LÖRDAG 17 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sune firar 60 år på Norconsult!

Som femtonåring på femtiotalet var kaffekokning hans huvudsakliga arbetsuppgift.
Idag är han bland annat rådgivande konsult för projekt i nya Karlastaden. Sune Mentor har en unik position på Norconsult efter hela 60 år i bolaget.

Hans första kontakt med hos Göteborgs Förorters Intresseförening (som företaget då hette) var som prao 1958, varpå han fick frågan att börja arbeta när skolan var slut. Han tackade ja och har sedan dess, med undantag för lumpen, varit kvar på företaget i 60 år. Han har under tiden hunnit arbetat med det mesta inom området infrastruktur. Utbildad till väg- och vatteningenjör via Göteborgs Stads aftonskola kunde han tidigt tillämpa sina kunskaper i praktiken, men fick också prova på uppdrag utanför sitt kompetensområde.

- Ingenting var omöjligt, även om man egentligen inte kunde något i början så fick man göra saker ändå, berättar Sune. Jag har hakat på de erbjudanden jag fått. Man kan göra vad som helst - har man inte kunskaper får man skaffa dem, menar han.

Variationen verkar vara en stark anledning till att Sune har trivts på Norconsult. Under karriären har han bland annat arbetat i 37 olika kommuner och 27 olika privata beställare samt varit involverad i 50 olika cirkulationsplatser. Han hävdar därför att han inte har haft samma jobb hela tiden. Uppdragen, arbetsplatserna och beställarna har förändrats mycket sedan 1958.

- Nu jobbar jag mest med gatu- och ledningsprojekt men jag har gjort allt möjligt genom åren, förklarar Sune. Om det inte är alltför stora objekt ansvarar jag för det mesta. Allt från förfrågningsunderlag och projektering till uppdragsledning, fortsätter han.

En annan återkommande faktor är Norconsults företagsanda. Han beskriver den i termer av gemenskap, frihet att utforma sitt eget arbete, en positiv företagsledning och goda relationer till kollegor och beställare. Att han har flera jämnåriga kollegor kvar på företaget kan inte vara en tillfällighet, det måste ju bero på någonting menar han.

Än har han inte bestämt sig för att gå i pension ”på riktigt”, han skriver numera avtal ett år i taget där nästa deadline är 1 april 2019.

- När datumet närmar sig har jag oftast varit involverad i ett projekt som jag inte vill lämna ifrån mig. Ett exempel är ett mindre projekt i Mölndal som har pågått i närmare tjugo år, där jag i ett svagt ögonblick sa att jag skulle jobba tills projektet blir klart. Då var jag redan pensionär. Snart är projektet färdigställt, och då kan jag inte skylla på det längre.

Ljot Strömseng
VD
ljot.stromseng@norconsult.com
+46 10 141 80 34
2018-11-13
Mekanisk verkstad för Er som ställer hårda krav har fått sin 3:e Biglia installeradPålitligt korrosionsskydd från Henkel.CEJNs teamledares kommentar till The Next Generation: "Vårt ansvar är att hålla dig säker"20-åriga Stella bryter manlig norm i byggbranschenGrunden Bois är årets Number 10 stipendiatLesjöforsfjädrar i framtidens mänskliga robotarBilia förvärvar en auktoriserad serviceverksamhet för BMW i NorgeNytt industrimagasin vinter 2018 ute nu!Hyundai och Vodafone inleder samarbete om uppkopplade bilarEldrivna truckar testas i produktion i Bolidens AitikgruvaLåt oss presentera: Fredagens gäster i Defas podstudioHet marknad för begagnade bilar trots färre försäljningar Arbeta i HD med nya High Demand pro18-v batterierFörsäljningsrekord på Gekås Ullared ger bidrag till Missing PeopleSvenska chefer underkänner sitt eget cv BMW + vinterhjul =gratis vinterhjulYrkesgymnasiet ökar med 25 procent Så ser företagandet ut i din kommunMakita lanserar sladdlös kaffemaskin på 12/18VEntreprenörskap hos Sigtuna Kommun20-åring med hjärta för kunskap och kvalitetWidrikssons lanserar ytterligare tjänster inom IT-logistik och transportÖkad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
2018-11-12
Skanska utvecklar nytt hotell i Kiruna som säljs till LKAB för cirka 500 miljoner kronorNy exportsäljare - Alexander LjungbergMätningar till grund för elbesparingPeab bygger ut Tofta skjutfältAcademic Work prisas för bästa försäljnings- och marknadsorganisationDemo utförsäljning av mätinstrument Ny satsning från Stoppa machokulturen Tyréns vinner nytt uppdrag i Norge åt Bane Nor Snart öppnar vi butik i UppsalaLindinvent letar Försäljningsingenjörer och UtvecklareInbjudan till seminarium om framtidens transporter​Politiken som kan förändra bygg- och fastighetsmarknadenStål & Hyr Group går samman med Aros Hyresmaskiner ABSFVF avtalar med Branschkontroll för kontroll av samtliga Certifierad Verkstad och Eurogarant!Zero Sun: Soldriven villa möjlig även där solen lyser med sin frånvaroSunPines Hållbarhetspris till Lindbäcks Group Vatten på Gotland kräver nytänkNu går vi live med CS24 connectIndustriföretag i Skövde är med på Elmia SubcontractorMiljötillstånd för utbyggnad och intag av förnybara råvarorRealgymnasiets fordonsutbildning ProMeister Fordon vinner pris på Motorgalan 2018Årets butik 2018 finns i Skellefteå
2018-11-09
Nomo Elmia Subcontractor 2018Skanska investerar EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronor, i kontorsbyggnad i Warszawa, PolenNya Volvo EC750E HR: branschens mest produktiva rivningsgrävareVellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018Vinge till unik racing-Tesla visas på InnoDexPolarbröd - årets marknadsförareVem blir Årets Cleantechprofil? Här är de nominerade.Ny maskin för rörlaserskärning till Weland ABFramtidens elsystem - fullt med nyheter från forskning och branschVärldspremiär för nya Mitsubishi L200Öppet Hus på Möjligheternas Torg: Maskinförare, ett framtidsyrke för fler
Annonser