ONSDAG 17 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors China

Lesjöfors i Kina har arbetat hårt i många år för att bli en förstklassig leverantör till fordonsindustrin.
Det målmedvetna arbetet har gett resultat samt dessutom fått positiva kvalitetseffekter för alla kundsegment.

Det mest synliga beviset för utvecklingen av Lesjöfors kinesiska företag är på fabriksgolvet som nu håller full internationell standard. Ett gott tecken på kvalitet är de många kunder och besökare som haft mycket positiva omdömen att ge efter sina besök.

Utrustade för framtiden
Lesjöfors China har gjort flera investeringar i utrustning för att förbättra miljö och säkerhet, till exempel vid kulbombning och hantering av damm, avgaser och spillvatten. Lesjöfors ägarföretag Beijer Alma ställer hårda krav på att alla företag i koncernen ska hålla hög internationell standard inom detta område.
- Det känns bra att vi inte bara lever upp till minimikrav utan nu är väl rustade inför ännu hårdare miljö- och säkerhetskrav i framtiden, säger Mikael Andersson, chef för Lesjöfors China.

Stora investeringar i produktionsutrustning
Företaget har även förbättrat sin produktivitet och konkurrenskraft på flera sätt. Ett talande exempel är den utökning av produktfloran som nu innefattar fjädrar med tråddiameter på upp till 8 millimeter vilket medfört uppdateringar i flera processer såsom spänningsanlöpning, kulbombning och slipning.

- Vi har också gjort betydande investeringar i helautomatiska maskiner för sortering, packning och montering av fjädrar, stansade detaljer och bussningar. De flesta maskiner har kamerasystem och kraftmätning som ger en helt kontrollerad produkt utifrån uppställda kriterier. Genom att vi själva kan kontrollera alla steg i processen och garantera felfria produkter så kan kunden omedelbart ta detaljen vidare in i sina egna fullt automatiserade monteringsprocesser, säger Mikael Andersson.

Förbättrade kvalitetssystem
Kvalitetssystemet har utvecklats och förbättrats, inte bara utifrån synpunkter från interna och externa revisorer samt kunder utan även genom externa konsulter från TUV som är specialiserade på kvalitetsmetodik. Även här har företaget gjort flera investeringar, exempelvis ett system för kraftmätning från Microstudio som med hög precision mäter hela fjädersortimentet. Utrustning för 3D-scanning har också köpts in vilken jämför tillverkade detaljer med 3D-ritningar.

En annan nyhet är utrustning för saltspraytest som medför kortare ledtider och sänkta kostnader i uppstartsfasen av ett projekt. Dessutom finns nu ett statistiksystem från Rektron som gör det lättare att registrera, spåra och hantera mätdata.
- Vårt fokus på kvalitetssystem, metodik och utrustning har gjort att hela vår organisation nu har ett tankesätt som genomsyras av kvalitet vilket förstås kommer våra kunder tillgodo i slutänden, säger Mikael Andersson.

Ett kompetensnav i koncernen
Vad är då det sammantagna receptet för en framgångsrik verksamhet i Kina? Mikael Andersson sammanfattar:
- Under våra 14 år med verksamhet i Kina har vi kontinuerligt utvecklat vår tekniska kompetens vilket är en viktig hörnsten för framgångarna. Inom flera områden utgör vi numera ett kompetenscenter för hela Lejsöforskoncernen; system för skruvar och bussningar och djupdragna detaljer är sådana exempel. Sammantaget har stora investeringar och ett tydligt fokus lett till höjd kvalitet och nöjda kunder med bra tillväxt som följd.

Se ett filmklipp över vår kunskap och kapacitet: www.youtube.com/watch?v=TGtOJI6khIY&feature=youtu.be

För mer information, kontakta Lejsöfors China direkt eller fråga din ordinarie kontaktperson i Lesjöfors.

Erik Kolsrud Aas
Marketing Director Lesjöfors Group, Industrial Division
erik.kolsrud.aas@lesjoforsab.com
+47 22 905701
Kontaktinformation

Lesjöfors Springs & Pressings AB

Postadress
Jämtlands­gatan 62
16260 Vällingby
Besöksadress
Hudene
SE-52492 Herrljunga
Region
Herrljunga
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556997-0675
Grundat: 1898
Anställda: 56
Välkommen till Lesjöfors Springs & Pressings AB

Vi är en ledande fjädertillverkare med internationellt välkända kunder. Lesjöfors har ett brett sortiment av fjädrar, både standardfjädrar och skräddarsydda lösningar helt utifrån kundens unika behov.

Vår problemlösningsförmåga är en av de starkaste argumenten för att anlita oss.

Välkommen till Lesjöfors!

Senaste annonser från Lesjöfors Springs & Pressings AB

Se alla företagets 14 annonser »

Företagets tjänster/produkter

Produkter: Fjädrar, Gasfjädrar

Certifieringar

ISO 14001:2000 – ISO 9001:2000 – ISO/TS 16949:2009

Kontakter

Henrik Berner
Försäljning industri
0513 220 22
Mårten Glas
VD
08-445 88 78
Erik Danell
Försäljning industri
08-445 88 72
Niklas Movitz
Försäljning industri
0513-220 21
Dan Larsson
Försäljning industri
0590-608 116
Erik Kolsrud
+47 22 90 57 00

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser