SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stoppa inbrott

Tipsen som får tjuven att backa
Inbrottstjuvar gillar inte att bli störd då dom jobbar. Därför gäller det att göra det så besvärligt för dom som möjligt. Här får du våra bästa tips på hur du kan hålla tjuvarna på avstånd!

Minska risken för inbrott
Genom att se över hur ditt företag eller din bostadsrättsförening ser ut och skaffar dig en bra säkerhetslösning, minimerar du risken avsevärt för att drabbas av stölder, sabotage och obehagliga intrång i din fastighet. År 2020 anmäldes totalt 81 000 inbrottsstölder i Sverige, vilket var en ökning med 8 procent jämfört med 2019 enligt en undersökning av bra.se.

Tjuvar rekar oftast ett område innan de slår till och har sina knep för att inte väcka uppmärksamhet, exempelvis utklädda till brevbärare eller hantverkare. De försöker ta reda på om fastigheten är obebodd, eller vilka tider som människor vistas där. Dom letar efter tecken som om att brevlådan full, är lamporna tända, om det finns hjälpmedel på tomten som underlättar inbrottet. Har fastigheten någon säkerhetslösning som företagslarm och övervakningskameror, eller finns det säkerhetsdörrar eller jalusi? Inbrott sker oftast på dagen och under årets mörkaste månader, och det är väldigt vanligt att de tar sig in genom att bryta upp ett fönster, dörr eller att krossa en ruta. Saker som tjuven oftast letar efter är föremål som är lätta att bära med sig som kontanter, smycken, datorer, paddor, telefoner eller andra saker av värde.

Så hur kan du undvika inbrott på ditt företag
• Att införskaffa kameraövervakning och företagslarm minskar risken för inbrott och håller tjuven på avstånd – tjuven blir i detta fall snabbt upptäckt.
• Gå ihop med grannarna och ta hjälp av varandra – uppmärksamhet är det sista en tjuv vill ha då han planerar och utför ett inbrott.
• Se över lås och brytskydd på era dörrar och i vissa fall kan det vara bra att montera ett jalusi – tjuven väljer oftast bort fastigheter där han vet att det är svårt att ta sig in och det blir svårt att få med det stulna ut.
• Utomhusbelysning som tänds vid rörelse brukar vara en bra investering för att hålla tjuvar borta. Det går även att sätta några lampor inomhus på timer som tänds och släcks på bestämda klockslag.
• Lämna aldrig exempelvis en stege eller redskap utanför dörren som kan vara användbart för tjuven då han ska bryta sig in.
• En brevlåda eller brevinkast som går att låsa.
• Förvara inte dyra maskiner och verktyg i förråd där du vet att det skulle vara lätt att ta sig in.
• Sätt tracker eller DNAmärk dina värdesaker och maskiner som kan tänkas bli stulna – märkta föremål är svårare att sälja vidare.
• Städa inte undan om du exempelvis ska åka bort, utan lämna disk och annat framme.
• Ha gärna ett kassaskåp där du låser in alla värdesaker och viktiga handlingar – tjuven är expert på att hitta dina ”bra gömställen”

Inbrott och skadegörelse i bostadsrättsföreningen
Så här går det till

Inbrottstjuvar tar sig oftast in genom ytterdörren, fönster eller en altandörr hos en bostadsrättsförening. Mest utsatt är lägenheter på markplan eller på första våningen. Dom passar ofta på då dörren öppnas eller står öppen och när tjuvarna väl är inne i fastigheten kan dom bryta sig in i lägenheterna. Det är heller inte helt ovanligt att tjuven stjäl från förråd eller källare och tar då dyrare saker som exempelvis verktyg, skidor och cyklar. För att se om du är hemma så brukar dom kika in i brevinkastet och kolla om det ligger någon post på golvet eller andra tecken som tyder på att du är borta. För att bryta sig in lägenheten bryter tjuvarna upp dörren eller använder sig av en låsslunga för att vrida upp låset. När tjuven tagit sig in i lägenheten så vet han vart han ska leta och börjar oftast med badrum och sovrum. Tjuvarna kommer att leta efter saker som är lätta att dölja och bära med sig, så som kontanter, klockor, smycken, pass, paddor, laptop

Åtgärder som du kan göra för att försvåra för tjuven
• Försvåra för tjuven att ta sig in i bostadsrättsföreningen genom att låta dom boende använda passersystem istället för nycklar.
• Installera övervakningskamera i BRF vid exempelvis förråd, tvättstuga, soprum och källare som är kopplade till väktare som snabbt kan komma ut till fastigheten vid skarpt läge.
• Alla ingångar och lägenhetsdörrar bör ha dörrar med godkända lås.
• Montera brytskydd på samtliga dörrar.
• Installera säkerhetsbrevlåda på insidan av dörren istället för brevinkast. Då kan inte tjuven se om du är hemma eller använda brevinkastet för att ta sig in i lägenheten.
• Ha alltid lås på altandörrar och fönster, speciellt på dom som ligger på bottenvåningen eller våning 1.
• Ett låsskydd bör även installeras över vredet på insidan av dörrarna.
• Förvara inte saker av värde i källaren eller på vinden.
• Gå med i Grannsamverkan och hjälps åt att ha koll tillsammans – det sista en tjuv vill ha är uppmärksamhet.
• Skaffa larm i dom delar av fastigheten som det är tillåtet – det drar till sig uppmärksamhet och skrämmer iväg tjuven.

Kostnadsfri säkerhetsrådgivning
Har du några frågor eller vill att vi kommer ut till er för en kostnadsfri rådgivning är du välkommen att kontakta oss på 08-558 038 11
Kontaktinformation
Postadress
Stensätra­vägen 13 A
12739 Skärholmen
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556848-7226
Grundat: 2011
Anställda: 10
Välkommen till Safeguard Sweden AB

Säkerhetsföretaget som sticker ut

Vi på Safeguard kombinerar muskler med kompetens och personlig service. Brister i den befintliga säkerhetslösningen upptäcks ofta först när olyckan är framme. Vad händer när larmet går hos dig?

Vi på Safeguard tar ett helhetsgrepp om din säkerhet som omfattar allt från rätt val av produkt till kontinuerlig service och snabba utryckningar i skarpt läge. Sedan starten 2011 har vi hunnit bli ett av Stockholms ledande säkerhetsföretag.

Vi hjälper allt från mindre företag till stora kedjor och koncerner med trygga, smarta helhetslösningar där inget lämnas åt slumpen.

För säkerhet värd namnet krävs mer än tjocka dörrar och starka lås.

Hur ser din lokal ut?
Vilken verksamhet bedrivs där?
Vad är det för värden som ska skyddas?
Vilka är säkerhetsriskerna?

Vi hjälper dig identifiera risker och behov och skapa nya möjligheter med en komplett säkerhetslösning som verkligen gör jobbet.

Certifieringar

AA

Kontakter

Sara Krutzén
Administration, marknadsföring
08-55803811

Filmer

SafeGuard Sweden - En dag med larmteknikerna

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN