LÖRDAG 22 SEPTEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sune firar 60 år på Norconsult!

Som femtonåring på femtiotalet var kaffekokning hans huvudsakliga arbetsuppgift.
Idag är han bland annat rådgivande konsult för projekt i nya Karlastaden. Sune Mentor har en unik position på Norconsult efter hela 60 år i bolaget.

Hans första kontakt med hos Göteborgs Förorters Intresseförening (som företaget då hette) var som prao 1958, varpå han fick frågan att börja arbeta när skolan var slut. Han tackade ja och har sedan dess, med undantag för lumpen, varit kvar på företaget i 60 år. Han har under tiden hunnit arbetat med det mesta inom området infrastruktur. Utbildad till väg- och vatteningenjör via Göteborgs Stads aftonskola kunde han tidigt tillämpa sina kunskaper i praktiken, men fick också prova på uppdrag utanför sitt kompetensområde.

- Ingenting var omöjligt, även om man egentligen inte kunde något i början så fick man göra saker ändå, berättar Sune. Jag har hakat på de erbjudanden jag fått. Man kan göra vad som helst - har man inte kunskaper får man skaffa dem, menar han.

Variationen verkar vara en stark anledning till att Sune har trivts på Norconsult. Under karriären har han bland annat arbetat i 37 olika kommuner och 27 olika privata beställare samt varit involverad i 50 olika cirkulationsplatser. Han hävdar därför att han inte har haft samma jobb hela tiden. Uppdragen, arbetsplatserna och beställarna har förändrats mycket sedan 1958.

- Nu jobbar jag mest med gatu- och ledningsprojekt men jag har gjort allt möjligt genom åren, förklarar Sune. Om det inte är alltför stora objekt ansvarar jag för det mesta. Allt från förfrågningsunderlag och projektering till uppdragsledning, fortsätter han.

En annan återkommande faktor är Norconsults företagsanda. Han beskriver den i termer av gemenskap, frihet att utforma sitt eget arbete, en positiv företagsledning och goda relationer till kollegor och beställare. Att han har flera jämnåriga kollegor kvar på företaget kan inte vara en tillfällighet, det måste ju bero på någonting menar han.

Än har han inte bestämt sig för att gå i pension ”på riktigt”, han skriver numera avtal ett år i taget där nästa deadline är 1 april 2019.

- När datumet närmar sig har jag oftast varit involverad i ett projekt som jag inte vill lämna ifrån mig. Ett exempel är ett mindre projekt i Mölndal som har pågått i närmare tjugo år, där jag i ett svagt ögonblick sa att jag skulle jobba tills projektet blir klart. Då var jag redan pensionär. Snart är projektet färdigställt, och då kan jag inte skylla på det längre.

Ljot Strömseng
VD
ljot.stromseng@norconsult.com
+46 10 141 80 34
2018-09-18
Aventics greppar tag om det mestaAlla Opels personbilar WLTP-certifieradeÖver 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersonerBuss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresseProduktuppdatering för Mazda CX-3Netsecure utbildar om det nya NIS-direktivet den 26 oktoberEffektiv övervakning av transporterMed rätt typ av teknisk utrustning blir mötena både mer effektiva och kreativa. Martin Edofsson leder Smart City ConnectionSAP: Försörjningskedjor måste bli mer intelligentaIVECO Daily Blue Power - Mästare i Hållbarhet: International Van of the Year 2018.Malmö Stads miljöbyggpris tilldelas LINK arkitekturJennie Sahlsten ny vd och koncernchef för Erlandsson ByggÅkare, öka era intäkter med CargoSpace24!ebm-papst visar ny fläkt för kylning av järnvägs­applikationer på mässan InnoTransStart för ny satsning på kvinnor i techindustrinLogistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko
2018-09-17
MLT presenterar nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontrollCanon får guld i hållbarhet från EcoVadisCanon lanserar PROGRAF TM-serienHär är framtidens bil – självkörande, utsläppsfri och uppkoppladJenny Larsson är ny distriktschef i Cementa region SydIrisity inleder samarbete med DahuaCecilia Ceder ny vd för Fairtrade SverigeABAX värvar ännu en anställd från världens största telematikföretagQuality Hotel View expanderar – endast 2,5 år efter öppningen Vinnarna av Årets byggnadsvårdare 2018Årets Företagare i Blekinge 2018 går till Roger Olsson De vann Härnösands företagspriserBilfinger visar på stort ägarskap och högt engagemangVärldspremiär för nya Yaris GR SPORTPolarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018ExTe fyller 120 årFlytande våtmarkTornstadens första projekt med MKB Fastighets AB i MalmöDe första eldrivna lastbilarna har levereratsInspireras till forskning i PiteåToppnotering för fjärrkyla under rekordvarm sommar Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti
2018-09-14
Vad händer egentligen i Göteborg den 9-11 oktober?Nu blir vi ÄNNU grönare!ABB och Nobel Media tillkännager internationellt partnerskapCM-seminarium på Business Arena 2018ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätetInterEast rekryterar marknadsansvarig Sigma Technology tror på LoRaWAN™Allmänhet och Skövdeskolor bjuds in till en fredag i sann forskarandaPeab Asfalt jubilerarKraftig resandeökning för Tåg i BergslagenEntreprenör utsedd för kulturhuset i BergsjönIKEA siktar på nollutsläpp för hemleveranser i fem storstäder till 2020Isabellestipendiet – för en mer jämställd byggbransch Produkter i världsklass förutsätter ett effektivt och väl sammanhållet IT-stöd Woody Bygghandel fortsatt aktiva på miljöområdet Orio Logistics satsar på e-handelslogistikEn medicinsk revolution inom ortopedin – nu på USÖHelt nya insikter om elKomposthink bokashi omvandlar matrester till jordförbättring och växtnäring!Premiär för Kia ProCeed: Skapar eget segmentRätt produkter för precision i flödesmätning och regleringSnabbt växande marknadsintresse för Moniers integrerade solenergitakHauschild+Siegel från Malmö vinner Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab
Annonser