TORSDAG 17 JANUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svensk miljöteknik lockar hela världen

Smart City Sweden har sitt huvudkontor i Hammarby Sjöstad i Stockholm.
Organisationen Smart City Sweden har sedan starten för knappt ett år sedan tagit emot 1 700 besökare från hela världen. De fokuserar bland annat på biogas, ett område som väcker stort intresse utomlands. Nya numret av tidningen Energigas har tema hållbar utveckling.

En stor del av besökarna till Smart City Sweden kommer från Kina och Indien, men intresset för svensk miljöteknik är stort i många länder. Inom biogas intresserar man sig bland annat för hur Sverige gör biogas från avloppsslam. I flera fall letar besökarna efter helhetslösningar. Eftersom biogas är ett område med flera mindre företag finns mycket att tjäna på att samverka för att kunna leverera större projekt.

- Vi vill vara en katalysator som leder till att svenska företag gör fler exportaffärer, säger Östen Ekengren, ordförande i Smart City Sweden och vice vd på IVL Svenska miljöinstitutet i en av artiklarna i Energigas nr 2-2018.

I tidningen skriver vi även kretsloppsanläggningen Högbytorp norr om Stockholm. I sommar invigs den nya biogasdelen som ska röta organiskt avfall från regionen och producera fordonsbränsle och biogödsel.

Under vinjetten profilen skriver vi om Mats Eklund, professor och föreståndare för Biogas Research Center, Linköpings universitet. Han poängterar att biogasen löser flera problem samtidigt, och att Sverige har en unik position här.

- Elektrifiering av fordon kommer att utvecklas på ungefär samma sätt oavsett vad Sverige gör. Så är det inte med biogas. Där har vi en möjlighet att göra ett globalt avtryck, säger han.
I nya numret av Energigas kartlägger vi också hur de politiska partierna ställer sig till gasfrågor, vi rapporterar om hur Vårgårda bostäder lagrar solenergi med hjälp av vätgas för att göra sina hus självförsörjande och vi skriver om lanseringen av Nationell biogasstrategi.

Sara Andersson och Nils Westling, 2050 Consulting, har skrivit debattartikeln. De menar att allt tjänar på att biogasen får ett lyft och pekar bland annat på att det stora utlandsintresset för svensk biogasteknik bidrar till fler arbetstillfällen i Sverige.

Läs senaste numret och prenumerera här:
www.energigas.se/ publikationer/tidningen-energigas/

För mer information kontakta:
Jonas Gustafsson, press- och kommunikationsansvarig:
0708-99 55 60, jonas.gustafsson@energigas.se
2019-01-11
Marcus Nilsson blir ny affärsområdeschef för Veidekke AnläggningMidsona ställer om till fossilfria transporter med Transportinitiativet
2019-01-10
En värdefull regel för att välja rätt fräsverktygKasta loss för vridspjällsventilen GEMÜ 480 VictoriaTänk smart använd HARTKlaravik når ny milstolpe: auktioner för över en miljard under 2018Återvinningsföretaget Remeo går i bräschen för cirkulär ekonomiPorttelefonen är bara början på våra smarta hem Castellum uppför ny anläggning för Mekonomen i MalmöCES 2019: BMW visar upp den dolda tekniken i framtidens interiörOptidev bakom tekniken för PostNords SameDayKeyMan bland Sveriges mest framgångsrika företagPensionärer är de företagare som håller landsbygden vid livIT-bolaget expanderar i Uppsala med ny våningPiteEnergi skapar förutsättningar för ett smartare PiteåStor invigning i GällivareSara Brandt blir ny vice vd på Almi FöretagspartnerSågen som inte darrar av att anta en utmaningActibump framgångsrikt i Australien Ny VD ska vidareutveckla ProcuratorVolkswagen bildar nytt företag inom grön el och laddningslösningar
2019-01-09
Dubbelt jubileum i Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna Bin-picking direkt från pall med PhotoneoNästa steg inom affärsutveckling: digital transformation med människan i centrumBAGA på VA Tour Sweden 2019Låsbart smörjmunstyckeUtökat urval av manöverdon och diametermått för reglerventil GEMÜ 567 BioStar controlHjälper proffsbyggare med utbildning!Bridgestones bästa år som leverantör av originaldelar Ny axialfläkt utvecklat för tuffa applikationsförhållanden i kyltornNya Opel Zafira Life sätter ny standard i klassen33 procent fler uppkopplade prylar 2018Kramp och Söderberg & Haak utvecklar sitt samarbeteJaguaren släpps lös i HalmstadEnergikrav på byggnader kan strida mot klimatlagenElbilen är klimatsmart - åtminstone på lång siktInternationellt samarbete gör Derome starkareScantruck får nytt agentur för amerikanska saxliftarLG berättar om ett bättre liv med hjälp av AI under CES 2019-keynotePressinbjudan: Jordbruksverkets livsmedelsseminarium om hållbar lönsamhetFastighetsmäklarkedjan HusmanHagberg flyttar in i Jönköping.Fredrik Johanson lämnar VD-rollen inom Woody BygghandelÄr VR-headsets och AR-glasögon nästa teknikskifte för hjälpmedel?
2019-01-08
Besiktningstekniker till Opus Bilprovning i BoråsVolvo Cars satte nytt försäljningsrekord 2018; nådde milstolpen 600 000 sålda bilarmySwecon gör maskinägandet lättare hos BellmansNu tar vi nästa stegFörsta lastbilen har rullat igenom APM Terminals nya självservice portLars Westman blir ny affärsområdeschef för RO-Gruppen i StockholmTestbädd ger ringar på vattnet för energiforskningen på ChalmersSvevia växer i Skåne - köper AB Bröderna HallSmart City Sweden plattformen är redo att dras igångEva Kimborn Heivert utsedd till ny VD för Circle K Sverige ABVi testar Framtidens rekrytering och klipper CV:tBristvätten bidrog med 1,9 miljoner kronor till BrisSpänningsfylld världspremiär: Volkswagen visar mobil laddningsstation för elbilarPunktligare avgångar för en attraktiv järnväg Nu är Energikontor Väst en del av InnovatumNy förhandlingschef för LivsmedelsföretagenFörvärv inom industri stärker Assemblin i norrExtend hjälper Altered spara vatten i hela världenMiljoner till ny metod att identifiera växtplankton
Annonser