ONSDAG 22 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i Indien

Utsläppsfria och uppkopplade taxipodar
Bzzt och Clean Motion har samarbetat i flera år. Nu ska de båda bolagen jobba tätare tillsammans för att kunna erbjuda en helhetslösning med fordon, laddinfrastruktur och en mobilitetsplattform som inkluderar mjukvara och operationella rutiner. Som första steg kommer mjukvaruplattformen, som Bzzt utvecklat, implementeras i Clean Motions verksamhet i Indien med 75 podar.

Clean Motion utvecklar resurseffektiva elfordon som Bzzt använder i sin podtaxiverksamhet i Stockholms innerstad. Nu tar bolagen sikte på på att möjliggöra det första kompletta erbjudandet för utsläppsfri stadsmobilitet i världen.

Bzzt:s mjukvaruplattform styr allt från tilldelning av körningar till kortbetalning och fakturering. Kombinationen av ett energisnålt fordon och en mjukvara som maximerar fordonsflottans effektivitet gör att kunderna kommer fram minst lika snabbt, men billigare och mer miljövänligt än med taxibolag som använder personbilar.

– Miljönytta har vi gjort från dag ett. Och efter två års finslipande av mjukvara, driftrutiner och teknisk infrastruktur har vi tagit oss till ett nuläge där vi tjänar pengar på varje pod vi rullar ut i stan. Under 2019 fördubblar vi flottan i Stockholm, samtidigt som vi gör oss redo för en internationell expansion. Att vår mjukvara nu börjar användas i Indien är superspännande och ett viktigt steg på vägen, säger Sven Wolf, vd för Bzzt AB.

Det första samarbetsområdet är att den mjukvaruplattform som Bzzt har utvecklat börjar användas i Clean Motions fordonskluster med ca 75 podar i Indien. Nästa steg är en djupare integration med ingående fordonsdata i realtid som resulterar i en ännu effektivare mobilitetsplattform.

– Genomsnittsbilen står parkerad 96 procent av tiden och när den väl används så går 95 procent av energin åt för att transportera själva fordonet. Vi gör det möjligt för människor att använda jordens resurser på ett effektivare sätt, säger Göran Folkesson, vd för Clean Motion.

Bolagen fördjupar samarbetet på flera områden för att utveckla nästa generations uppkopplade taxipodar och system för electric fleet management. De sammanlagda erfarenheterna från Stockholm och Indien ska användas för att utveckla effektivare, bekvämare och mer tillgängliga fordon.

Slutresultatet blir ett komplett paket för stadsmobilitet som erbjuds till nya och befintliga fordonsoperatörer.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Sven Wolf, VD, Bzzt AB
Tel: +46 705 088 310
Email: sven.wolf@bzzt.se
Göran Folkesson, VD, Clean Motion AB
Tel: +46 735 320 273
Email: goran@cleanmotion.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-17
Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän vägLesjöfors köper holländska fjäderföretagen Tribelt och De SpiraalPeab Asfalt vinner kontrakt i Växjö kommunTre nya kursnyheter till hösten inom plastsvetsningBerendsen lanserar 2018 års hållbarhetsrapport E.ON förvärvar CoromaticScantruck drar till skogsArtificiell intelligens eftertraktad innovation Vattenfall tar plats i styrelsen för Swedish Green Building CouncilMercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i radDubbelvinst för Sweco när järnvägen i Boråsområdet ska rustas uppÅngströmlaboratoriet vid Uppsala universitet expanderarÖkat antal lastbilstransporter i inrikestrafikenFerry Svan och Emil Hansson laddar för rekord i Champions Trophy och Rookie-VM ebm-papst fläktserie AxiBlade utökasNya Opel Movano - med hög säkerhet och flexibilitetVolvo omkörd på topplista för begagnade bilarVilka av de 10 finalisterna vinner årets viktigaste elbilspris? Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier
2019-05-15
Intercut förstärker sin avdelning för eftermarknadDigitalisering, AI och innovationsfokus på VitalisSuccéstart för EdmoLift i DanmarkPolestar 2 världsturné kommer till Europa Besiktningstekniker till Opus i KarlskronaSju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
2019-05-14
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VM
Annonser