TISDAG 16 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svenska företaget Blixt Tech vann i internationella tävlingen Startup Energy Transition

Företaget Blixt Tech med sina smarta strömbrytare som ersätter mekaniska mikrobrytare i säkringsskåpet, och som dessutom både kan mäta och styra strömmen, vann sin kategori.
Internationella tävlingen Startup Energy Transition är en internationell plattform som stöder innovationer som påskyndar och möjliggör omställningen till ett hållbart energisystem.

Igår, 9 april, avgjordes vilka energiinnovationer som vann på Startup Energy Transition i Berlin. Sverige hade tre företag med i finalen inom 3 olika kategorier. Blixt Tech vann i sin kategori – Energieffektivitet, Smarta enheter och lagring.

– Det känns helt galet kul! Vilket erkännande från ett internationellt välrenommerat nätverk. Resan har varit fantastisk hittills och jag hoppas vi kan inspirera fler svenska innovationer. Vi i Sverige ligger i framkant och vi lyckades kommunicera vår vision som hela juryn av experter delade. Nu ser vi fram emot att få ut många demokit vi kan, så hör av er! säger Charlotta Holmquist, medgrundare av Blixt Tech.

Sverige lyckades genom företagen Epishine, Einride och Blixt Tech kvalificera sig som finalist i tre av fem kategorier. Sverige som land hade 24 ansökningar, högst per capita av alla de deltagande länderna.

Totalt gick 15 finalister från hela världen vidare och fick presentera sina innovationer för högnivåjuryn i två omgångar under Berlin Tech Festival där SET-Award delades ut.

Under arrangemanget deltog omkring 1000 personer, många investerare, industriella partners, storbolag, politiker och myndigheter samt topp 100 företag i SET.

– SET100 visar tydligt att start-ups kan bidra till att lösa framtidens klimatutmaningar och att svenska start-ups ligger i framkant. Sverige kan genom innovation och entreprenörskap bidra till verklig förändring och minskat koldioxidutsläpp, inte bara i Sverige utan även på global nivå, säger Marie Wall start-up ansvarig på Näringsdepartementet.

Blixt Tech, Epishine och Einride ingår alla i Energimyndighetens spännande portfölj av energiinnovationer som kan bidra till energiomställningen. Energimyndighetens stöttar små- och medelstora innovationsbolag med energilösningar för att hjälpa dem accelerera deras väg till marknaden.

– Jag är riktigt glad över hur bra alla finalisterna levererade och framför allt Blixt Tech:s vinst, det är ett innovativt företag med skarpa entreprenörer bakom, jag önskar dem all lycka framåt.Sveriges innovationskraft står sig i internationella sammanhang och vi visar på att vi har starka framtidsföretag med spännande innovationer, säger Sasan Shaba portföljansvarig på Energimyndigheten.

Strategiskt samarbete
Energimyndigheten jobbar ständigt med att hitta nya möjligheter för att hjälpa svenska innovationsbolag med energilösningar ut på marknaden både i Sverige och internationellt. Genom att ingå samarbete med Dena, tyska energimyndigheten och WEC genom Start Up Energy Transition (SET) så ger det tillgång till ett nätverk av internationella företagsledare och investerare som de svenska bolagen kan ha nytta av. Detta är också ett strategiskt samarbete att lyfta Sverige som ett av de ledande länderna inom innovativa energilösningar.

Kontakt:

Sasan Shaba, 016-544 2175Ring: 016-544 2175Ring: 016-544 2175
sasan.Shaba@energimyndigheten.se

Andreas Stubelius, 016-544 2199Ring: 016-544 2199
andreas.Stubelius@energimyndigheten.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser