TISDAG 21 AUGUSTI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svensk miljöteknik lockar hela världen

Smart City Sweden har sitt huvudkontor i Hammarby Sjöstad i Stockholm.
Organisationen Smart City Sweden har sedan starten för knappt ett år sedan tagit emot 1 700 besökare från hela världen. De fokuserar bland annat på biogas, ett område som väcker stort intresse utomlands. Nya numret av tidningen Energigas har tema hållbar utveckling.

En stor del av besökarna till Smart City Sweden kommer från Kina och Indien, men intresset för svensk miljöteknik är stort i många länder. Inom biogas intresserar man sig bland annat för hur Sverige gör biogas från avloppsslam. I flera fall letar besökarna efter helhetslösningar. Eftersom biogas är ett område med flera mindre företag finns mycket att tjäna på att samverka för att kunna leverera större projekt.

- Vi vill vara en katalysator som leder till att svenska företag gör fler exportaffärer, säger Östen Ekengren, ordförande i Smart City Sweden och vice vd på IVL Svenska miljöinstitutet i en av artiklarna i Energigas nr 2-2018.

I tidningen skriver vi även kretsloppsanläggningen Högbytorp norr om Stockholm. I sommar invigs den nya biogasdelen som ska röta organiskt avfall från regionen och producera fordonsbränsle och biogödsel.

Under vinjetten profilen skriver vi om Mats Eklund, professor och föreståndare för Biogas Research Center, Linköpings universitet. Han poängterar att biogasen löser flera problem samtidigt, och att Sverige har en unik position här.

- Elektrifiering av fordon kommer att utvecklas på ungefär samma sätt oavsett vad Sverige gör. Så är det inte med biogas. Där har vi en möjlighet att göra ett globalt avtryck, säger han.
I nya numret av Energigas kartlägger vi också hur de politiska partierna ställer sig till gasfrågor, vi rapporterar om hur Vårgårda bostäder lagrar solenergi med hjälp av vätgas för att göra sina hus självförsörjande och vi skriver om lanseringen av Nationell biogasstrategi.

Sara Andersson och Nils Westling, 2050 Consulting, har skrivit debattartikeln. De menar att allt tjänar på att biogasen får ett lyft och pekar bland annat på att det stora utlandsintresset för svensk biogasteknik bidrar till fler arbetstillfällen i Sverige.

Läs senaste numret och prenumerera här:
www.energigas.se/ publikationer/tidningen-energigas/

För mer information kontakta:
Jonas Gustafsson, press- och kommunikationsansvarig:
0708-99 55 60, jonas.gustafsson@energigas.se
2018-08-16
Rafed Elbasam - ny affärschef på ArconaStabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljningNy VD i OutnorthÖresundskraft tar ställning i plastfråganInicio antagna till Reach for Change AcceleratorHandbok för smarta hantverkareStolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värdeAutoexperten öppnar nya anläggningar i samarbete med KvdbilMiljörivarna stärker sin position genom partnerskap med Drive700 000 användare - SolidSport spränger ny gränsDags för konferens eller kick-off?Beckmans Designhögskola nyrekryterar till programmet Visuell kommunikationDags att digitalisera era fraktbokningar!Lokal fjärrvärme inspirerar internationelltMässorna du inte får missa. Föranmäl dig och få fritt inträde!Så får du bidrag till elbilsladdning genom KlimatklivetSparbanksgruppen på väg mot sina målSJ lanserar ny rösttjänst för Google AssistentSjälvkörande lastbil från Mercedes-Benz på ELMIA Spoon öppnar kontor i NordnorgeÅrjäng är nästa hållplats för Nettbuss Bus4You
2018-08-15
STOREBRO Machine Tools AB säljer maskiner från tyska SPINNERNya material & ytbeläggningar gör entré i våra badrumTre byggnader nominerade till årets TräbyggnadsprisMälarenergi byter ut alla elmätare i regionen.Ny platschef i BranäsSmarta elnät – Reviderad standard för gränssnitt för nätdriftNytt ramavtal med Svevia för asfaltsbeläggningWürth Group stänger första halvåret 2018 med en försäljning på 6,8 miljarder EuroÖstersundsföretag tilldelas kvalitetspris av HusqvarnaMidroc och Serneke utvecklar ny stadsdelUtbyggnaden av Norrköpings hamn fortsätterArkitema får rikstäckande avtal med Akademiska HusTimecut rekryterar ny VD från Svensk FastighetsförmedlingMolninvesteringarna ökar kraftigt – och IaaS mest av allaSensata Crydoms nya 45 mm breda statiska reläer för 45 & 60 A ACBesök oss på elmia lastbil 2018Ny yh-utbildning inom sportdesign i ÅrePeab Asfalt erhåller nytt uppdrag i Ludvika
2018-08-14
Kungen besöker Trä & Teknik på Svenska MässanNyskapande fjäder i självvärmande nappflaska Scantruck laddar för Elmia Lastbil Ny medlem i koncernledningen på InterrollDen lilla stegmotor­styrningen SMCI33 är till stor hjälp vid maskinoptimering20 augusti sista ansökan för Nordic Edtech AwardsPetzl DUO S - Ny ljusstark jägarlampaInnovation som grunden till framgång!Tack för en lyckad maskinmässa på SolvallaHitachis storsäljare på Entreprenad LiveFrida Ronge blir ambassadör för hållbart fiskeAltia i nytt samarbete med Hernö GinSvenska priser på Mercedes V6-pickupHumanoid robot senaste medarbetaren på TUITid att uppgradera din gamla spänningsreferens till Fluke 732C/ 734CStörre avrop gällande infotainment till kollektivtrafikenSå mycket mer än det "gamla visitkortet" av papperBilfinger fortsätter arbetet med att certifiera sina projektledareSträngbetong levererar brobalkar till ny bro i HärnösandFem fastighetsutvecklare kraftsamlar för Luleås framtidDigitalisering förbättrar vården50 år med fjärrvärme i TranåsStark orderingång förbättrade orderstocken
Annonser