TORSDAG 17 OKTOBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors China

Lesjöfors i Kina har arbetat hårt i många år för att bli en förstklassig leverantör till fordonsindustrin.
Det målmedvetna arbetet har gett resultat samt dessutom fått positiva kvalitetseffekter för alla kundsegment.

Det mest synliga beviset för utvecklingen av Lesjöfors kinesiska företag är på fabriksgolvet som nu håller full internationell standard. Ett gott tecken på kvalitet är de många kunder och besökare som haft mycket positiva omdömen att ge efter sina besök.

Utrustade för framtiden
Lesjöfors China har gjort flera investeringar i utrustning för att förbättra miljö och säkerhet, till exempel vid kulbombning och hantering av damm, avgaser och spillvatten. Lesjöfors ägarföretag Beijer Alma ställer hårda krav på att alla företag i koncernen ska hålla hög internationell standard inom detta område.
- Det känns bra att vi inte bara lever upp till minimikrav utan nu är väl rustade inför ännu hårdare miljö- och säkerhetskrav i framtiden, säger Mikael Andersson, chef för Lesjöfors China.

Stora investeringar i produktionsutrustning
Företaget har även förbättrat sin produktivitet och konkurrenskraft på flera sätt. Ett talande exempel är den utökning av produktfloran som nu innefattar fjädrar med tråddiameter på upp till 8 millimeter vilket medfört uppdateringar i flera processer såsom spänningsanlöpning, kulbombning och slipning.

- Vi har också gjort betydande investeringar i helautomatiska maskiner för sortering, packning och montering av fjädrar, stansade detaljer och bussningar. De flesta maskiner har kamerasystem och kraftmätning som ger en helt kontrollerad produkt utifrån uppställda kriterier. Genom att vi själva kan kontrollera alla steg i processen och garantera felfria produkter så kan kunden omedelbart ta detaljen vidare in i sina egna fullt automatiserade monteringsprocesser, säger Mikael Andersson.

Förbättrade kvalitetssystem
Kvalitetssystemet har utvecklats och förbättrats, inte bara utifrån synpunkter från interna och externa revisorer samt kunder utan även genom externa konsulter från TUV som är specialiserade på kvalitetsmetodik. Även här har företaget gjort flera investeringar, exempelvis ett system för kraftmätning från Microstudio som med hög precision mäter hela fjädersortimentet. Utrustning för 3D-scanning har också köpts in vilken jämför tillverkade detaljer med 3D-ritningar.

En annan nyhet är utrustning för saltspraytest som medför kortare ledtider och sänkta kostnader i uppstartsfasen av ett projekt. Dessutom finns nu ett statistiksystem från Rektron som gör det lättare att registrera, spåra och hantera mätdata.
- Vårt fokus på kvalitetssystem, metodik och utrustning har gjort att hela vår organisation nu har ett tankesätt som genomsyras av kvalitet vilket förstås kommer våra kunder tillgodo i slutänden, säger Mikael Andersson.

Ett kompetensnav i koncernen
Vad är då det sammantagna receptet för en framgångsrik verksamhet i Kina? Mikael Andersson sammanfattar:
- Under våra 14 år med verksamhet i Kina har vi kontinuerligt utvecklat vår tekniska kompetens vilket är en viktig hörnsten för framgångarna. Inom flera områden utgör vi numera ett kompetenscenter för hela Lejsöforskoncernen; system för skruvar och bussningar och djupdragna detaljer är sådana exempel. Sammantaget har stora investeringar och ett tydligt fokus lett till höjd kvalitet och nöjda kunder med bra tillväxt som följd.

Se ett filmklipp över vår kunskap och kapacitet: www.youtube.com/watch?v=TGtOJI6khIY&feature=youtu.be

För mer information, kontakta Lejsöfors China direkt eller fråga din ordinarie kontaktperson i Lesjöfors.

Erik Kolsrud Aas
Marketing Director Lesjöfors Group, Industrial Division
erik.kolsrud.aas@lesjoforsab.com
+47 22 905701
Kontaktinformation

Lesjöfors Springs & Pressings AB

Postadress
Jämtlands­gatan 62
16260 Vällingby
Besöksadress
Hudene
SE-52492 Herrljunga
Region
Herrljunga
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556997-0675
Grundat: 1898
Anställda: 56
Välkommen till Lesjöfors Springs & Pressings AB

Vi är en ledande fjädertillverkare med internationellt välkända kunder. Lesjöfors har ett brett sortiment av fjädrar, både standardfjädrar och skräddarsydda lösningar helt utifrån kundens unika behov.

Vår problemlösningsförmåga är en av de starkaste argumenten för att anlita oss.

Välkommen till Lesjöfors!

