TISDAG 22 MAJ 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svensk miljöteknik lockar hela världen

Smart City Sweden har sitt huvudkontor i Hammarby Sjöstad i Stockholm.
Organisationen Smart City Sweden har sedan starten för knappt ett år sedan tagit emot 1 700 besökare från hela världen. De fokuserar bland annat på biogas, ett område som väcker stort intresse utomlands. Nya numret av tidningen Energigas har tema hållbar utveckling.

En stor del av besökarna till Smart City Sweden kommer från Kina och Indien, men intresset för svensk miljöteknik är stort i många länder. Inom biogas intresserar man sig bland annat för hur Sverige gör biogas från avloppsslam. I flera fall letar besökarna efter helhetslösningar. Eftersom biogas är ett område med flera mindre företag finns mycket att tjäna på att samverka för att kunna leverera större projekt.

- Vi vill vara en katalysator som leder till att svenska företag gör fler exportaffärer, säger Östen Ekengren, ordförande i Smart City Sweden och vice vd på IVL Svenska miljöinstitutet i en av artiklarna i Energigas nr 2-2018.

I tidningen skriver vi även kretsloppsanläggningen Högbytorp norr om Stockholm. I sommar invigs den nya biogasdelen som ska röta organiskt avfall från regionen och producera fordonsbränsle och biogödsel.

Under vinjetten profilen skriver vi om Mats Eklund, professor och föreståndare för Biogas Research Center, Linköpings universitet. Han poängterar att biogasen löser flera problem samtidigt, och att Sverige har en unik position här.

- Elektrifiering av fordon kommer att utvecklas på ungefär samma sätt oavsett vad Sverige gör. Så är det inte med biogas. Där har vi en möjlighet att göra ett globalt avtryck, säger han.
I nya numret av Energigas kartlägger vi också hur de politiska partierna ställer sig till gasfrågor, vi rapporterar om hur Vårgårda bostäder lagrar solenergi med hjälp av vätgas för att göra sina hus självförsörjande och vi skriver om lanseringen av Nationell biogasstrategi.

Sara Andersson och Nils Westling, 2050 Consulting, har skrivit debattartikeln. De menar att allt tjänar på att biogasen får ett lyft och pekar bland annat på att det stora utlandsintresset för svensk biogasteknik bidrar till fler arbetstillfällen i Sverige.

Läs senaste numret och prenumerera här:
www.energigas.se/ publikationer/tidningen-energigas/

För mer information kontakta:
Jonas Gustafsson, press- och kommunikationsansvarig:
0708-99 55 60, jonas.gustafsson@energigas.se
2018-05-18
Nya rutiner för beställning av märkningsutrustning för djurES Equipment säljer sin egen uppfinning över hela världen
2018-05-17
Maskinerna intar Solvalla 31 maj till 2 juniAhlsell förvärvar svensk distributör inom verktyg och förnödenheterPeab hyr ut till Actic i UlriksdalLernia instiftar Nya journalistpriset för journalistik i SverigeJapanska teknikgiganten Ricoh går in i samarbete med ColoreelUnik teknik för nästa generations fjärrstyrning av lastbilar Maria Mattsson Mähl – Årets kvinnliga Gasell 2018PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa!Stötdämpande golv minskar fallskador med sextio procentI Lidköping finns ett ökat intresse av solelLätt att hitta rätt drivlösningKopplingsapparater för högspänningNorconsult vinner ramavtal kring åtgärdsvalsstudierBRA erbjuder Nextjets resenärer från Göteborg ombokning för 498 kronorSmygprovkörning av Mercedes nya elbil Två IT-projekt vid Karlstads universitet får finansiering från Internetstiftelsen3D-teknik och nytt visningscenter lyfter fram samhällsplaneringNy teknik och nya möjlig­heter i husetNy hållbarhetschef på Svenska RetursystemNextjet ansöker om konkursStockholmsekonomin faller till den lägsta nivån på fem årWycore etablerar bolag i HongkongPressträff om vindkraft­transporter 2018-2019Pelletsmarknaden i Sverige ökade under 2017Dacia firar 10 år i SverigeBCA bygger transportnät för fordonstransporter till och från SverigeInspirationsplattform för kvinnor inom IT lanseras i Helsingborg Indol växlar upp med tre nya modellerEric Lundberg ny VD för Kjell & Company
2018-05-16
Ljusa idéer för industri och butikToyota tar automation till nya höjder Ahlsell offentliggör ett MTN-program med en ram om 5 000 MSEKÖkat stöd för IoT i Dell Boomis integrationsplattformVattenfall påbörjar byggandet av en av Sveriges största vindkraftsparkerInstrumenta AB – ett vasst utvecklingsföretag i PartilleGarmin® presenterar Varia Vision™ in-sight displayDe nya lättviktsmästarnaTelia utökar fibersatsning i Lund via förvärvStabil och anrik 70-åring firar hela åretIngram Micro LEASE – låser upp nya affärsmöjligheterLignin nytt supergrönt bränsle för bränslecellOrkla Foods Sverige höjer ambitionen och serverar en ny hållbarhetsstrategi Tyskt pappersbruk väljer Ragn-Sells returpapperKia introducerar 48V mildhybridDrev.se väljer Orio Logistics som partnerHultafors Group förvärvar Johnson Level & Tool Mfg. Co., Inc.Accelerator-bolaget Sellamigo vinnare i pitch-tävlingVDL får leverera 25 elled­bussar till Umeås stadstrafik
2018-05-15
Sverigepremiär för eldriven 25-tonnarePeab bygger akutmottagning på Sunderby sjukhus i LuleåÄntligen utrymme för att växa vidare!Fokus 2018: Smart IndustriNCC bygger trähöghus i ÖrebroStora Enso lanserar biokompositer som förnybar ersättning för plastStålindustrin deltar på Havs- och VattenforumSchneider Electric lanserar ny serie motorskyddsbrytareAssemblin rekryterar från SwecoJan Kilström lämnar Green CargoCBRE GWS ser kraftig tillväxt och anställer försäljningschef
Annonser