SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stora Enso utökar sitt förpackningssortiment

Introducerar produktlinje för biobaserat förpackningsskum
Stora Enso utökar sitt förpackningssortiment med en ny produktlinje för biobaserat skummaterial av träfiber. Produkterna är helt återvinningsbara och kan användas i stötdämpande och värmerisolerande förpackningar. Träfiberbaserat skum har låg vikt och tillgodoser behovet av klimatvänliga, förnybara och cirkulära skyddsmaterial i innerförpackningar.

Stora Ensos sortiment består av Fibrease™ by Stora Enso samt Papira® by Stora Enso. Båda skummaterialen har flera tekniska och miljömässiga fördelar, och kunderna kan välja det skum som uppfyller just deras förpackningskrav. Skummaterialen kan användas för att skydda ömtåliga varor och är utformade för isolerande förpackning av temperaturkänsliga produkter. Fibrease är redan kommersiellt tillgängligt, och produktionen av Papira har påbörjats vid pilotanläggningen på svenska Fors bruk efter den investering som tillkännagavs i augusti 2020.

Fossilbaserade förpackningar utgör 40 % av all plast i världen och är en stor bidragande orsak till miljöföroreningar. Idag används fossilbaserade material såsom plastfolie och polystyrenskum i hög utsträckning som skydd och isolering i förpackningar. Med Fibrease och Papira introducerar Stora Enso nu förnybara och klimatvänliga alternativ till fossilbaserade skyddsförpackningar. De biobaserade skummaterialen kommer från certifierat virke och kan hanteras i pappersåtervinningen.

– Dagens konsumenter vill minska plastanvändningen och maximera återvinningen. Samtidigt växer behovet av skyddande förpackningar till följd av ökande krav inom e-handel och kylkedjelogistik. Med våra biobaserade skummaterial hjälper vi kunderna att skapa miljövänliga och cirkulära förpackningslösningar, samtidigt som vi tillgodoser behovet av material som kan skydda och värmeisolera innehållet, säger Markus Mannström, chef för divisionen Biomaterials på Stora Enso.

Målet med Stora Ensos nya pilotanläggning är att utvärdera och validera Papira som förpackningsmaterial genom kundtester. Stora Ensos bruk i svenska Fors, där pilotanläggningen för Papira ligger, producerar lättviktskartong för konsumentförpackningar.

För ytterligare information, kontakta:
Carl Norell
Tillförordnad EVP, Communications and Marketing, Stora Enso
tel. +46 72 221 9228
Kontaktinformation

Stora Enso Paper AB

Postadress
Nymölla­vägen 260 -15
29573 Nymölla
Region
Bromölla
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556070-4446
Grundat: 1959
Anställda: 1481
Välkommen till Stora Enso

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, kartong- och pappertillverkare, förläggare, detaljhandlare, tryckerier, konverterare, snickerier och byggföretag.


Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon. Våra material är förnybara, återvinningsbara och går att återanvända. De utgör grunden för många innovativa lösningar inom förpackningar, träprodukter och biomaterial som kan användas istället för produkter som baseras på fossila bränslen och andra icke förnybara material.


Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och är börsnoterat i Helsingfors och Stockholm. Vår omsättning 2017 uppgick till 10 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1 miljard EUR.


Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.

Kontakter

Carl Norell
Presskontakt
-

Filmer

Stora Enso e-TALES

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web