Senaste annonser från Lesjöfors Springs & Pressings AB

Se alla företagets 14 annonser »

Företagets tjänster/produkter

Produkter: Fjädrar, Gasfjädrar

Certifieringar

ISO 14001:2000 – ISO 9001:2000 – ISO/TS 16949:2009

Kontakter

Henrik Berner
Försäljning industri
0513 220 22
Mårten Glas
VD
08-445 88 78
Erik Danell
Försäljning industri
08-445 88 72
Niklas Movitz
Försäljning industri
0513-220 21
Dan Larsson
Försäljning industri
0590-608 116
Erik Kolsrud
+47 22 90 57 00

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-10-08
HCL Technologies lanserar HCL Digital Experience 9.5 Carlstad Machinetools med ny agentur för Correas maskiner!Effektivare renblåsning av filter med ny ventilSTARK GROUP väljer moln­baserad ruttplanering från DescartesTele2s mobilnät bäst i testHüllert och Merlo expanderar – nytt säljkontor i KarlstadHållbar produktion i fokus när Prevas och Recab blir partnersSectra får order på IT-lösning för radiologi av amerikanska Marshfield Clinic Health SystemBeijer Ref investerar i ny fabrik för grön kylteknikFinnair fortsätter att expanderaBygma växer i Stockholm – fördjupar samarbetet med Målarkalk AB
2019-10-07
Swedol förvärvar Industriprofil i GävleSKF förvärvar industriellt AI-bolagSkanska bygger ny stamnätsstation i Mårtensdal, StockholmAtlas Copcos nya e-guide hjälper dig på vägen mot att klara steg V-utsläppskravenLinxon levererar transformatorstation till Skanstullsprojektet i StockholmVattenfall i samarbete med TINE om 200 nya laddplatser i NorgeDärför behöver ditt företag en teknikinformatörIngenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativitetenIT-specialistföretaget Pure IT North expanderar och utökar sina lokaler i centrala Umeå
2019-10-04
Fjädrar och banddetaljer i nyskapande skivbromsar från Haldex Gymnasieskolan sätter laserskärning på schematBergs Timber begränsar produktionen och flyttar huvudkontoret till VimmerbyRaySearch har fått nytt regulatoriskt godkännande för RayStation i KinaNCC och Volvo utvecklar ny tjänst för schaktmassor som ger hög produktivitet och mindre klimatpåverkanVolvo passerar milstolpe med över en miljon uppkopplade maskiner och fordonPanasonic lanserar ny värmeväxlare för grön, kommersiell drift 2019 års Swedish Steel Prize finalister symboliserar 20 år av innovativ ingenjörskonst
2019-10-03
Mora CNC utökar sin kapacitet inom 5-axlig bearbetning med en maskin från tyska HedeliusStark efterfrågan på Volvo Cars elhybriderStjernberg Automation levererar en av marknadens snabbaste skärmaskinerSchneider Electric lanserar nya arbetslamporVerizon Incident Preparedness and Response Report uppmanar företagen att öva Ökad effektivtet och produktivitet med autopol batch manager8 av 10 tjejer vittnar om machokultur på byggprogrammenPremiär för 30 elbussar i GöteborgTre säkerhetsrisker med 5G IF Metalls medlemmar får Sverige att funkaVälisolerad port innoverar marknadenRototilt välkomnar säkerhetsinitiativ från VeidekkePorsche Carrera Cup Scandinavia: Stjärnspäckat finaldrama och Porsche Festival med över 1 000 bilar!Industrins ekonomiska råd - nedväxling i den globala produktivitets-tillväxtenSvenska energiexperter i Kazakstan – satsning på hållbara lösningar
2019-10-02
Trendbrott – nyföretagandet ökar efter två års minskning1 200 nya arbetsplatser till Kallebäcks TerrasserVärldens första Svanenmärkta plastgolv lanseras av TarkettSvenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktoberNeste och Lufthansa samarbetar för en mer hållbar luftfartNu lanserar vi vår bärbara betalnings/kassaterminal med en integrerad 8 tums AndroidskärmOmar ska inspirera ungdomar i Dalarna till motorbranschenSuccé för RymdveckanPreem öppnar ny bemannad station i Örebro
2019-10-01
Konsten att utveckla unika produkter för att tillgodose järnvägsindustrins behov Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner flyttar ihop i KalmarAlecta först i världen med att certifieras av ESG4RealNordisk E-handelslogistik tar fart i Finland under AXLALidl nominerade till ännu ett pris för hållbart byggandeClasbilen hördes i hela Stockholm – förväxlades med glassbilenPowerCell deltar i EU-projekt kring tunga lastbilar som elektrifieras med bränslecellsteknologiSkellefteå Kraft och Ardian möjliggör ny vindkraftpark i HärjedalenJämtkraft, framtidens elbolag, väljer Connectel som innovativ partnerASAP till Umeå för att träna studenter i hållbart ledarskap
Annonser