrex i ÖrebroNy forskning kan ge ökad förståelse för schizofreniEitech vinner fortsatt förtroende att bistå Ellevio i ännu ett kraftstationsprojektUniversalmassa för infästning i murverk och betongVill hjälpa verkstäder bli mer hållbaraMovingo blir giltig för resor med Tåg i BergslagenSmart teknik ger små­företagare en smidigare vardagNy CTO till MatsmartNina Starck - Ny tf design- och produktchef för WallVision SverigeHyundai utvecklar framtidens ljudsystem för bilarWistrand biträder vid försäljningen av Bensin & Rörtjänst i Göteborg ABUnit4 utser ny VD för Sverige och FinlandRafed Elbasam - ny affärschef på ArconaStabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljningNy VD i OutnorthÖresundskraft tar ställning i plastfråganInicio antagna till Reach for Change AcceleratorHandbok för smarta hantverkareStolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värdeAutoexperten öppnar nya anläggningar i samarbete med KvdbilMiljörivarna stärker sin position genom partnerskap med Drive700 000 användare - SolidSport spränger ny gränsDags för konferens eller kick-off?Beckmans Designhögskola nyrekryterar till programmet Visuell kommunikationDags att digitalisera era fraktbokningar!Lokal fjärrvärme inspirerar internationelltMässorna du inte får missa. Föranmäl dig och få fritt inträde!Så får du bidrag till elbilsladdning genom KlimatklivetSparbanksgruppen på väg mot sina målSJ lanserar ny rösttjänst för Google AssistentSjälvkörande lastbil från Mercedes-Benz på ELMIA Spoon öppnar kontor i NordnorgeÅrjäng är nästa hållplats för Nettbuss Bus4You
2018-08-15
STOREBRO Machine Tools AB säljer maskiner från tyska SPINNERNya material & ytbeläggningar gör entré i våra badrumTre byggnader nominerade till årets TräbyggnadsprisMälarenergi byter ut alla elmätare i regionen.Ny platschef i BranäsSmarta elnät – Reviderad standard för gränssnitt för nätdriftNytt ramavtal med Svevia för asfaltsbeläggningWürth Group stänger första halvåret 2018 med en försäljning på 6,8 miljarder EuroÖstersundsföretag tilldelas kvalitetspris av HusqvarnaMidroc och Serneke utvecklar ny stadsdelUtbyggnaden av Norrköpings hamn fortsätterArkitema får rikstäckande avtal med Akademiska HusTimecut rekryterar ny VD från Svensk FastighetsförmedlingMolninvesteringarna ökar kraftigt – och IaaS mest av allaSensata Crydoms nya 45 mm breda statiska reläer för 45 & 60 A ACBesök oss på elmia lastbil 2018Ny yh-utbildning inom sportdesign i ÅrePeab Asfalt erhåller nytt uppdrag i Ludvika
Annonser