SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors China

Lesjöfors i Kina har arbetat hårt i många år för att bli en förstklassig leverantör till fordonsindustrin.
Det målmedvetna arbetet har gett resultat samt dessutom fått positiva kvalitetseffekter för alla kundsegment.

Det mest synliga beviset för utvecklingen av Lesjöfors kinesiska företag är på fabriksgolvet som nu håller full internationell standard. Ett gott tecken på kvalitet är de många kunder och besökare som haft mycket positiva omdömen att ge efter sina besök.

Utrustade för framtiden
Lesjöfors China har gjort flera investeringar i utrustning för att förbättra miljö och säkerhet, till exempel vid kulbombning och hantering av damm, avgaser och spillvatten. Lesjöfors ägarföretag Beijer Alma ställer hårda krav på att alla företag i koncernen ska hålla hög internationell standard inom detta område.
- Det känns bra att vi inte bara lever upp till minimikrav utan nu är väl rustade inför ännu hårdare miljö- och säkerhetskrav i framtiden, säger Mikael Andersson, chef för Lesjöfors China.

Stora investeringar i produktionsutrustning
Företaget har även förbättrat sin produktivitet och konkurrenskraft på flera sätt. Ett talande exempel är den utökning av produktfloran som nu innefattar fjädrar med tråddiameter på upp till 8 millimeter vilket medfört uppdateringar i flera processer såsom spänningsanlöpning, kulbombning och slipning.

- Vi har också gjort betydande investeringar i helautomatiska maskiner för sortering, packning och montering av fjädrar, stansade detaljer och bussningar. De flesta maskiner har kamerasystem och kraftmätning som ger en helt kontrollerad produkt utifrån uppställda kriterier. Genom att vi själva kan kontrollera alla steg i processen och garantera felfria produkter så kan kunden omedelbart ta detaljen vidare in i sina egna fullt automatiserade monteringsprocesser, säger Mikael Andersson.

Förbättrade kvalitetssystem
Kvalitetssystemet har utvecklats och förbättrats, inte bara utifrån synpunkter från interna och externa revisorer samt kunder utan även genom externa konsulter från TUV som är specialiserade på kvalitetsmetodik. Även här har företaget gjort flera investeringar, exempelvis ett system för kraftmätning från Microstudio som med hög precision mäter hela fjädersortimentet. Utrustning för 3D-scanning har också köpts in vilken jämför tillverkade detaljer med 3D-ritningar.

En annan nyhet är utrustning för saltspraytest som medför kortare ledtider och sänkta kostnader i uppstartsfasen av ett projekt. Dessutom finns nu ett statistiksystem från Rektron som gör det lättare att registrera, spåra och hantera mätdata.
- Vårt fokus på kvalitetssystem, metodik och utrustning har gjort att hela vår organisation nu har ett tankesätt som genomsyras av kvalitet vilket förstås kommer våra kunder tillgodo i slutänden, säger Mikael Andersson.

Ett kompetensnav i koncernen
Vad är då det sammantagna receptet för en framgångsrik verksamhet i Kina? Mikael Andersson sammanfattar:
- Under våra 14 år med verksamhet i Kina har vi kontinuerligt utvecklat vår tekniska kompetens vilket är en viktig hörnsten för framgångarna. Inom flera områden utgör vi numera ett kompetenscenter för hela Lejsöforskoncernen; system för skruvar och bussningar och djupdragna detaljer är sådana exempel. Sammantaget har stora investeringar och ett tydligt fokus lett till höjd kvalitet och nöjda kunder med bra tillväxt som följd.

Se ett filmklipp över vår kunskap och kapacitet: https://www.youtube.com/watch?v=TGtOJI6khIY&feature=youtu.be

För mer information, kontakta Lejsöfors China direkt eller fråga din ordinarie kontaktperson i Lesjöfors.

Erik Kolsrud Aas
Marketing Director Lesjöfors Group, Industrial Division
erik.kolsrud.aas@lesjoforsab.com
+47 22 905701

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN