ONSDAG 17 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svensk miljöteknik lockar hela världen

Smart City Sweden har sitt huvudkontor i Hammarby Sjöstad i Stockholm.
Organisationen Smart City Sweden har sedan starten för knappt ett år sedan tagit emot 1 700 besökare från hela världen. De fokuserar bland annat på biogas, ett område som väcker stort intresse utomlands. Nya numret av tidningen Energigas har tema hållbar utveckling.

En stor del av besökarna till Smart City Sweden kommer från Kina och Indien, men intresset för svensk miljöteknik är stort i många länder. Inom biogas intresserar man sig bland annat för hur Sverige gör biogas från avloppsslam. I flera fall letar besökarna efter helhetslösningar. Eftersom biogas är ett område med flera mindre företag finns mycket att tjäna på att samverka för att kunna leverera större projekt.

- Vi vill vara en katalysator som leder till att svenska företag gör fler exportaffärer, säger Östen Ekengren, ordförande i Smart City Sweden och vice vd på IVL Svenska miljöinstitutet i en av artiklarna i Energigas nr 2-2018.

I tidningen skriver vi även kretsloppsanläggningen Högbytorp norr om Stockholm. I sommar invigs den nya biogasdelen som ska röta organiskt avfall från regionen och producera fordonsbränsle och biogödsel.

Under vinjetten profilen skriver vi om Mats Eklund, professor och föreståndare för Biogas Research Center, Linköpings universitet. Han poängterar att biogasen löser flera problem samtidigt, och att Sverige har en unik position här.

- Elektrifiering av fordon kommer att utvecklas på ungefär samma sätt oavsett vad Sverige gör. Så är det inte med biogas. Där har vi en möjlighet att göra ett globalt avtryck, säger han.
I nya numret av Energigas kartlägger vi också hur de politiska partierna ställer sig till gasfrågor, vi rapporterar om hur Vårgårda bostäder lagrar solenergi med hjälp av vätgas för att göra sina hus självförsörjande och vi skriver om lanseringen av Nationell biogasstrategi.

Sara Andersson och Nils Westling, 2050 Consulting, har skrivit debattartikeln. De menar att allt tjänar på att biogasen får ett lyft och pekar bland annat på att det stora utlandsintresset för svensk biogasteknik bidrar till fler arbetstillfällen i Sverige.

Läs senaste numret och prenumerera här:
http://www.energigas.se/ publikationer/tidningen-energigas/

För mer information kontakta:
Jonas Gustafsson, press- och kommunikationsansvarig:
0708-99 55 60, jonas.gustafsson@energigas.se
2018-10-12
Makita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrumM3 Bygg erhåller stor samverkansentreprenad åt Svenska Bostäder i Husby
2018-10-10
Billigare emballage till Visma medlemmarHåll ordning på den manuella smörjningen! Sverige laddar för svenskt rekord i VM i TimbersportsBesiktningstekniker till Opus i HalmstadBiogasbolaget och Svealandstrafiken tecknar avtal Pressinbjudan till Persontrafik 2018 "Dagens ErP-direktiv för fläktar fungerar och bör inte förändras"Svenska Retursystem nominerat till Miljöstrategipriset 2018Han är Årets byggchef 2018Robusta antenner för industrins behovSophos Intercept X – nu med integrerat skydd för arbetsstationerPernilla Helmersson i Snåret: ”Översiktsplanen i sin traditionella form är död”Skanska Fastigheter hyr ut 4 400 kvm i Sthlm New Creative Business SpacesSchneider Electric lanserar två nya kompakta motorskyddsbrytare upp till 37 kWConsid optimerar norsk friluftsjättes digitala närvaro Derome och Bovieran inleder nytt samarbeteAhlsells valberedning inför årsstämman 2019Ackumulatortank nytt steg mot fossilfri fjärrvärmeNy vd för Protons provningsverksamhetPressinbjudan: Möt framtidens förpackningar på Scanpack 2018 Nya Merlo Multifarmer 40.9 kommer till Elmia Lantbruk
Annonser