TORSDAG 21 MARS 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i Indien

Utsläppsfria och uppkopplade taxipodar
Bzzt och Clean Motion har samarbetat i flera år. Nu ska de båda bolagen jobba tätare tillsammans för att kunna erbjuda en helhetslösning med fordon, laddinfrastruktur och en mobilitetsplattform som inkluderar mjukvara och operationella rutiner. Som första steg kommer mjukvaruplattformen, som Bzzt utvecklat, implementeras i Clean Motions verksamhet i Indien med 75 podar.

Clean Motion utvecklar resurseffektiva elfordon som Bzzt använder i sin podtaxiverksamhet i Stockholms innerstad. Nu tar bolagen sikte på på att möjliggöra det första kompletta erbjudandet för utsläppsfri stadsmobilitet i världen.

Bzzt:s mjukvaruplattform styr allt från tilldelning av körningar till kortbetalning och fakturering. Kombinationen av ett energisnålt fordon och en mjukvara som maximerar fordonsflottans effektivitet gör att kunderna kommer fram minst lika snabbt, men billigare och mer miljövänligt än med taxibolag som använder personbilar.

– Miljönytta har vi gjort från dag ett. Och efter två års finslipande av mjukvara, driftrutiner och teknisk infrastruktur har vi tagit oss till ett nuläge där vi tjänar pengar på varje pod vi rullar ut i stan. Under 2019 fördubblar vi flottan i Stockholm, samtidigt som vi gör oss redo för en internationell expansion. Att vår mjukvara nu börjar användas i Indien är superspännande och ett viktigt steg på vägen, säger Sven Wolf, vd för Bzzt AB.

Det första samarbetsområdet är att den mjukvaruplattform som Bzzt har utvecklat börjar användas i Clean Motions fordonskluster med ca 75 podar i Indien. Nästa steg är en djupare integration med ingående fordonsdata i realtid som resulterar i en ännu effektivare mobilitetsplattform.

– Genomsnittsbilen står parkerad 96 procent av tiden och när den väl används så går 95 procent av energin åt för att transportera själva fordonet. Vi gör det möjligt för människor att använda jordens resurser på ett effektivare sätt, säger Göran Folkesson, vd för Clean Motion.

Bolagen fördjupar samarbetet på flera områden för att utveckla nästa generations uppkopplade taxipodar och system för electric fleet management. De sammanlagda erfarenheterna från Stockholm och Indien ska användas för att utveckla effektivare, bekvämare och mer tillgängliga fordon.

Slutresultatet blir ett komplett paket för stadsmobilitet som erbjuds till nya och befintliga fordonsoperatörer.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Sven Wolf, VD, Bzzt AB
Tel: +46 705 088 310
Email: sven.wolf@bzzt.se
Göran Folkesson, VD, Clean Motion AB
Tel: +46 735 320 273
Email: goran@cleanmotion.se
2019-03-18
Enzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
2019-03-15
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
2019-03-14
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
2019-03-13
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i KumlaNytt ABK-supplement för smidigare och tydligare Construction Management-upphandlingarLimac FormPlast slår ett slag för miljösmarta och närproducerade plastprodukterCamfils luftfilter från Trosa - globala på ISH Frankfurt 2019Volkswagen-koncernen planerar för 22 miljoner elbilar på tio årGrönt ljus för självkörande transporter på allmän vägFull fart framåt!Makita lanserar 2 st 18V värmejackor​Omställning Energisverige på årets Power Circle Summit – Är det evolution eller revolution som gäller?Märsta Förenade vill inte vara en del av dödsstatistiken! Engcon lanserar ny serie lågflödeskrävande markvibratorer för grävmaskiner – kan drivas via tiltrotatornNy generation batterier optimerar trädgårdssysslornaNya företag satsar på MaskinExpoFords nya appar gör det lätt att hitta rätt i trafikenTuffare konkurrens kräver ökad standardiseringBRA lanserar sin första klass: BRA Miljö Class
Annonser