SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitet

Med nya sträckfilmsmaskinen PallPack 2000F har Lugnets Plantskola i Häggeby ökat produktiviteten, minimerat driftstopp och förbättrat ergonomin.
Lugnets Plantskola i Häggeby fick allt mer problem med sin gamla manuella sträckfilmsmaskin och valde att köpa in halvautomatiska PallPack 2000F.

– Vi kände att vi måste införskaffa en ny sträckfilmsmaskin för att hålla produktionen igång i det tempo vi vill ha, den gamla maskinen var helt enkelt en bromskloss i linjen. Den krävde ständiga reparationer, säger Pekka Jänkälä, biträdande platschef på Lugnets Plantskola i Häggeby.

Från september till januari varje år plastar Lugnets Plantskola 6 500 till 7 000 pallar med förädlade gran- och tallplantor.

– Allt har blivit bättre med den nya maskinen, inte minst tillförlitligheten. Vi har inte haft något produktionsstopp alls på grund av den. PallPack 2000F är snabb och priset var det rätta, så därför valde vi den, säger Pekka Jänkälä.

Nu uppstår inte längre någon flaskhals vid plastningen och det är mycket enklare för de anställda att lasta pallarna från truck till sträckfilmsmaskinen. Dessutom är maskinen ergonomisk – personalen behöver inte fästa sträckfilmen vid pallen då maskinen automatiskt fäster och skär filmen.

När lådorna med plantor är packade och lastade på pallen skjuts den fram till sträckfilmsmaskinen. När pallarna har plastats plockas de med gaffeltruck, placeras i fryslager och hämtas slutligen av lastbil för transport till Svenska Skogsplantors centrallager.

– Vi ser på produktionsflödet att maskinen frigör tid, truckföraren kan göra annat arbete istället. Allt rullar på och maskinen betalar sig, avslutar Pekka Jänkälä.


ITO PallPack AB
+46 08 792 27 80
pallpack@pallpack.se
Kontaktinformation
Postadress
Ellakrogs­vägen 1
18733 Täby
Besöksadress
Ellekrogs­vägen 1
18733 Täby
Region
Täby
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556086-7730
Grundat: 1983
Anställda: 12
Välkommen till ITO PallPack AB

ITO PallPack AB är en av Skandinaviens största leverantör av hel och halvautomatiska packanläggningar och levererar både hel- och halvautomatiska förpackningsmaskiner. ITO PallPack AB har varit en föregångare inom sträckfilmsemballering sedan 1974 och var bland annat först med en försträckningsmaskin som minskar förbrukningen av sträckfilm betydligt samtidigt som inplastningen blir stadigare. Vi leverar sträckfilmning, bandning, tejpning, band, sträckfilm och mycket mer.

Om ni köper förpackningsmaskiner från Pall-Pack garanterar vi att ni får snabb hjälp! Med vårt eget serviceteam och vår serviceavdelning har vi den kunskap som krävs för att kunna hjälpa er direkt, per telefon eller via e-post. Vi erbjuder skräddarsydda serviceavtal, en egen tekniker och service som passar era behov!

Välkomna!

Kontakter

Axel Hagen
Kontaktperson
+46 (0) 7 68 85 06 62
Tommy Johansson
08-7922780
+46768850660

Filmer

PallPack1000B sträckfilmsmaskin

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN